Anamnesi (medicina)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En medicina,[1] l'anamnesi és el terme mèdic emprat en els coneixements i habilitats de la semiologia clínica, per referir-se a la informació proporcionada pel mateix pacient al metge durant una entrevista clínica, per tal d'incorporar aquesta informació a la història clínica.

L'anamnesi és la reunió de dades subjectives, relatives a un pacient, que comprenen antecedents familiars i personals, signes i símptomes que experimenta en la seva malaltia, experiències i, en particular, records, que es fan servir per analitzar la seva situació clínica. És un historial mèdic que pot proporcionar informació rellevant per diagnosticar possibles malalties.

A més de l'anamnesi, el metge pot recollir informació mitjançant altres mètodes, com l'exploració física i proves complementàries (per exemple: radiològiques, anàlisis clíniques, etc). Tenint en clar el permís del pacient.

És important revisar l'estat premòrbids del pacient per conèixer el seu tipus de vida abans del problema psicològic o mèdic que pateix.

Psicopedagogia i psicologia[modifica]

És la recopilació de dades sobre el pacient per poder reconstruir la seva història personal i situar els seus símptomes en la dinàmica de l'evolució individual. Des del punt de vista del pacient pot referir-se a la portada a la memòria de les idees dels objectes o fets oblidats. S'estructura en dues fases una és l'objectiva que es fa amb els familiars i amics del pacient. L'altra és la subjectiva que es realitza directament amb el pacient i que es diu així doncs les dades del pacient estan o poden estar carregats de dades subjectius.[1]

Anamnesi per sistema i especialitat[modifica]

Hi ha una correspondència amb les especialitats segons l'aparell o sistema que s'investiga.

Sistema o aparell Especialitat/s
En general Medicina de família i Medicina interna.
Circulatori Cardiologia i Angiologia.
Digestiu Digestologia
Endocrí Endocrinologia
Locomotor Reumatologia i Traumatologia
Estat mental Psiquiatria i Psicologia
Nerviós Neurologia
Reproductor femení Ginecologia
Reproductor masculí Urologia
Respiratori superior (tracte), auditiu i vestibular Otorinolaringologia
Respiratori inferior (tracte) Pneumologia
Tegumentari Dermatologia
Urinari Urologia
Visual Oftalmologia

Referències[modifica]