C-31

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula carreteraC-31
Modifica el valor a Wikidata

Túnel de Fenals, desdoblament de la C-31 a Platja d'Aro, any 2010 Modifica el valor a Wikidata
IdentificadorC-31 Modifica el valor a Wikidata
Tipuscarretera Modifica el valor a Wikidata
Manteniment
Longitud249 km Modifica el valor a Wikidata
Recorregut
Estat
Llocs que travessa

Origen/final
IniciEl Vendrell (Baix Penedès)
FiFigueres (Alt Emprodà)

La C-31, o Eix Costaner, és una carretera sota gestió de la Generalitat de Catalunya que uneix el Vendrell i Figueres fent un total de 249 km en quatre trams discontinus.

Primer tram: El Vendrell-Vilanova i la Geltrú[modifica]

El trajecte comença al Vendrell, però el primer punt quilomètric és el 131; i seguint la costa entra al Garraf i es dirigeix a la C-32 a l'altura de Vilanova i la Geltrú

Segon tram: Sitges-Sitges (Massís del Garraf)[modifica]

Comença a la sortida de la C-32 a l'altura de Sitges, continua serpentejant per la costa del Massís del Garraf (Costes del Garraf) i just després de la rotonda existent sobre els túnels del Garraf (C-32) torna a connectar amb la C-32, a les Botigues de Sitges.

Tercer tram: Castelldefels - Barcelona[modifica]

Des de Castelldefels es dirigeix cap a Barcelona convertida en una carretera de doble calçada fins a Viladecans (enllaç de les Filipines) des de[Cal aclariment] en passar a ser autovia fins al límit del terme municipal entre l'Hospitalet i Barcelona.

Aquest tram ha tingut dues grans actuacions recents: el desviament produït per la construcció de la Terminal 1 i la tercera pista, amb el Pla Director Barcelona, i amb el soterrament de la calçada central a l'Hospitalet.

Quart tram: Barcelona-Montgat[modifica]

Els túnels de les Glòries Catalanes

Comença als túnels de les Glòries Catalanes i es dirigeix en forma d'autopista a Badalona i posteriorment a la unió amb la B-20 a l'altura de Montgat, on es converteix en la C-32.

C-31D[modifica]

Fi de la S-31D, a Laia l'arquera

La C-31D o Ramal sud de Mataró és una via ràpida que comunica la C-32 des de Cabrera de Mar fins a Mataró, connectant amb la N-II. El recorregut és de tan sols tres kilòmetres, amb diverses sortides. Travessa principalment el polígon del Pla d'en Boet (Mataró) i el del Cros (Cabrera de Mar).

  • Inici: C-32, Sortida Mataró Sud.
  • Sortida 1: Antic Camí del Mig.
  • Pont sobre la carretera d'Argentona.
  • Sortida 2: Polígon Pla d'en Boet.
  • Fi: Laia l'arquera N-II.

Cinquè tram: Santa Cristina d'Aro-Figueres[modifica]

Aquest és el tram més llarg, amb 70 quilòmetres, en el qual fa de variant de Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Sant Antoni de Calonge, Palamós i Palafrugell, on acaba el desdoblament. D'aquí es dirigeix a Torroella de Montgrí passant per Regencós i Pals amb un carril per a cada sentit de circulació. Després passa per Verges on gira en direcció sud-nord fins a Vilacolum, i finalment en direcció sud-est - nord-oest per acabar a la N-IIa, prop de Figueres. Durant el 2009 hi hagué treballs d'ampliació de la calçada que implicaven la modificació del traçat del tram entre la Tallada d'Empordà i Torroella de Fluvià criticada per entitats ecologistes[1] i defensada pels alcaldes de la zona afectada[2] i Joaquim Nadal i Farreras, Conseller de Política Territorial i Obres Públiques[3]

Referències[modifica]