Cesare (manga)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreCesare
(ja) チェーザレ : 破壊の創造者 Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Tipussèrie manga Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorFuyumi Soryo (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Llenguajaponès Modifica el valor a Wikidata
PublicacióJapó, 2006 Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
TemaCèsar Borja Modifica el valor a Wikidata
Gèneremanga i anime històric i manga i anime dramàtic Modifica el valor a Wikidata
Públic objectiuseinen Modifica el valor a Wikidata
Parts13 vol. Modifica el valor a Wikidata
Representa l'entitatCèsar Borja, República de Florència, Florència, Pisa, Estats Pontificis, Roma, Deuteronomy 8 (en) Tradueix, Matthew 4:4 (en) Tradueix, Universitat de Roma La Sapienza, Orde dels Predicadors, Girolamo Savonarola, Catedral de Pisa, Ciutat del Vaticà, Palau Vaticà, Capella Sixtina, Cristoforo Landino, La Divina Comèdia, Infern, Infern – Cant Trenta- tresè, Cocit, Porto Pisano (en) Tradueix, Cristòfor Colom, estret de Gibraltar, Paolo dal Pozzo Toscanelli, conquesta feudal hispànica, Lorenzo de Mèdici, Giovanni di Piero de' Medici, nepotisme, Rafaele Galeotto Riario, Franciscans, Juli II, Orde de Frares Menors, Climent VII, Ètica a Nicòmac, Sandro Botticelli, La primavera, Leonardo da Vinci, basílica de Sant Marc, Francesc de Remolins, Alexandre VI, Aristòtil, Hipòcrates, Estrabó, Nicolau Maquiavel, Miquel Corella, Saladí, Description of the Manner in which Duke Valentino put Vitellozzo Vitelli, Oliverotto da Fermo, Lord Pagolo and the Duke of Gravina to Death (en) Tradueix, arts liberals, conversió religiosa, Nadal, antisemitisme, mite fundacional, Sacred site (en) Tradueix, ritu, Relations between the Catholic Church and the state (en) Tradueix, Imperi Romà, church architecture (en) Tradueix, història del papat, museu d'art, expressió llatina, emperador romà, emperador romà, emperador romà, apòstol, Ecdòtica, Símbols del cristianisme, mitologia grega, artista, lists of battles (en) Tradueix i història d'Europa Modifica el valor a Wikidata
Altres
Lloc webmorning.moae.jp… Modifica el valor a Wikidata
Anime News Network: 21578
Twitter (X): cesare_editor Modifica el valor a Wikidata

Cesare (チェーザレ 破壊の創造者 , Chēzare - Hakai no sōzōsha?, transcrit a l'italià a CESARE Il Creatore che ha distrutto) és un manga de Fuyumi Soryo coescrit amb Motoaki Hara. S'ha publicat des de l'any 2005 a la revista Morning de Kōdansha, i es va compilar en onze volums el gener de 2015. El manga tracta de les aventures de Cèsar Borja durant el Renaixement italià. L'any 2008, la traducció italiana va rebre el Premi Micheluzzi del festival de Nàpols a la millor sèrie de còmics estrangera.

Argument[modifica]

La història té lloc a Pisa l'any 1491 durant el regnat dels Mèdici. Aleshores, Pisa tenia la universitat italiana més gran després de la de Bolonya, i hi van estudiar grans personatges històrics del Renaixement.

El manga segueix la vida de l'ingenu Angelo da Canossa, un jove florentí d'origen humil que, sota el patrocini de Lorenzo di Medici, pot entrar a la Universitat de Pisa. Aquí, gràcies a la seva intel·ligència, coneixerà personatges destacats com Leonardo da Vinci, Lleó X, Miquel Corella i, sobretot, Cèsar Borja. A través dels ulls d'Angelo es descriu la vida d'aquest gran líder i la seva arribada a l'escena política del Renaixement italià.

Elaboració[modifica]

L'objectiu de Fuyumi Soryo amb aquest manga és oferir un treball alhora entretingut i molt ben documentat sobre la història de Cèsar Borja. Així, a partir de l'any 2004, va començar a realitzar nombroses recerques bibliogràfiques.

La publicació de l'obra va començar l'any 2005 a la revista Morning, i l'editora Kōdansha va donar carta blanca a l'autora pel que fa a la publicació dels capítols perquè quedés completament satisfeta amb el guió i els dibuixos. El treball està supervisat per Motoaki Hara, un acadèmic especialitzat en el Renaixement italià. Soryo i Hara intenten vincular les seves hipòtesis amb els fets històrics per a ser fidels a la veritat històrica. Tanmateix, els autors s'han permès algunes «mentides» plausibles per a poder introduir determinades escenes a l'obra.[1][2]

Referències[modifica]

  1. «Focus sur Cesare» (en francès). Manga-news.com. [Consulta: 15 setembre 2014].
  2. «Interview de Fuyumi Soryo» (en francès). Manga-news.com. [Consulta: 15 setembre 2014].