Dave Riley

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDave Riley
Biografia
Naixement(en) David Michael Riley Modifica el valor a Wikidata
30 juliol 1960 Modifica el valor a Wikidata
Detroit (Michigan) Modifica el valor a Wikidata
Mort24 desembre 2019 Modifica el valor a Wikidata (59 anys)
Arivaca (Arizona) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Càncer de laringe Modifica el valor a Wikidata)
Activitat
Ocupaciómúsic, escriptor, baixista Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Big Black (baixista) (1984–1987) Modifica el valor a Wikidata
GènerePunk rock, funk i rock experimental Modifica el valor a Wikidata
InstrumentBaix elèctric, guitarra i piano Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: c29ae450-90ca-4593-8892-1fd5e47e507a Songkick: 300587 Discogs: 161485 Allmusic: mn0002294487 Modifica el valor a Wikidata

Dave Riley és un músic i escriptor estatunidenc, conegut per ser el baixista de la banda de Chicago de punk rock, Big Black.

Biografia[modifica]

Provinent de Detroit, Riley treballava com assistent d'enginyer de so per a l'estudi de George Clinton de les seues bandes Parliament i Funkadelic.[1] Està acreditat en àlbums com Trombipulation de Parliament, i The Electric Spanking of War Babies,[2] de Funkadelic. Ocasionalment servia com músic de sessió per als seus amics.

A principis dels 80, es va traslladar a Chicago. on tocà diversos instruments en diverses bandes, incloent Savage Beliefs. El 1984 es va unir a Big Black, complint les labors de baix i cors. El pròxim any, va produir i tocà el saxofon en l'Extended Play Ward, d'End Result. El 1990, va tocar el baix, elpiano i la percussió en l'àlbum d'Algebra Suïcide Alpha Cue.

El 1993, va ser víctima d'un accident cerebrovascular, que al principi va semblar un intent de suïcidi, o una sobredosi de drogues. Açò era fals, perquè existeix un historial d'ACVs en la família de la seua mare. Encara que no es pogué recuperar completament d'ell, i actualment està confinat a la seua cadira de rodes.

En el 2003, Riley es traslladà a Warsaw, Illinois. El pròxim any llançà el CD Groove on the Mania! sota el nom de Miasma of Funk. 2004 també va publicar el seu llibre Blurry and Disconnected: Tals of Sink-or-Swim Nihilism,[3] una col·lecció d'històries curtes i una novel·la.

Referències[modifica]