Mutamadiyya

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Delegacions de Tunísia)
Salta a la navegació Salta a la cerca
Mapa de les delegacions de Tunísia per governació

Una mutamadiyya —en àrab معتمديّة, muʿtamadiyya— o delegació és una subdivisió administrativa de segon nivell de Tunísia. És una circumscripció administrativa intermèdia entre la governació i el sector o imada.

El 2006, existien 264 delegacions que estaven vinculades a 24 governacions i dividides en 2.073 sectors.

El representant de l'Estat en cada delegació és el delegat. És designat pel ministre de l'Interior i del Desenvolupament local i es troba sota la tutela del governador. Assegura el funcionament dels serveis locals administratius i presideix el consell local de desenvolupament, un òrgan consultiu.

Les delegacions tenen una coherència geogràfica i demogràfica. En efecte, la delegació cobreix un territori d'extensió limitada que ha de permetre a les poblacions de les aglomeracions d'anar fàcilment al seu cap de districte per trobar-hi activitats de servei públic o privat (sobretot un hospital o dispensari, un institut d'ensenyament secundari, etc.).

En zona urbana, la divisió es fa sobretot per coherència demogràfica - una delegació compta amb diverses desenes de milers d'habitants en general - mentre que en zona rural, la divisió es fa sobretot per coherència geogràfica, i la població pot ser d'alguns milers d'habitants només. Així, la delegació d'Hazoua en la governació de Tozeur, a alguns quilòmetres de la frontera amb Algèria, totalitza una població de 4.162 habitants però està situada en un medi desèrtic amb una forta dispersió dels seus habitants.

Enllaços externs[modifica]

Vegeu també[modifica]