Discussió:Crisi de Crimea

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Leptictidium (digui, digui) 20:11, 1 març 2014 (CET) --MALLUS (disc.) 19:12, 12 març 2014 (CET)

Traducció de l'EVA sense revisar (per si a algú li interessa com queden les traduccions de l'EVA acabades de sortir del forn)[modifica]

La crisi de Crimea del 2014 és una crisis diplomàtica internacional que sobrevingué en Ucraïna després del fi del govern de Víktor Yanukóvich producte de les protestes de l'euro]]. Aquestes protestes, realitzades principalment a la zona noroccidental del país per recolzar l'apropament de Ucraïna cap a la Unió Europea, foren rebutjades per comunitats rusófilas de la zona sudoriental del país, compostes en gran part per russos ètnics i ucraïnesos rusófonos.

Leptictidium (digui, digui) 11:45, 8 març 2014 (CET)

Catalunya dona suport a Ucraïna¿[modifica]

No se què pinta Catalunya a suports d'Ucraïna. Si us plau, que algú s¡ho miri detenidament. el comentari anterior sense signar és fet per Daniel Bond (disc.contr.) 13:22, 26 març 2014 (CET)

Té quatre referències, però les referències no diuen ben bé això, sinó que diuen que no és el mateix.--Pere prlpz (disc.) 13:31, 26 març 2014 (CET)
Correcte. Per mi s'ha de llevar.--KRLS , (disc.) 16:51, 26 març 2014 (CET)
Ho vaig posar jo justament perquè s'havia parlat molt d'equiparar el cas català i el de Crimea. De fet, si us hi fixeu, hi ha una referència d'un ministre crimeà al procés català i escocès, dient que poden prendre exemple de la seva manera de fer. En fi, si ha de crear molt problema, ho trec i punt (ja ho he tret), però en la meva opinió hi ha de ser..si més no com a informació complementària.--MALLUS (disc.) 00:43, 27 març 2014 (CET)
D'acord que aquestes declaracions sobre els paral·lelismes entre Crimea i Catalunya poden ser a l'article, però crec que d'aquí a dir que això referencia de Catalunya dóna suporta a Ucraïna hi ha un bon tros.--Pere prlpz (disc.) 01:11, 27 març 2014 (CET)
Quan ho vaig posar, ho vaig fer per aclarir conceptes, veient la intoxicació informativa que sol publicar-se a d'altres llocs. El president Mas va deixar ben clar que no hi havia cap paral·lelisme perquè allà hi havia tancs i soldats per "garantir" el resultat...i aquí s'actuava de manera diferent. En aquest sentit, tot i la manca d'un pronunciament explícit, de les declaracions esmentades es dedueix que la "via crimeana" no és la "via catalana" i a sensu contrario, no es recolza aquella via (per tant, si no recolzes la "via crimeana", s'entén que estàs a favor dels ucraïnesos). En fi, de tota manera, l'esment a l'article ja està fet, i de l'apartat principal ja està tret.--MALLUS (disc.) 10:23, 27 març 2014 (CET)