Discussió:Heribert Barrera i Costa

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Heribert Barrera es un racista nomes heu de comprovar les seves declaracions.el comentari anterior sense signar és fet per 83.39.92.102 (disc.contr.)

I això és la teva opinió, que no es recull en aquesta enciclopèdia...--Arnaugir 20:06, 14 set 2012 (CEST)
Independentment que jo pugui compartir la teva opinió, aquesta afirmació és una opinió subjectiva que no hi tindria cabuda a la Viquipèdia. Tenim un recull de cites del personatge sobre la immigració a q:Heribert Barrera i Costa, que qualsevol persona pot treure'n les conclusions que trobi oportunes.--KRLS , (disc.) 21:25, 14 set 2012 (CEST)
Més dicussió arran d'aquesta reversió aquí: Usuari_Discussió:Pere_Sallavinera#Heribert_Barrera 02:41, 28 ago 2013 (CEST)
Frases célebres del protagonista H.Barrera, trobareu la font (el seu propi llibre) a tota la xarxa:
 • “A Amèrica els negres tenen un Coeficient Intel•lectual inferior als blancs”
 • “S’hauria d’esterilitzar als dèbils mentals d’origen genètic”
 • “Es més important salvar Catalunya que la democràcia”
 • “La immigració es la principal amenaça de Catalunya , varem aconseguir superar les onades d’andalusos, però ara el català està en perill. A mi m’agradaria una Catalunya com la de la República: sense immigrants”
 • “Ningú em convencerà que és millor una Rambla amb gent mestissa que una on tan sols hi passegi gent de la raça blanca”
 • “Quan Haider (líder neonazi austríac) diu que hi ha masses immigrants, no és racista, diu la veritat”
 • “No estic en contra de la pena de mort: s’hauria d’obrir aquest debat”
 • “Em mereix més respecte un assassí d’ETA que un delinqüent comú, ja que l’etarra mata per conviccions nobles, no per diners”
 • “Si hagués estat diputat hauria votat la llei d’Estrangeria del PP”
 • “Les onades migratòries son un pla per descatalanitzar Catalunya”
 • “La solució per l’atur es expulsar els immigrants que ens roben el treball”
Crec que el caràcter xenòfob del personatge es rellevant i s'ha de reflectir a l'article. Gaianauta (disc.) 02:41, 28 ago 2013 (CEST)

Vinc a opinar per la petició a la taverna de Gaianauta, altrament no hauria participat. Penso que si l'article fos d'una completesa i anàlisi profunda del personatge, alguna frase (la resta ja estan bé al Viquidites) podria tenir cabuda dins de la contextualització suficient que pot donar un article, insisteixo, profund i de no menys de 70-80.000 caràcters, no en un quasi-esborrany. Tal com està ara, en que s'esmenta les seves posicions radicals que el porten a dir coses interpretables com a racistes, ja em sembla prou, especialment tenint el complement del Viquidites. Per mi el canvi de Sallavinera és correcte i qui vulgui incloure frases que, sense ser falses, poden fer perdre la neutralitat d'un article què més sembla una ressenya, s'ho haurà de currar una mica més. No vull fer comparacions ideològiques, però si enciclopèdiques. Amb el que tothom sap d'Adolf Hitler només ens caldrien dues línies per descriure'l com a xenòfob sense caure en la imparcialitat i, amb tot, el seu article té prop de 190.000 caràcters. S'ha de ser més profund per carregar-se de raons.--amador (disc.) 07:32, 28 ago 2013 (CEST)

Subscric totalment les paraules de l'Amador. Vaig desfer l'aportació de Gaianauta perquè em sembla molt tendenciosa. Estic d'acord també en què la cosa seria diferent si en Gaianauta es dediqués a ampliar l'article en profunditat. Estic segur que hi ha prou bibliografia i referències per fer un article llarg sobre aquest personatge, i explicar-ne en profunditat les coses bones i les dolentes.--Pere Sallavinera (disc.) 10:20, 29 ago 2013 (CEST)
+ 1 al que comenta l'amador --barcelona (disc.) 18:28, 30 ago 2013 (CEST)

Bona tarda. Arrel de l'ajuntament de Barcelona i la medalla d'Or a Heribert Barrera, aquesta pàgina és força rellevant, especialment la part de les declaracions sobre immigració. Malauradament les referències que tenim actualment posades no semblen massa positives. Em refereixo especialment a un article de l'ABC ([1]) i a un article d'Elmundo ([2]), ambdòs amb tot de cites però a la seva vegada sense referències. Tenim enlloc d'aquestes unes altres referències comprobades que verifiquin el que l'article descriu, per a que els usuaris hi puguin anar?--Sansol (disc.) 18:11, 23 set 2020 (CEST)