Discussió:Llista de bestiari popular de Catalunya

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Crec que seria bo moure els articles de la segona taula cap a la primera, per tenir una llista única. D'altra banda, entenc que el criteri d'inclusió seria estar inclòs a la web de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, correcte?--Jordiferrer (disc.) 10:03, 20 gen 2012 (CET)

D'acord amb les dues coses. S'hauria d'especificar el criteri d'inclusió a la llista. Pau Cabot · Discussió 17:24, 20 gen 2012 (CET)
He completat la llista de l'Agrupació però hi he afegit el bestiari de Solsona i Berga, no pot faltar dos dels patrimonis "bestiaris" més importants de Catalunya. Suposo que s'hauria de modificar la introducció.
Per altra banda estava referenciant les dates per les fitxes de Bestiari i ho he deixat perquè al final hi haurà 100 o 150 o X referències a fitxes individuals que no se si es pot simplificar. -- Vinals (xerrem) 00:39, 1 juny 2012 (CEST)
Enlloc de tenir les fitxes de Bestiari com a referència, potser seria millor tenir una columna on posariem els enllaços a la fitxa.--Jordiferrer (disc.) 03:26, 1 juny 2012 (CEST)
En comptes de web podem posar això. -- Vinals (xerrem) 10:53, 1 juny 2012 (CEST)
He fet el primer a mode d'exemple a veure que us sembla. -- Vinals (xerrem) 11:40, 1 juny 2012 (CEST)

Em sembla perfecte, ja que hi ha poques bèsties que tinguin la seva pròpia pàgina web.--Jordiferrer (disc.) 08:41, 2 juny 2012 (CEST)

Criteri d'inclusió[modifica]

La llista es totalment oberta, o la restringim a les bèsties que disposin de fitxa al cens de bestiari.cat? Ho dic perquè darrerament s'estan afegint entrades que sembla que no disposen de fitxa.--Jordiferrer (disc.) 00:05, 4 jul 2012 (CEST)

No, no disposen... jo vaig afegir els de Berga i Solsona... és que són bèsties totalment essencials. -- Vinals (xerrem) 00:49, 4 jul 2012 (CEST)
Discrep. L'entrada diu Llista del bestiari popular de Catalunya segons l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya:. O canviam el criteri d'inclusió (ara que n'havíem trobat un) o ens cenyim a aquest criteri, però fer coses intermitges entre una i altra és molt poc enciclopèdic ... Pau Cabot · Discussió 09:06, 4 jul 2012 (CEST)
Jo aposto pel criteri establert dels que tinguin fitxa a bestiari.cat. --Davidpar (disc.) 09:08, 4 jul 2012 (CEST)

A més de bestiari.cat, per la rellevància de la Patum de Berga (Festa tradicional d'interès nacional), i del Carnaval de Solsona (Festa d'interès turístic nacional), té sentit afegir les besties d'aquestes 2 ciutats, encara que no tinguin fitxa a bestiari.cat. En general, potser el criteri podria ampliar-se a "Estar a bestiari.cat o formar part d'alguna "Festa tradicional d'interès nacional" o "Festa d'interès turístic nacional"--Jordiferrer (disc.) 23:22, 7 jul 2012 (CEST)

Em sembla bona la proposta d'en Jordiferrer. -- Vinals (xerrem) 12:01, 8 jul 2012 (CEST)
+1 --Davidpar (disc.) 12:14, 8 jul 2012 (CEST)
D'acord a incloure'ls però ho hem de fer bé. Aleshores, d'acord a incloure aquestes bèsties si alguna font fiable en parla en relació amb la festa d'interès nacional en qüestió. Per exemple, és probable que el web d'aquestes festes en parli, o que els llibres sobre la festa en parli (que d'aquestes n'hi ha d'haver), o que la declaració de festa d'interès nacional digui quins són els elements inclosos a la declaració.
I en general, d'acord a ampliar el criteri d'inclusió però fent-ho bé, amb referències i sense baixar el nivell de les referències per sota del de l'Agrupació. Com diu en Pau Cabot, les coses intermèdies són poc enciclopèdiques.--Pere prlpz (disc.) 23:51, 23 set 2012 (CEST)

Fotos per identificar[modifica]

Tinc algunes fotos del correfoc de la Mercè amb bèsties de Barcelona que no sé identificar, i que crec que són a la llista sense foto:

--Pere prlpz (disc.) 20:39, 24 set 2012 (CEST)

Inclusió[modifica]

He afegit les ID dels de Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Penedès i Vallès-Maresme. Queda per referenciar o veure si compleixen els criteris d'inclusió: -- Vinals (xerrem) 16:31, 30 set 2012 (CEST)

Baix Llobregat
Lleida
  • Faram de Cervera
Comarques centrals (tots referenciats menys Guita de Puig-reig i Draca i Xut)
Vallès-Maresme
  • Cap-ullu -l'he borrat per semblar una broma-
  • Drac de Canet de Mar
  • Drac de Mataró
  • Dragalió de Mataró
  • Godrac de Mataró
  • Momerota de Mataró
  • Momeroteta de Mataró
  • Senglar de Rubí

Fonts per referenciar bestiari[modifica]

A Usuari:Pere prlpz/bestiari he recollit una sèrie de llibres que poden servir per referenciar l'admissibilitat d'un centenar d'articles de bestiari i un centenar més de gegants.

Perdoneu l'espam però com que no tenim viquiprojecte de gegants ni de bestiari miraré de deixar l'enllaç a la discussió dels articles generals relacionats.--Pere prlpz (disc.) 12:59, 29 nov 2015 (CET)

L'enllaç a les fitxes no funciona[modifica]

Doncs això, que sembla que han canviat les url de les fitxes i ara no funciona cap enllaç.--Jordi_G (parlem-ne) 17:34, 12 jul 2017 (CEST)

Hola, Jordi_G, me n'acabo d'adonar. Veig que la plantilla {{Bestiari.cat}} la va crear en Paucabot; no sé si ell o l'Amadalvarez, especialista en plantilles, podrien solucionar-ho. --Judesba (digues...) 00:54, 22 set 2019 (CEST)
No només han canviat la URL sinó que també han canviat la manera d'indexar les pàgines. Exemple: http://www.bestiari.cat/quants_som_fitxa.asp?IDB=75&TL=NO&AM=0&RnD= ha passat a ser https://inventari.bestiari.cat/inventari-bestiari-festiu-i-popular/Cavallets%20Cotoners%20de%20Barcelona . Des d'aquí no podem fer res més que modificar a mà cada enllaç (a més de modificar la plantilla). Pau Cabot · Discussió 08:51, 22 set 2019 (CEST)
Amb aquests enllaços es podria crear la URL a partir del nom, si cal amb un paràmetre addicional pels que siguin diferents. Deu ser més fàcil que posar tots els enllaços a mà.
Un altre tema és que si la coordinadora no ha de tenir enllaços estables potser no val la pena fer l'esforç d'enllaçar les fitxes per que només durin fins al proper canvi.--Pere prlpz (disc.) 15:11, 22 set 2019 (CEST)
Lamentablement no us puc ajudar més del que ja s'ha dit. Aquest problema de posar URLs comprensible pels humans però sense un codi que permeti generar-la (com funcionava fins ara), ho tenim també el catàleg d'obres del MNAC, i d'altres. Una possible solució seria emmagatzemar les URLs, una a una, a WD dins Descrit a l'URL (P973) de cadascuna de les bèsties i així no cal anar tocant els articles un per un. Però, és miri com és miri, és artesanal. amador (disc.) 22:25, 22 set 2019 (CEST)