Unified Display Interface

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Display Data Channel)
Taula Unfied Display interface

Unified Display Interface (UDI) és una nova interfície de vídeo digital per a substituir l'actual connector VGA dels PC, que està sent desenvolupada per Apple, Intel, LG Electronics, National Semiconductor, Samsung Electronics, Silicon Image, Nvidia, thin Electronics, FCI, Foxconn i JAE Electronics.

Suporta HDCP per a protecció de continguts, té retrocompatibilitat amb el DVI/HDMI i físicament és idèntic al HDMI però no transmet àudio, estant només destinat al vídeo.

Les llicències per UDI són gratuïtes, de manera que no cal pagar drets d'autor (a diferència de HDMI), per la qual cosa resulta molt més atractiu per als grans fabricants de monitors, TFT si targetes gràfiques que adoptin ràpidament aquest connector com a estàndard universal destinat a la transmissió de vídeo d'alta definició.

Al començament de 2007 Intel va començar a decantar-se per l'estàndard DisplayPort i es va retirar del consorci de suport a UDI. No hi ha hagut nous anuncis sobre UDI des d'aleshores.

Informació general[modifica]

UDI ofereix un major amplada de banda que els seus predecessors (fins a 16 Gbit /s en la seva primera versió, en comparació amb 4,9 Gbit /s de HDMI 1.0) A més, incorpora una forma de gestió de drets digitals conegut com a HDCP.

El connector té una sola fila de 26 contactes. Té un aspecte molt similar al connector. Tres dels 26 contactes no s'utilitzaran per transferir, sinó que estan reservats per la possibilitat d'una millora futura que encara no està determinada.

Els taps de transmissió i recepció són una mica diferents als cables USB, i un cable d'UDI només es pot ajustar d'una sola manera. La comunicació bidireccional funciona a una velocitat de dades molt menor que la disponible per al flux de dades de la direcció de vídeo.

El 20 de desembre de 2005, el Grup d'Interès Especial de la UDI (UDI SIG) es va anunciar. Es va treballar en la determinació de les especificacions de refinat i la promoció de la interfície. Inclosos els membres d'Apple Computer, Intel, LG,NVIDIA, Samsung i Silicon Image Inc

L'especificació de la UDI es va finalitzar el juliol de 2006. Cal destacar que les diferències entre la UDI i HDMI es manté al mínim, ja que tots dos van ser dissenyats per les especificacions de compatibilitat a llarg termini.

Pins[modifica]

A continuació es mostra l'assignació dels pins :

Taula de pins UDI

Notícies[modifica]

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]