Elisabet del Regne Unit (landgravina de Hessen-Homburg)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaElisabet del Regne Unit

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(en) Elizabeth of the United Kingdom Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement22 maig 1770 Modifica el valor a Wikidata
Palau de Buckingham (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort10 gener 1840 Modifica el valor a Wikidata (69 anys)
Frankfurt del Main Modifica el valor a Wikidata
SepulturaBad Homburg Castle (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióAnglicanisme Modifica el valor a Wikidata
LateralitatDretana Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Londres
Frankfurt del Main Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintora Modifica el valor a Wikidata
Activitat1785 Modifica el valor a Wikidata –  1840 Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPrincesa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaHessen-Homburg Modifica el valor a Wikidata
CònjugeFrederick VI, Landgrave of Hesse-Homburg (en) Tradueix (1818–) Modifica el valor a Wikidata
ParesJordi III del Regne Unit Modifica el valor a Wikidata  i Carlota de Mecklenburg-Strelitz Modifica el valor a Wikidata
GermansMarie de Hanovre, Sophie de Hanovre, Carlota del Regne Unit, Sophie du Royaume-Uni, Amélie du Royaume-Uni, Jordi IV del Regne Unit, Guillem IV del Regne Unit, Eduard del Regne Unit, Ernest August I de Hannover, Prince Octavius de Gran Bretanya, Frederic del Regne Unit, Alfred de Grande-Bretagne, Adolf del Regne Unit i Prince, Duke of Sussex Augustus Frederick Modifica el valor a Wikidata
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 132087046 Modifica el valor a Wikidata

Elisabet del Regne Unit, landgravina de Hessen-Homburg (Palau de Buckingham, 1770 - Frankfurt, 1840). Princesa del Regne Unit amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni en el si de la casa landgravinal de Hessen-Homburg.

Nascuda al Palau de Buckingham el dia 22 de maig de l'any 1770 essent filla del rei Jordi III del Regne Unit i de la princesa Carlota de Mecklenburg-Strelitz. Elisabet era neta per via paterna del príncep Frederic del Regne Unit i de la duquessa Augusta de Saxònia-Gotha i per via materna ho era del príncep Carles Lluís de Mecklenburg-Strelitz i de la duquessa Elisabet de Saxònia-Hildburghausen.

El dia 7 d'abril de l'any 1818, a l'edat de quaranta-vuit anys, contragué matrimoni amb el landgravi Frederic VI de Hessen-Homburg, fill del landgravi Frederic V de Hessen-Homburg i de la princesa Carolina de Hessen-Darmstadt. La parella s'establí a Homburg i no tingué fills.

La Casa dels Hessen-Homburg tenia el seu origen l'any 1622 en una divisió territorial creada al landgravinat de Hessen-Darmstadt. La independència d'aquest estat sobirà fou qüestionada durant les guerres napoleòniques però el Congrés de Viena reconegué explícitament i engrandí territorialment el landgravinat. El 1848, amb la mort del darrer membre de la dinastia Hessen-Homburg quedà integrat de nou al llavors gran ducat de Hessen-Darmstadt.

La princesa Elisabet morí a la ciutat de Frankfurt el dia 10 de gener de l'any 1840 a l'edat de seixanta-nou anys. El seu marit havia mort a Homburg el 2 d'abril de 1829.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Elisabet del Regne Unit