Ernest II de Saxònia-Gotha-Altenburg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaErnest II de Saxònia-Gotha-Altenburg

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Ernst II. von Sachsen-Gotha-Altenburg Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(de) Ernst II. Ludwig von Sachsen-Gotha-Altenburg Modifica el valor a Wikidata
30 gener 1745 Modifica el valor a Wikidata
Gotha Modifica el valor a Wikidata
Mort20 abril 1804 Modifica el valor a Wikidata (59 anys)
Gotha Modifica el valor a Wikidata
SepulturaGotha Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballPolítica, francmaçoneria i Il·lustració Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball Saxònia
Turíngia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciófilòsof Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Altres
TítolDuc Modifica el valor a Wikidata
FamíliaSaxe-Gotha-Altenburg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
CònjugeCarlota de Saxònia-Meiningen (1769–) Modifica el valor a Wikidata
FillsAugust I de Saxònia-Gotha-Altenburg, Ernst von Sachsen-Gotha-Altenburg (en) Tradueix, Frédéric IV de Saxe-Gotha-Altenbourg, Ludwig von Sachsen-Gotha-Altenburg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesFrederic III de Saxònia-Gotha-Altenburg Modifica el valor a Wikidata  i Lluïsa Dorotea de Saxònia-Meiningen Modifica el valor a Wikidata
GermansAuguste de Saxe-Gotha-Altenbourg i Frédéric Louis de Saxe-Gotha-Altenbourg Modifica el valor a Wikidata
Premis

Find a Grave: 156597871 Modifica el valor a Wikidata

Ernest II de Saxònia-Gotha-Altenburg (en alemany Ernst II von Sachsen-Gotha-Altenburg) va néixer a Gotha el 30 de gener de 1745 i va morir a la mateixa ciutat el 20 d'abril de 1804. Era el tercer fill del duc Frederic III de Saxònia-Gotha-Altenburg i de la princesa Lluïsa Dorotea de Saxònia-Meiningen.

Biografia[modifica]

La mort prematura dels seus germans, Lluís el 1735 i Frederic el 1756, el van convertir en l'hereu del Ducat de Saxònia-Gotha-Altenburg. La seva mare va procurar-li una adequada educació seleccionant un grup selecte de professors amb els quals el 1768 va emprendre un viatge pedagògic als Països Baixos, Anglaterra i França.

Va governar com a Duc de Saxònia-Gotha-Altenburg entre el 1772 i el 1804. Interessat especialment en les ciències, en l'astronomia i en la física, va implantar els ideals de la Il·lustració. Va fomentar el teatre i les ciències naturals, va modernitzar el sistema educatiu i la Hisenda, cosa que va situar Saxònia-Gotha-Altenburg al capdavant dels ducats saxons de Turíngia.

Amb el seu amic astrònom Franz von Zach, va crear l'Observatori de Gotha (Sternwarte Gotha) que es va convertir en un punt de referència per als astrònoms europeus.

El 1774, es va convertir en francmaçó, i ingressà en la lògia Zum Rautenkranz de Gotha, on el 1775 va ser nomenat Gran Maestre de la Logia d'Alemanya. El 1784, se li encomanà el càrrec de Supervisor de la Baixa Saxònia, oferint asil polític a Gotha al seu fundador, Adam Weishaupt, el 1787.

Matrimoni i fills[modifica]

El 21 de març de 1769, es va casar a Meiningen amb la princesa Carlota de Saxònia-Meiningen (1751-1827), filla del duc Antoni Ulric i de Carlota Amàlia de Hessen-Philippsthal. El matrimoni va tenir quatre fills:

Bibliografia[modifica]

  • Christoph Köhler/Andreas Klinger/Werner Greiling: Ernst II. von Sachsen-Gotha-Altenburg, Böhlau 2005, ISBN 3-412-19905-2

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ernest II de Saxònia-Gotha-Altenburg

«Bibliografia relacionada amb Ernest II de Saxònia-Gotha-Altenburg» (en alemany). Al catàleg de la Biblioteca Nacional d'Alemanya.