Diferència entre revisions de la pàgina «Temps universal coordinat»

Salta a la navegació Salta a la cerca
→‎Usos: és uha mala traducció del castellà: husos. Aquí, en canvi, està bé: https://ca.wikipedia.org/wiki/Zona_hor%C3%A0ria
m
(→‎Usos: és uha mala traducció del castellà: husos. Aquí, en canvi, està bé: https://ca.wikipedia.org/wiki/Zona_hor%C3%A0ria)
A diferència del GMT, l'UTC no es defineix pel sol o els estels, sinó que es mesura per [[Rellotge atòmic|rellotges atòmics]]. Atès que la rotació de la [[Terra]] s'alenteix, s'endarrereix respecte del [[temps atòmic internacional]]. L'UTC se sincronitza amb el dia i la nit del [[temps universal]], se li afegeixen o resten [[Segon intercalar|segons intercalars]] a la fi de juny i de desembre. El [[Servei Internacional de Rotació de la Terra]] decideix de la posada en circulació dels segons intercalars, d'acord amb les seves mesures de la rotació de la Terra.
 
== UsosFusos ==
L'UTC és el sistema de temps emprat per molts estàndards d'[[Internet]] i de la [[World Wide Web]]. Per exemple, el mateix servidor de la [[Viquipèdia]] utilitza UTC com a base per a la seva llista d'actualitzacions d'articles. Els territoris l'[[hora]] dels quals coincideix amb la UTC són: [[Burkina Faso]], [[Costa d'Ivori]], [[Gàmbia]], [[Ghana]], [[República de Guinea]], [[Guinea Bissau]], [[Islàndia]], [[Libèria]], [[Mali]], [[Mauritània]], [[Marroc]], [[Santa Helena]], [[São Tomé i Príncipe]], [[Senegal]], [[Sierra Leone]], [[Togo]], [[Illes Fèroe]], [[Illes Canàries]], [[Irlanda]], [[Portugal]] i el [[Regne Unit]].
 
Usuari anònim

Menú de navegació