Diferència entre revisions de la pàgina «Capità Amèrica»

Salta a la navegació Salta a la cerca
(→‎Creació: Correcció)
Aviat el Capità Amèrica va veure que va veure que no només ell havia sobreviscut tots aquells anys. Antics enemics, com el Red Skull, o el baró Zemo seguien actius, i el Capità Amèrica va tornar a combatre aquestes velles amenaces, així com a altres noves, com IMA o HYDRA. Alhora també col·laborava amb els Venjadors, fins que una reestructuració del grup, el va portar per primera vegada a la presidència, dirigint una nova alineació. Poc després el Capi viatjaria a [[Alemanya]] i, pràcticament sense ajuda, salvaria al món de l'amenaça que suposaven els tres monstruosos robots Dorments, creats per Skull a partir de les dades de l'excavació d'Eisendorf, realitzada el 1944.
 
A continuació, ajudaria l'agent de SHIELD[[S.H.I.E.L.D.]], [[Sharon Carter]] a recuperar l'explosiu d'IMA denominat Inferno 42. Per a això s'enfrontaria a Batroc el Saltador, un extravagant mercenari, que arribo a considerar al Capità com el seu adversari favorit. Nick FúriaFury, antic company d'armes del Capi durant la guerra convertit ara en Director de SHIELDS.H.I.E.L.D., li oferiria un lloc a l'organització que el Capità rebutjaria, ja que preferia continuar actuant tant amb els Venjadors com en les seves operacions en solitari.
 
Mentrestant, el seu vell enemic Red Skull seria tret de l'animació suspesa per l'organització subversiva THEM.
 
Red Skull fingiria col·laborar amb l'esmentada organització (en realitat es tractava del consell regent de HYDRA liderat pel Baró Wolfgang Von Strucker) prou per robar el Cosmic Cube (Cub Còsmic) a aquesta organització subsidiària d'IMA. Això desembocaria en el primer enfrontament després de la guerra dels dos grans símbols de la 2aSegona Guerra Mundial. En aquesta ocasió, Skull desencadenaria el poder del Cosmic Cube provocant un terratrèmol que el sepultaria sota terra. Després d'escapar d'allà, tractaria de conduir el Capi a una trampa utilitzant un duplicat robot de Bucky però no va aconseguir involucrar-lo en un assumpte de presumpta traïció amenaçant la Ciutat de Nova York.
 
Després de moltes aventures, el Capità Amèrica i Sharon s'enamorarien mantenint un romanç, fins a l'aparent mort d'aquesta. El Capità Amèrica aviat va descobrir que en aquest món, els ideals que regien en els seus temps ja no eren tan ferms, el que li va provocar grans desil·lusions, i crisi d'identitat. En una d'elles, el Capità Amèrica, va arribar a dimitir, i a mostrar públicament la seva identitat de Steve Rogers, encara que aquest fet aviat va demostrar ser un problema, quan antics enemics seus van començar a atacar a aquells que Rogers coneixia, per solucionar això, el Capità Amèrica va fingir la mort de Rogers per deixar de tenir aquesta persecució, encara que finalment, aquest problema va desaparèixer, quan el Fantasma de l'Espai va esborrar de la memòria col·lectiva del planeta quina era la verdadera identitat del Capità Amèrica, pel que Rogers va poder tornar a la vida.
 
Després que Rick Jones marxés del seu costat, per unir-se primer a [[Hulk]] i després al CapitàCaptain Marvel, el Capità Amèrica va conèixer a Sam Wilson, al qual va entrenar i després va fer el seu company, sota el nom del Falcon (Falcó), amb el que va combatre el crim durant llarg temps. Poc després el Capità Amèrica va obtenir un tractament, que li va dotar de força sobrehumana durant cert temps, encara era superfort, quan en una lluita contra l'Imperi Secret, el Capità Amèrica va descobrir que el cap de l'organització, era el mateix president dels Estats Units.
 
Aquest cop als seus ideals del somni americà, van portar a Rogers a abandonar el seu rol de Capità Amèrica.
 
Sense temps per lamentar-se, va haver d'acompanyar als Venjadors en la lluita que el Capità Marvel mantenia amb l'amenaça còsmica que Thanos suposava. A continuació renovaria els seus llaços amb un dels antics membres de la Legió de la Llibertat, el Brunzidor quan els Venjadors es van enfrontar al seu fill Nuklo. També acompanyat per Sharon, viatjaria amb la Cosa al segle 31 per ajudar els Guardians de la Galàxia en la seva lluita contra els Badoon. A la seva tornada|volta, Steve va ser convençut per un dels seus companys venjadors, Ull de Falcó[[Hawkeye]], que seguia sent un heroi i a conseqüència d'això adoptaria una nova identitat emmascarada que no es trobés llastrada pel pes que significava ser el Capità Amèrica. Així es convertiria en Nomad (Nòmada), l'Home sense nació mentre el FalcóFalcon, el seu antic company, ensinistrava un jove cridat Roscoe per convertir-se en el nou Capità Amèrica.
 
En la seva primera actuació com NòmadaNomad, Rogers lluitaria contra lel ''Serpent Squad'' (Esquadró Serp) liderat per VíboraViper (Víbora), antigament coneguda com a Madame Hydra), que planejava usar la Corona Serp originària de Lemuria per controlar Hugh Jones, president de la corporació Roxxon Oil. Durant la batalla, NòmadaNomad s'enredaria a la seva pròpia capa accidentalment, proporcionant als seus enemics temps suficient per emprendre la fugida. A conseqüència d'això, eliminaria la capa del seu abillament i, al costat de Namor, avortaria l'assalt de l'esquadró Serp a la Roxxon, sent incapaç d'evitar que Adder (Escurçó) i el Cobra s'escapolissin. Poc després, visitaria als Venjadors prometent-los tornar a les seves files una vegada que hagués capturat als dos dolents escapats.
 
El Cobra seria finalment capturat per Nòmada, però EscurçóAdder aparentment tindria un amarg final durant el tiroteig mantingut amb les autoritats, perdent-se la Corona Serp a l'edifici en el qual s'havia atrinxerat. Finalitzada aquesta missió, Nòmada patrullaria pels carrers de Nova York, enfrontant-se al gàngster de [[Harlem]] que responia al nom de Gamecock (Gall de Baralla). Cert dia l'atenció de Rogers seria atreta per Red Wind (Ala Roja), el [[falcó]] company de Falcon, que el conduiria fins al cos de Roscoe que havia estat assassinat pel Red Skull, mostrant el seu menyspreu per qualsevol que exercís la identitat del Capità Amèrica.
Finalitzada aquesta missió, Nòmada patrullaria pels carrers de Nova York, enfrontant-se al gàngster de Harlem que responia al nom de Gall de Baralla. Cert dia l'atenció de Rogers seria atreta per Ala Roja, la mascota del Falcó, que el conduiria fins al cos de Roscoe que havia estat assassinat pel Red Skull, mostrant el seu menyspreu per qualsevol que exercís la identitat del Capità Amèrica.
 
El FalcóFalcon havia estat deixat amb vida perquè relatés a Rogers l'acorregut i aquest va arribar a la conclusió que s'hauria d'enfrontar de nou al dolent nazi. Rogers sofriria així una sobtada revelació, decidint que havia renunciat molt fàcilment a defensar al seu país de totes les amenaces que sobre el se sedassaven. Amb la seva crisi d'identitat resolta finalment, trobaria la determinació que necessitava per tornar a defensar al seu país, reassumint de nou la identitat del Capità Amèrica.<ref>Captain {CAAmerica nº 180 ~- 183}.</ref>
 
Formant de nou equip amb el FalcóFalcon, avortaria l'últim pla de Red Skull i sense perdre més temps tornaria a engrossir les files dels Venjadors. La parella faria davant amenaces tals com les Forces Reals d'Amèrica, els rodamóns extraterrestres coneguts com la Gent Nocturna, el dement genetista Arnim Zola, i la Corporació.
 
Finalment el FalcóFalcon donaria per finalitzada la seva llarga associació el Capi, embarcant-se en l'entrenament del nou equip de superagents de SHIELD. D'allà d'ara endavant, el Capi s'embarcaria en una recerca per esbrinar més sobre el seu passat, revelant certes evidències que indicaven que en realitat provenia d'una família benestant d'un barri de classe alta, al contrari del que fins a aquell moment creia saber sobre la seva infantesa als suburbis de Brooklyn. Una prova mental semblaria confirmar l'esmentada informació i després d'aquesta sèrie de revelacions, es va haver d'enfrontar al Gran Director i a Jack Monroe, és a dir el Capità Amèrica i el Bucky dels anys 50. Rogers quedo commocionat en pensar que podria haver compartit la mateixa destinació|destí que el Gran Director. Va ser llavors quan la seva estimada Sharon Carter va semblar morir en el compliment del deure després d'haver-se infiltrat a les files del Gran Director.
 
Buscant recuperar-se de l'esmentada tragèdia, Steve es mudaria a un apartament a Brooklyn, on coneixeria i travaria amistat amb l'amo Anna Kapplebaum, el mestre Josh Cooper i el bomber Mike Farrell. Seria també allà on Rogers va conèixer una altra dona que marcaria la seva vida, es tractava de Bernie Rosenthal, veïna del pis de Rogers, amb la que va iniciar una relació i va arribar fins i tot a dir-li la seva identitat secreta. En aquella època, el Capità Amèrica seguia com a membre dels Venjadors, i encara que vells enemics havien desaparegut (el baró Heinrich Zemo, El Aborrecedor...), d'altres havien continuat o emergit com|com a amenaces (Batroc, el baró Helmut Zemo, Arnim Zola...). Steve seria teletransportat al costat dels seus companys Venjadors i molts més herois al Món-Batalla per enfrontar-se a l'exèrcit de dolents del Doctor Mort durant les Secret Wars. Allà el seu llegendari escut seria destruït per un Mort tenint|posseint temporalment el poder del Todopoderoso. El Capi aconseguiria reparar el seu escut estimat gràcies a la seva ferma determinació encara que no sense conseqüències futures.<ref>Marvel {M/SHSWSuper-Heroes 1Secret ~Wars nº1-12}.</ref>
 
Després de la seva tornada|volta, el Capità Amèrica va seguir combatent, bé en solitari, o al costat del seu nou company, el Nòmada II, un jove cridat Jack Monroe. Precisament va ser Nòmada, drogat per Red Skull, que va enverinar la sang del Capità Amèrica perquè aquest envellís més ràpidament. Això va portar al Capità Amèrica a una lluita amb un Red Skull, que també envellia amb rapidesa, finalment, va ser el Skull qui va caure derrotat, i encara que li va pregar al Capità Amèrica que el matés, Rogers, contrari a qualsevol mort, no ho va fer. Malgrat tot el Skull va morir finalment en fallar-li el cor (en realitat sol va morir el seu cos, ja que la seva ment va ser transferida per Armin Zola a un clon del cos de Rogers).
 
Temps després, el Capità Amèrica va tenir la seva primera batalla contra el SinFlag BanderasSmasher, al que va derrotar en una primera ocasió, però en una segona ocasió, després del segrest d'un avió, el Capità Amèrica va haver de matar a un dels homes de SinFlag BanderasSmasher, que amenaçava de matar els ostatges. El fet de llevar la vida a un home va provocar a Rogers greus remordiments. El Capità Amèrica va abandonar la seva identitat de Steve Rogers, i va estar una temporada viatjant per Amèrica. El Capità Amèrica es va enfrontar llavors a un nou grup de dolents, la Serpent Society (Societat Serp), un dels membres de l'esmentat grup, Rachel Leighton, IguanaDiamondback, es convertiria en companya del Capità Amèrica, tant a les seves missions com a sentimental.<ref>Captain {CAAmerica 310 ~ -331}.</ref>
 
En aquell temps, una comissió governamental va descobrir la identitat de Rogers com Capità Amèrica i li va posar en una cruïlla, o es posava al servei del govern, o abandonava la identitat del Capità Amèrica. Després de molt pensar-lo, Rogers va abandonar la seva identitat, va prendre una altra identitat com el Capità que reflectia parcialment qui havia estat, i va continuar combatent al crim, mentre que la comissió li donava la seva identitat a un antic enemic del Capità Amèrica, Johnny Walker (abans el Superpatriota, després l'USA Agent). Després de decidir-se a assumir la identitat del Capità a seques, utilitzaria el vestit que el seu nou company, l'Home-D, li havia proporcionat complementant-lo amb un escut a joc.
Les seves actuacions com Capità van ser diverses: va impedir que la Societat Serp s'apoderés de la capital de la nació, va impedir una fuga massiva de criminals de la Volta i en va reorganitzar uns de dispersos venjadors per fer front a la crisi d'Inferno. Finalment, el Capità Amèrica va descobrir que el Red Skull era darrere de la comissió, i després de derrotar el nou Capità Amèrica, va recuperar la seva identitat. L'uniforme i l'escut del capità els hi deixaria a la Comissió a canvi de l'uniforme i l'escut original del Capità Amèrica, equipament que utilitzaria Walker quan va adoptar la identitat de l'USAgent.
 
Poc després, es va descobrir que el Sèrum del Supersoldat estava començant a desaparèixer, i que com més esforç feia el Capità Amèrica, més es deteriorava el seu cos. Davant de l'alternativa d'abandonar el seu treball|feina com Capità Amèrica o perjudicar la seva salut, va elegir continuar combatent, mentre buscava una solució. Tanmateix, el col·lapse físic va arribar abans que la solució, i el Capità Amèrica va estar a punt de morir d'un atur|aturada cardíac. Tanmateix, el Capità Amèrica havia estat salvada pel Red Skull, que havia obtingut una cura per a la degeneració del sèrum del dolent Superia, que l'havia desenvolupat a canvi de l'obediència d'Iguanade Diamondback. Skull va compartir la cura amb el seu archienemic, a canvi que l'ajudés a derrotar el Culte del Cub|GalledaCosmic CòsmicCube. Durant aquesta aventura, es va retrobar amb Sharon Carter, que va resultar no haver mort anys enrere.
 
El Capità Amèrica va tornar als Venjadors per enfrontar-se al malvat Onslaught. Encara que aparentment va morir al costat de la resta dels Venjadors i [[els 4Quatre Fantàstics]], en realitat va ser enviat a un univers de butxaca amb els altres herois per Franklin Richards, el fill de Reed i Sue Richards. Allà va reviure la seva vida fins que tots van descobrir el que havia ocorregut i van aconseguir tornar a la dimensió de la Terra real. Però el Capità Amèrica no recordava el succeït en aquesta dimensió. Després d'això, va continuar amb els Venjadors, que va supervisar durant una forta reestructuració i va continuar les seves aventures en solitari, reprenent la seva identitat de Steve Rogers, i tenint una breu relació amb Connie Ferrari.
 
Més tard, Steve va enviar Red Skull de nou a la presó al costat dels Venjadors, després que aquest prengués la identitat del Secretari de Defensa dels Estats Units, Dell Rusk (un [[anagrama]] de Red Skull), i alliberés una arma biològica a la Muntanya Rushmore. També va participar en un comando secret creat per [[Nick FúriaFury]], teòricament per a esbrinar les possibles activitats terroristes de Lucía von Bardas, la presidenta electa de Latveria, que finalment va servir per enderrocar el seu govern. Poc després de la dissolució dels Venjadors a conseqüència de la bogeria de la Bruixa|Bruixot Escarlata, Red Skull va tornar a escapar de la presó en la qual estava empresonat; tots aquests esdeveniments van portar al Capi al límit, arribant fins i tot a causar la mort de terroristes durant les seves operacions amb SHIELD, a la que va tornar com a agent oficial.<ref>Secret War 1- 5</ref>
 
Paral·lelament a això, el Capità va reunir al costat d'Iron Man un nou grup de Venjadors. Mentrestant, Red Skull va ser assassinat per un franctirador quan havia aconseguit el control d'un Cub|GalledaCosmic CòsmicCube escàs d'energia; el Cub|GalledaCube va caure a les mans d'Alexander Lukin, un antic militar de l'URSSU.R.S.S. La investigació de SHIELD va portar al sorprenent descobriment que el franctirador havia estat Bucky, rebatejat com el Soldat d'Hivern, qui havia sobreviscut a l'explosió de l'avió dècades enrere. Substituint el seu braç perdut per un de robòtic, i criogenizat quan no se'l necessitava, Bucky havia passat dècades actuant com a assassí per a l'URSS Profundament afectat per aquest descobriment, el Capità Amèrica va aconseguir sobreposar-se i destruir el Cub|Galleda Còsmic a les mans de Lukin, fent que Bucky recobrés els seus records durant el procés.<ref>Captain America vol.5 nº1-14</ref>
 
Després, el Capità va reprendre la seva relació sentimental amb Sharon Carter i va continuar intentant retrobarse amb el fugit Bucky. Mentrestant a l'esquena, Crossbones (Calavera) i Sin (Pecat), la filla de Red Skull, es reunien amb Alexander Lukin, en la ment del qual residia encara Red Skull, per acció del Cosmic Cube ja destruït, planejant la seva revenja contra el Capità Amèrica. Aquest es trobava bastant ocupat en aquell temps, ja que al costat d'altres herois es trobava fora de la llei, a causa de la seva oberta oposició a l'Acta de Registre Superhumà. Tanmateix, després de diversos conflictes entre els superherois progressistes i els Venjadors Secrets del Capità, aquest es va adonar que no defensava l'opinió del poble americà i, abandonant la seva màscara, es va entregar a les autoritats com Steve Rogers.
 
Igualment, desemmascarat i abandonant la seva identitat pública com el Capità Amèrica, Steve va ser portat als tribunals de Nova York per declarar sobre les seves recents activitats. Allà va rebre un tret al coll en interceptar l'espiell de franctirador de CalaveraCrossbones, que apuntava a un dels guàrdies que l'escortaven. Entre l'enrenou subsegüent Sharon Carter (incitada subliminalment per les manipulacions psicològiques del Doctor Faustus li va disparar tres trets|tirs més, al pit i a l'estómac. El trajecte a l'hospital novaiorquès més proper no va ser prou ràpid com per poder fer res per ell, i Steve Rogers, el Capità Amèrica, va morir a la seva llitera.
 
Després d'enterrar-lo en un bloc de gel a l'Artic, on els Venjadors el van trobar el primer cop, Iron Man va proposar a [[Hawkeye]] recemment recussitat d'esdevenir el nou Capità Amèrica. Aquest va refusar, i finalment va ser Bucky Barnes qui va portar el nom de Capità Amèrica. Però ell usa de mètodes differentsdiferents que Steve Rogers, portant, per exemple, una pistola.
 
Es descobrirà més tard, en la revista [[Captain America:Reborn]] que Steve Rogers no s'havia mort,<ref>Captain America:Reborn</ref> i que el Red Skull havia fet utilitzar a [[Sharon Carter]] una arma especial que el va transportar en un lloc fix del temps i l'espai. Després Elel CarniRed VermellSkull el va tornar al present prenent el control de la seva ànima i del seu cos. Finalment reprèn el control i derrota el Red Skull.
 
Després dels esdeveniments [[Dark Reign]] i [[Siege]], el [[president dels [[Estats- Units]] dona el títol de cap de seguretat de la nació a Steve Rogers. Això dona neixença a "L'edat heroica": La llei del Registre Superhumà és revocada, els Venjadors originals són reformats, i [[Norman Osborn]] ja no és al poder. Es troba amb Bucky, i li dona l'escut i el nom de Capità America: ell serà un altre super-heroi: Steve Rogers: El Super-Soldat.
 
== Pel·lícules ==
9.920

modificacions

Menú de navegació