Carles Coll i Costa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCarles Coll i Costa

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement14 abril 1952 Modifica el valor a Wikidata (72 anys)
Figueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióConservatori Superior de Música del Liceu Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector d'orquestra Modifica el valor a Wikidata
GènereSardana Modifica el valor a Wikidata
Premis

Discogs: 6130170 Modifica el valor a Wikidata

Carles Coll i Costa (Figueres, l'Alt Empordà, 14 d'abril de 1952) és un director d'orquestra i compositor català.[1]

Va cursar estudis al Conservatori Superior de Música del Liceu i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i amb el mestre Miquel Farré i Mallofrè.

El 1985 creà la campanya El piano a l'abast, que va portar a més de 130 poblacions catalanes.

És autor de les orquestracions de les obres dels compositors Josep Serra i Bonal i Albert Cotó que configuren el tercer CD de l'OCE, Valsos i danses vuitcentistes. També és creador de diverses obres per a orquestra de corda, entre les quals destaca el conte musical L'Estel Passerell amb lletra de Maria Àngels Gardella i Quer i il·lustracions de Jap), i de l'espectacle basat en la Balada del Sabater d'Ordis, de Carles Fages de Climent.

Ha estat convidat a dirigir l'Ensemble Orchestral Perpignan-Languedoc-Roussillon, la Cappella Istropolitana de Bratislava, l'Orquestra Sinfonietta de Zilina (l'Orquestra de Cambra de l'estat d'Eslovàquia), la Çukorova State Symphony de Turquia i l'Orquestra Simfonia de Bucarest, l'Orquestra Simfònica Nacional de Panamà, l'Orquestra Simfònica de Cienfuegos (Cuba), la Knox-Galesburg Symphony dels Estats Units i la Uralsk Philharmonic Orchestra del Kazakhstan.

És l'impulsor, fundador i director titular de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, de l'Orquestra Filharmònica de Catalunya i cofundador i codirector de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, amb Francesc Cassú. El 2007 ha rebut el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla.[1]

Va rebre la Medalla d'Or al Mèrit Europeu (2011).

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Reig Garganta, Dolors «Carles Coll i Costa, director de l'OCE». Revista de Girona, Núm.: 231, 2005 [Consulta: 4 setembre 2016].

Enllaços externs[modifica]