EyeToy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula equipament informàticEyeToy

Modifica el valor a Wikidata
DesenvolupadorSony Interactive Entertainment Modifica el valor a Wikidata
FabricantLogitech Modifica el valor a Wikidata
Llançamentoctubre 2003 Modifica el valor a Wikidata
EyeToy
Especificacions[1]
Plataforma: PlayStation 2
Interfície: USB
Connector: USB 1.1
Consum d'energia: 50 mA
Dimensions (mm): 44 × 53 × 89
Pes: 173g
Longitud del cable: 2m
Resolució: 640×480 píxels
Lent de la càmera: Anella de focus manual
Sensor: OV7648
Xip: OV519

L'EyeToy és una càmera digital de color, similar a una webcam, per la PlayStation 2 i la PlayStation Portable. La tecnologia que pren les imatges és a través d'una càmera. Això proporciona als jugadors interaccionar amb els videojocs a través dels sensors de la càmera, la detecció de color i també de so, a través d'un micròfon incorporat a la càmera.

La càmera ha sigut desenvolupada per Logitech (conegut com a "Logicool" al Japó), però els nous EyeToys han sigut desenvolupats per Nam Tai. La càmera s'utilitza principalment per jugar a videojocs de l'EyeToy desenvolupats per Sony i altres companyies que hi tenen relació. Aquest aparell no s'ha dissenyat i fabricat per a ser usat com una càmera normal d'ordinador (o webcam), però algunes persones han creat aplicacions no oficials per a usar-lo.[1]

Història[modifica]

L'EyeToy va ser en un principi ideat pel Dr. Richard Marks, que va tenir la idea de connectar una webcam a una PlayStation 2 i utilitzar-lo per a jugar a alguns videojocs. La idea d'utilitzar càmeres en els jocs no era nova, i va ser utilitzada anteriorment en algunes màquines recreatives i joguines com la Game Boy Camera i la càmera digital Dreameye per la Sega Dreamcast, i aquests aparells creats abans de l'EyeToy podien haver guiat als desenvolupadors. Tanmateix, amb la resolució de les càmeres modernes i l'energia en el processament de la PlayStation 2 han fet que moltes noves idees fossin impossibles de realitzar a la càmera de la Game Boy. La idea va ser posada en marxa pel London Studio de la SCEE, el qual en va fer una mostra d'un prototip el 2002 amb quatre videojocs. La idea va ser un èxit i el maquinari va ser llançat als Països Catalans i a la resta d'Europa el juliol del 2003 juntament amb el seu propi videojoc, EyeToy: Play.

Disseny[modifica]

L'EyeToy està dissenyat per a ser instal·lat o col·locat a sobre de la consola o la televisió. La càmera es munta en un pivot, tenint en compte la col·locació. En la càmera hi ha una anella al voltant de les lents. Té dos llums de LED al davant. Una llum blava que s'engega quan la PS2 també està engegada, indicant que ja està preparada per a ser utilitzada, mentre que el llum vermell només s'encén quan hi ha poca llum a l'habitació. Hi ha també un micròfon incorporat. També es va llançar un nou model de l'EyeToy que proporcionava gairebé les mateixes característiques, però tenia una mida més petita i una carcassa de plata.[2]

A l'ordinador[modifica]

Com que l'EyeToy utilitza un connector USB, els drivers han sigut creats per a fer-lo funcionar en diversos sistemes operatius. Només uns quants d'aquests drivers funcionen. El tipus de driver que es necessita depèn del model de la càmera EyeToy. Hi ha tres tipus diferents:

SLEH-00031

SCEH-0004

SLEH-00030

La informació del model està inclosa en una etiqueta al darrere de la càmera.

Limitacions tècniques[modifica]

Com que la càmera necessita "veure" els jugadors mentre juguen, la càmera necessita ser utilitzada en una ampla i neta habitació. Per ajudar el jugador saber quan no hi ha prou llum, hi ha el llum (LED) vermell a la cara davantera de la càmera que fa el flash quan hi ha massa foscor. I per tant, no es pot jugar quan hi ha molta foscor.

En resposta a aquesta limitació, Sony va crear un controlador a la càmera capaç d'il·luminar els diferents LEDs per comunicar la posició del jugador.[3]

Videojocs[modifica]

Dissenyats per l'EyeToy[modifica]

Aquests videojocs necessiten un EyeToy per a ser jugats. Tots produïts per Sony.

Videojocs amb l'EyeToy de manera opcional[modifica]

Aquests videojocs poden ser jugats amb l'EyeToy opcionalment. Tenen una etiqueta dient "EyeToy Enhanced" a la coberta del videojoc.

Cameo[modifica]

EyeToy: Cameo és un sistema perquè els jugadors puguin incloure els seves imatges com a avatars en els seus videojocs. Els videojocs que suporten aquesta característica inclouen un programa d'escanneig que pot ser usat per a generar un model en 3D de la cara del jugador. Es desa la imatge en la targeta de memòria, aquest fitxer un cop desat també està disponible per a altres videojocs que suportin el Cameo. EyeToy: Cameo té llicències de la tecnologia de creació de cares Digimask.

Videojocs suportats[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Especificacions de l'EyeToy, publicats per Sony amb el manual d'instruccions de l'EyeToy
  2. Drivers gratuïts per a Windows i Linux i amb el suport de: http://eyetoy8057.sourceforge.net/cms/ Arxivat 2007-03-27 a Wayback Machine.
  3. [enllaç sense format] http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn7890
  4. «充実のボディペイント機能». Arxivat de l'original el 2008-12-05. [Consulta: 13 agost 2007].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: EyeToy