Joe Perry

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoe Perry

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(en) Joseph Anthony Pereira Modifica el valor a Wikidata
10 setembre 1950 Modifica el valor a Wikidata (73 anys)
Lawrence (Massachusetts) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsJoe Perry Modifica el valor a Wikidata
FormacióVermont Academy (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballRock Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióguitarrista, compositor de cançons, compositor, cantant Modifica el valor a Wikidata
Activitat1965 Modifica el valor a Wikidata –
PartitPartit Republicà dels Estats Units Modifica el valor a Wikidata
Membre de
GènereBlues, rock dur, heavy metal tradicional i blues rock Modifica el valor a Wikidata
InstrumentGuitarra i baix elèctric Modifica el valor a Wikidata
Segell discogràficColumbia Records Modifica el valor a Wikidata
Artistes relacionatsSteven Tyler: Toxic Twins (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Lloc webjoeperry.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0675128 IBDB: 515047 TMDB.org: 235984
Facebook: officialjoeperry Twitter (X): JoePerry Spotify: 1SDxIHIJ3wvYiG22xckLKL Musicbrainz: be797221-0117-45e3-81da-996f8d29db62 Songkick: 454191 Discogs: 175132 Allmusic: mn0000807317 Modifica el valor a Wikidata

Anthony Joseph Perry, més conegut com a Joe Perry, (10 de setembre de 1950, Lawrence, Massachusetts) és un guitarrista de rock dur, conegut per pertànyer al grup Aerosmith.

Perry és fill de pares immigrants italoportuguesos. En arribar als Estats Units d'Amèrica el seu avi va canviar el cognom de Pereira a Perry. Perry i la seva germana menor Ann-Marie van créixer en el petit poble de Hopedale (Massachusetts), on el seu pare era comptador i la seva mare era mestra de gimnàstica en un col·legi. Després, ella es va retirar a Arizona quan el seu espòs va morir el 1975.

Va començar tocant en bars al costat de Tom Hamilton. Per a pagar les despeses treballava en una gelateria, dita The Anchorage, on va conèixer Steven Tyler uns anys després. En ingressar en Aerosmith, es va fer addicte a les drogues juntament amb Steven Tyler. Els altres compartien l'addicció però en menor mesura.

Més tard i després d'un procés de desintoxicació va poder deixar-les. Sent el guitarrista principal d'Aerosmith es va separar del grup per problemes amb les drogues, al que es va unir una baralla entre la seva esposa i l'esposa del baixista de la banda, Tom Hamilton. Des de l'any 1979 fins a l'any 1984, i al costat del seu company Brad Whitford, va formar un grup sota el nom de The Joe Perry Project que va tenir escassa popularitat i èxit.

A mitjans dels vuitanta es va retrobar amb els seus antics companys d'Aerosmith.

Entre els seus últims treballs en solitari Joe va publicar un àlbum titulat "Joe Perry". Gràcies a aquest treball va ser nominat a un Grammy. És considerat per bona part de la crítica com un dels millors guitarristes de Heavy Metal del món. Ha tocat amb celebritats comv: Guns N' Roses, Poison, AC/DC, Kiss, Bob Marley, Ringo Starr, Mick Jagger, Run DMC, entre altres.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Joe Perry