Línia evolutiva d'Eevee

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Jolteon)

Aquesta línia evolutiva de Pokémon inclou Eevee, Vaporeon, Jolteon, Flareon, Espeon, Umbreon, Leafeon, Glaceon i Sylveon.[1] Popularment, les múltiples possibles evolucions del Pokémon Eevee s'anomenen Eeveelucions.

Eevee[modifica]

Infotaula de PokémonEevee
Pokédex
Ditto - Eevee (#133) - Vaporeon
General
Nom japonèsイーブイ Ihbui
EtapaBàsic
GeneracióPrimera
Evoluciona deCap
Evoluciona aVaporeon
Jolteon
Flareon
Espeon
Umbreon
Leafeon
Glaceon
Sylveon
Biologia
EspècieEvolució
TipusNormal
Alçada0,3 m
Pes6,5 kg
ColorMarró

Eevee (Ībui al Japó i Evoli a França i Alemanya) és un Pokémon, una personatge fictici de la franquícia del mateix nom, que és d'evolució especial. És un dels Pokémon més curiosos, ja que el seu ADN inestable pot provocar que evolucioni en tres tipus de Pokémon des de la primera generació, fent servir tipus de pedres.[1] Aquestes evolucions són:[1]

  • Vaporeon amb la pedra Aigua.
  • Jolteon amb la pedra Tro.
  • Flareon amb la pedra Foc.

A més, si no evoluciona amb una pedra, té dues evolucions opcionals des de la segona generació (Pokémon Or, Plata i Cristall), que poden ser Espeon i Umbreon, mitjançant felicitat. Els jocs on no evolucionen són a Pokemon Vermell, Blau i Groc de Game Boy i els seus 'remakes' de Game Boy Advance, tot i que en aquests últims es poden obtenir mitjançant intercanvi amb una altra versió mitjançant el cable Link.[1] Als jocs de Gamecube Pokémon Colosseum són Pokémon d'inici i a Pokémon XD Eevee pot evolucionar en aquests dos amb uns objectes, Sun Dust (Pols solar) o Moon Dust (Pols llunar).[1] En els jocs de Pokémon Diamant i Perla també pot evolucionar: Leafeon i Glaceon. Quan pugen de nivell prop d'unes pedres específiques. I en els jocs de Pokémon X i Y pot evolucionar en Sylveon. En el joc Pokémon Go es necessiten 25 caramels d'Eevee per evolucionar-lo a qualsevol de les tres espècies de la primera generació: Vaporeon, Jolteon i Flareon.

Aquesta capacitat de canviar a altres Pokémon explica a més el seu nom: "Eevee" procedeix precisament d'evolució; a les Beta testing dels primers jocs s'anomenava Eon. Totes les evolucions acaben amb aquesta "paraula".[1]

Als videojocs[modifica]

Eevee és disponible a: Pokémon Blau i Vermell, Pokémon Groc i Pokémon VerdFulla i VermellFoc. El jugador se'l troba a la Mansió Turquesa, dins d'una Poké Ball.[1] També es pot capturar al videojoc Pokémon Go. Un ou de Pasqua permet escollir quina evolució es vol aconseguir batejant l'Eevee amb el nom de l'entrenador Sparky abans d'evolucionar-lo si es vol un Jolteon, Rainer si es vol un Vaporeon o Pyro si si el que es desitja és un Flareon.[2]

Moviments que aprèn per nivell[modifica]

Nivell Vermell / Blau Groc/ Or/ Plata Cristall Rubí/Safir/R. Foc/V. Fulla/Emerald
8 - Atac de sorra Atac de sorra Atac de sorra
16 - Grunyit Grunyit Grunyit
23 - Atac ràpid Quick Attack Quick Attack
27 Quick Attack - - -
30 - Bite Bite Bite
31 Tail Whip - - -
36 - Focus Energy Baton Pass Baton Pass
37 Bite - - -
42 - Take Down Take Down Take Down
45 Take Down - - -

Vaporeon[modifica]

Infotaula de PokémonVaporeon
Pokédex
Eevee - Vaporeon (#134) - Jolteon
General
Nom japonèsシャワーズ Shiyawahzu
EtapaEtapa 1
GeneracióPrimera
Evoluciona deEevee
Evoluciona aCap
Biologia
EspècieRaig de bombolles
TipusAigua
Alçada1 m
Pes29 kg
ColorBlau

Vaporeon és una de les espècies que apareixen a la franquícia Pokémon, una sèrie de videojocs, anime, mangues, llibres, cartes col·leccionables i altres mitjans que va ser inventada per Satoshi Tajiri i ha generat milers de milions de dòlars en beneficis per a Nintendo i Game Freak.[3] És de tipus aigua i evoluciona d'Eevee[1] en entrar en contacte amb una Pedra Aigua. En el joc Pokémon Go es necessiten 25 caramels d'Eevee per evolucionar-lo.

Jolteon[modifica]

Infotaula de PokémonJolteon
Pokédex
Vaporeon - Jolteon (#135) - Flareon
General
Nom japonèsサンダース Sandahsu
EtapaEtapa 1
GeneracióPrimera
Evoluciona deEevee
Evoluciona aCap
Biologia
EspècieLlamp
TipusElèctric
Alçada0,8 m
Pes54 kg
ColorGroc

Jolteon és una de les espècies que apareixen a la franquícia Pokémon, una sèrie de videojocs, anime, mangues, llibres, cartes col·leccionables i altres mitjans que va ser inventada per Satoshi Tajiri i ha generat milers de milions de dòlars en beneficis per a Nintendo i Game Freak.[3] És de tipus elèctric i evoluciona d'Eevee[1] en entrar en contacte amb una Pedra Tro. En el joc Pokémon Go es necessiten 25 caramels d'Eevee per evolucionar-lo.

Flareon[modifica]

Infotaula de PokémonFlareon
Pokédex
Jolteon - Flareon (#136) - Porygon
General
Nom japonèsブースター Buhsutah
EtapaEtapa 1
GeneracióPrimera
Evoluciona deEevee
Evoluciona aCap
Biologia
EspècieFlama
TipusFoc
Alçada0,9 m
Pes25 kg
ColorVermell

Flareon és una de les espècies que apareixen a la franquícia Pokémon, una sèrie de videojocs, anime, mangues, llibres, cartes col·leccionables i altres mitjans que va ser inventada per Satoshi Tajiri i ha generat milers de milions de dòlars en beneficis per a Nintendo i Game Freak.[3] És de tipus foc i evoluciona d'Eevee en entrar en contacte amb una Pedra Foc. En el joc Pokémon Go es necessiten 25 caramels d'Eevee per evolucionar-lo.

Espeon[modifica]

Infotaula de PokémonEspeon
Pokédex
Quagsire - Espeon (#196) - Umbreon
General
Nom japonèsエーフィ Ehfui
EtapaEtapa 1
GeneracióSegona
Evoluciona deEevee
Evoluciona aCap
Biologia
EspècieSol
TipusPsíquic
Alçada0,9 m
Pes58,4 kg
ColorLila

Espeon és una de les espècies que apareixen a la franquícia Pokémon, una sèrie de videojocs, anime, mangues, llibres, cartes col·leccionables i altres mitjans que va ser inventada per Satoshi Tajiri i ha generat milers de milions de dòlars en beneficis per a Nintendo i Game Freak.[3] És de tipus psíquic i evoluciona d'Eevee en pujar de nivell durant el dia tenint la felicitat al màxim.

Umbreon[modifica]

Infotaula de PokémonUmbreon
Pokédex
Espeon - Umbreon (#197) - Murkrow
General
Nom japonèsブラッキー Burakkih
EtapaEtapa 1
GeneracióSegona
Evoluciona deEevee
Evoluciona aCap
Biologia
EspècieLlum lunar
TipusSinistre
Alçada1 m
Pes27 kg
ColorNegre

Umbreon és una de les espècies que apareixen a la franquícia Pokémon, una sèrie de videojocs, anime, mangues, llibres, cartes col·leccionables i altres mitjans que va ser inventada per Satoshi Tajiri i ha generat milers de milions de dòlars en beneficis per a Nintendo i Game Freak.[3] És de tipus sinistre i evoluciona d'Eevee en pujar de nivell duran la nit tenint la felicitat al màxim.

Leafeon[modifica]

Infotaula de PokémonLeafeon
Pokédex
Yanmega - Leafeon (#470) - Glaceon
General
Nom japonèsリーフィア Rihfuia
EtapaEtapa 1
GeneracióQuarta
Evoluciona deEevee
Evoluciona aCap
Biologia
EspècieVerd
TipusPlanta
Alçada1 m
Pes56,2 kg
ColorVerd

Leafeon és una de les espècies que apareixen a la franquícia Pokémon, una sèrie de videojocs, anime, mangues, llibres, cartes col·leccionables i altres mitjans que va ser inventada per Satoshi Tajiri i ha generat milers de milions de dòlars en beneficis per a Nintendo i Game Freak.[3] És de tipus planta. Evoluciona d'Eevee en pujar de nivell al costat d'una pedra fong.

Glaceon[modifica]

Infotaula de PokémonGlaceon
Pokédex
Leafeon - Glaceon (#471) - Gliscor
General
Nom japonèsグレイシア Gureishia
EtapaEtapa 1
GeneracióQuarta
Evoluciona deEevee
Evoluciona aCap
Biologia
EspècieNeu fresca
TipusGel
Alçada0,8 m
Pes57,1 kg
ColorBlau

Glaceon és una de les espècies que apareixen a la franquícia Pokémon, una sèrie de videojocs, anime, mangues, llibres, cartes col·leccionables i altres mitjans que va ser inventada per Satoshi Tajiri i ha generat milers de milions de dòlars en beneficis per a Nintendo i Game Freak.[3] És de tipus gel. Evoluciona d'Eevee en pujar de nivell al costat d'una pedra gel.

Sylveon[modifica]

Infotaula de PokémonSylveon
Pokédex
Aurorus - Sylveon (#700) - Hawlucha
General
Nom japonèsニンフィア Ninfuia
EtapaEtapa 1
GeneracióSisena
Evoluciona deEevee
Evoluciona aCap
Biologia
EspècieVincle
TipusFada
Alçada1 m
Pes23,5 kg
ColorRosa

Sylveon és una evolució d'Eevee introduïda en la sisena generació. És de tipus fada, un tipus afegit en la seva generació. L'Eevee evoluciona a Sylveon en conèixer un moviment de tipus fada i en tenir dos cors de felicitat a Pokémon-Amie.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 1,8 «Eevee» (en anglès). pokemon-index, 2010. [Consulta: 6 juliol 2012].
  2. Juárez, David «El sencillo truco para conseguir a Jolteon, Vaporeon y Flareon en Pokemon GO». La Vanguardia, 18-07-2016 [Consulta: 29 desembre 2016].
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 «Pokémon Franchise Approaches 150 Million Games Sold» (en anglès). PR Newswire. Nintendo, 04-10-2005 [Consulta: 21 setembre 2020].

Enllaços externs[modifica]