Línia evolutiva de Sandshrew

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Sandslash)
Salta a la navegació Salta a la cerca

Aquesta línia evolutiva de Pokémon inclou Sandshrew i Sandslash.

Sandshrew[modifica]

Infotaula de PokémonSandshrew
Sandshrew.png
Pokédex
Raichu - Sandshrew (#27) - Sandslash
General
Nom japonès サンド Sando
Etapa Bàsic
Evoluciona de Cap
Evoluciona a Sandslash
Biologia
Espècie Ratolí
Tipus Terra
Alçada 0,6 cm
Pes 12 kg
Color Groc
Pokémon brillant Les parts grogues del seu cos es tornen més pàl·lides.
Modifica les dades a Wikidata

Sandshrew és un personatge fictici de la franquícia de videojocs de Pokémon, així com d'altres jocs i productes derivats. És el primer Pokémon de tipus terra que apareix a la Pokédex.

Etimologia[modifica]

El nom Sandshrew és una mescla dels mots anglesos "sand" (sorra) i "shrew" (musaranya).

Morfologia[modifica]

Malgrat el seu nom, Sandshrew s'assembla més a un armadillo o pangolí que a una musaranya. És una criatura petita, groga i semblant a un rosegador. Està cobert d'escates i té dues potes amb urpes. Té uns grans ulls negres.

Els Sandshrew viuen normalment sota terra en indrets àrid i sorrencs amb molt poca humitat, com ara el desert. Hi habiten per mantenir la pell tan seca i dura com puguin, i a més la sorra els serveix per a camuflar-se.

Només surt del cau per a caçar. Es queda quiet al costat de l'entrada al seu cau, camuflant-se amb el sòl que l'envolta. Quan la seva presa està prou a prop, Sandshrew li salta a sobre, l'atrapa i se l'endú al cau, on se la menja.

Quan es veu amenaçat, el mètode principal de defensa de Sandshrew és cargolar el seu cos en forma de pilota, deixant exposada només la seva dura pell (com els eriçons, pangolins o armadillos). Quan es troba en aquesta posició, Sandshrew és capaç de resistir molts atacs o caigudes des de gran alçada.

Malgrat que no li agradi l'aigua, Sandshrew en necessita per sobreviure. El seu metabolisme està configurat de tal manera que pot absorbir l'aigua que necessita i perdre'n el mínim possible, permetent-li viure bevent-ne poca quantitat. El seu metabolisme lent i la seva baixa velocitat fan que sigui el contrari d'una musaranya real.

Els Sandshrew són animals de companyia afectuosos i lleials al desert, però com que són molt selectius per alimentar-se, són difícils de cuidar.

Als videojocs[modifica]

Sandshrew és el primer Pokémon de tipus terra pur que es pot trobar a Pokémon Blau i Pokémon Groc. A l'edició Vermella no es pot capturar Sandshrew, i el seu lloc és ocupat pel Pokémon serpent Ekans. Evoluciona en Sandslash al nivell 22.

Com a Pokémon de tipus terra que és, és fort contra els Pokémon de tipus elèctric, foc, verí, acer i roca, i feble contra els de tipus aigua, planta o gel. Les seves estadístiques físiques (atac i defensa) són bones. A més, pot aprendre una gran varietat d'atacs físics, com ara Rock Slide, Earthquake, Body Slam, Slash o Submission. Tanmateix, és preferible utilitzar la seva forma evolucionada Sandslash, ja que té unes estadístiques més elevades.

A l'anime[modifica]

La primera aparició de Sandshrew a Pokémon és a l'episodi The Path to the Pokémon League. És el Pokémon principal d'un entrenador anomenat A.J. que sembla tractar els seus Pokémon de manera molt dura, però el Sandshrew li és molt lleial i junts aconsegueixen cent victòries seguides.

A principis de Clefairy and the Moon Stone, es veu un Sandshrew malalt.

Al curtmetratge Pikachu's PikaBoo, apareix un Sandshrew que es camufla davant d'una paret de maons durant una partida de fet i amagar.

Sandslash[modifica]

Infotaula de PokémonSandslash
Sandslash.png
Pokédex
Sandshrew - Sandslash (#28) - Nidoran ♀
General
Nom japonès サンドパン Sandopan
Etapa Etapa 1
Evoluciona de Sandshrew
Evoluciona a Cap
Biologia
Espècie Ratolí
Tipus Terra
Alçada 1 cm
Pes 29,5 kg
Color Groc
Pokémon brillant Les parts grogues del seu cos es tornen més verdoses.
Modifica les dades a Wikidata

Sandslash és un personatge fictici de la franquícia de videojocs de Pokémon, així com d'altres jocs i productes derivats. És un Pokémon de tipus terra i evoluciona de Sandshrew, un Pokémon ratolí.

Etimologia[modifica]

El nom Sandslash és una mescla dels mots anglesos "sand" (sorra) i "slash" (estripar).

Morfologia[modifica]

Sandslash és una criatura moderadament gran i bípede semblant a un pangolí, amb una dura pell groga, urpes llargues, i una esquena protegida per un conjunt de grans punxes marrons. Aquestes punxes són seccions endurides de les escates de Sansdslash, que creixen per formar un escut natural. Les punxes de Sandslash cauen i són substituïdes per unes de noves una vegada a l'any.

Es tracta d'una criatura resistent que viu en àrees desèrtiques, especialment en zones properes a boscs secs. Sovint se'l pot veure enfilant-se als arbres o excavant a la terra polsegosa, dues activitats per les quals li van molt bé les urpes. Tot i que són fortes, les urpes no són indestructibles; a vegades es trenquen quan Sandslash excava a un ritme extraordinàriament ràpid. En aquest cas, les urpes tornen a créixer des de l'endemà. El tret més destacat de Sandslash és que enrotlla el seu cos per convertir-se en una bola de punxes, com els eriçons, armadillos o pangolins. Sandslash s'enrotlla d'aquesta manera perquè les punxes protegeixin el seu cos del sol, evitant qualsevol tipus d'insolació provocada per la sofocant calor del dia al desert.

Als videojocs[modifica]

Sandslash és un dels pocs Pokémon de tipus terra pur que es pot trobar a Pokémon Blau i Pokémon Groc. A l'edició Vermella no es pot capturar Sandslash, i el seu lloc és ocupat pel Pokémon serp Arbok. Sandslash es pot capturar a la ruta 23 i l'Unknown Dungeon a l'edició Blava. Evoluciona de Sandshrew al nivell 22.

Com a Pokémon de tipus terra que és, és fort contra els Pokémon de tipus elèctric, foc, verí, acer i roca, i feble contra els de tipus aigua, planta o gel. Les seves estadístiques físiques (atac i defensa) són bones. A més, pot aprendre una gran varietat d'atacs físics, com ara Rock Slide, Earthquake, Body Slam, Slash o Submission. Se l'utilitza sobretot en batalles de Pokémon UU (Underused – poc utilitzats), gairebé sempre amb atacs físics, que són la seva especialitat.

A l'anime[modifica]

La primera aparició de Sandslash a Pokémon és a l'episodi To Master the Onixpected. Un Sandslash que s'amaga dins el cos d'un Onix li fa mal, fent que el Pokémon serpent de roca vagi destruint coses. El membre de l'Alt Comandament Bruno aconsegueix extreure el Sandslash i curar l'Onix.

Enllaços externs[modifica]