Línia evolutiva de Nidoran ♀

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Nidoqueen)
Salta a la navegació Salta a la cerca

Aquesta línia evolutiva de Pokémon inclou Nidoran ♀, Nidorina i Nidoqueen.

Nidoran ♀[modifica]

Infotaula de PokémonNidoran ♀
Nidoran ♀.png
Pokédex
Sandslash - Nidoran ♀ (#29) - Nidorina
General
Nom japonès ニドラン ♀ Nidoran ♀
Etapa Bàsic
Evoluciona de Cap
Evoluciona a Nidorina
Biologia
Espècie Punta verinosa
Tipus Verí
Alçada 0,4 cm
Pes 7 kg
Color Blau
Pokémon brillant Es torna d'un color més aviat rosat.
Modifica les dades a Wikidata

Nidoran♀ és un personatge fictici de la franquícia de videojocs de Pokémon, així com d'altres jocs i productes derivats. És de tipus verí i evoluciona en Nidorina. Juntament amb Nidoran♂, va ser el primer Pokémon a tenir dos gèneres diferents, tot i que les diferències entre ambdós gèneres són més grans que en altres Pokémon.

Etimologia[modifica]

El nom Nidoran♀ és una mescla del mot anglès "needle" (agulla) transcrit al japonès, i indica que és una femella.

Morfologia[modifica]

Nidoran♀ s'assembla a un petit conill blau. Té unes dents grosses, unes punxes a l'esquena i grans orelles, tot i que les de Nidoran♂ són més grans.

Tot i que és petita, les seves punxes verinoses la fan perillosa. La femella les té més petites que el mascle. És de naturalesa relaxada, però segrega verí per les petites banyes si se sent amenaçada. Encara que no és molt combativa, atacarà els enemics amb les punxes si és amenaçada.

Abans que el concepte de Pokémon de diferents gèneres fos introduït a Pokémon Gold i Plata, Nidoran♀, Nidoran♂, i les seves evolucions eren els únics que es podien distingir segons el gènere. A més, abans del llançament de Pokémon Diamant i Perla, els Nidoran eren els únics Pokémon que tenien evolucions específiques per gènere. Tanmateix, i a diferència d'altres Pokémon, ambdós gèneres compten com espècies diferents, amb entrades diferents a la Pokédex per ells i per les seves formes evolucionades.

Als videojocs[modifica]

Nidoran♀ és un dels primers Pokémon de tipus verí que es poden capturar a Pokémon Vermell i Blau, a la ruta 22. Tot i que en els primers jocs no era gaire útil contra el primer Líder de Gimnàs, en Brock. Però a Pokémon Groc, segurament per compensar la debilitat del Pokémon inicial d'aquest joc (Pikachu) davant els Pokémon de tipus roca de Brock, Nidoran♀ i Nidoran♂ aprenen Doble Patada, un atac de tipus lluita molt eficaç contra els Pokémon de roca. Nidoran♀ evoluciona en Nidorina en arribar al nivell 16.

Com a Pokémon de tipus verí que és, és fort contra els Pokémon de tipus planta, i feble contra els de tipus fantasma, roca, terra o verí. Els seus atacs són totalment inofensius contra els Pokémon de tipus acer. Les seves estadístiques són bastant febles, i els PS i la defensa són els seus punts forts. Pot aprendre una gran varietat d'atacs especials, però per desgràcia no aprofiten ni el tipus de Nidoran♀ ni el de la seva forma evolutiva final, Nidoqueen, que són de tipus físic.

A l'anime[modifica]

La primera aparició de Nidoran♀ a Pokémon és a l'episodi Sparks Fly for Magnemite. Un Nidoran♀ i un Nidoran♂ són els protagonistes de l'episodi Wherefore Art Thou, Pokémon?, que se centra en la relació amorosa entre els dos Pokémon que els seus respectius entrenadors no volen permetre. Al final de l'episodi, evolucionen en Nidorino i Nidorina després de besar-se.

Nidorina[modifica]

Infotaula de PokémonNidorina
Nidorina.png
Pokédex
Nidoran♀ - Nidorina (#030) - Nidoqueen
General
Nom japonès ニドリーナ Nidorihna
Etapa Etapa 1
Generació Primera
Evoluciona de Nidoran♀
Evoluciona a Nidoqueen
Biologia
Espècie Punta verinosa
Tipus Verí
Alçada 0,8 cm
Pes 20 kg
Color Blau
Pokémon brillant Les parts blaves del seu cos esdevenen de color rosa
Modifica les dades a Wikidata

Nidorina és un personatge fictici de la franquícia de videojocs de Pokémon, així com d'altres jocs i productes derivats. És de tipus verí i evoluciona de Nidoran♀. Evoluciona en Nidoqueen.

El seu nom és una combinació dels mots anglesos needle («agulla») i rhinocerosrinoceront»).[1] És l'homòleg femení de Nidorino. No apareix a Pokémon Ruby, Sapphire i Emerald. Nidorina va aparèixer per primera vegada a Pokémon Red i Pokémon Blue.[2]

Nidorina ha aparegut en diversos episodis de l'anime Pokémon, per primera vegada a The Flame Pokémon-athon. A Wherefore Art Thou, Pokémon?, un exemplar de Nidoran♀ enamorada d'un Nidoran♂ evoluciona en Nidorina, mentre que el seu company esdevé un Nidorino.[3] La líder de gimnàs Whitney també té una Nidorina, que fa servir contra el Cyndaquil d'Ash Ketchum a A Goldenrod Opportunity.[4]

Característiques[modifica]

La banya de la femella creix lentament. Prefereix atacs físics com esgarrapar i mossegar.[5]

Nidoqueen[modifica]

Infotaula de PokémonNidoqueen
Nidoqueen.png
Pokédex
Nidorina - Nidoqueen (#031) - Nidoran ♂
General
Nom japonès ニドクイン Nidokuin
Etapa Etapa 2
Generació Primera
Evoluciona de Nidorina
Evoluciona a Cap
Biologia
Espècie Perforadora
Tipus Verí i Terra
Alçada 1,3 cm
Pes 60 kg
Color Blau
Pokémon brillant Les parts blaves del seu cos esdevenen de color verd
Modifica les dades a Wikidata

Nidoqueen és un personatge fictici de la franquícia de videojocs de Pokémon, així com d'altres jocs i productes derivats. És de tipus verí i terra. Evoluciona de Nidorina.

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Происхождение имён Покемонов» (en rus). Pokéliga.com. [Consulta: 5 abril 2014].
  2. Pokémon Special Edition for Yellow, Red and Blue (en anglès). Nintendo Power, 1999, pàg. 78. ASIN B000GLCWWW. 
  3. «Wherefore Art Thou, Pokémon» (en anglès). Serebii.net. [Consulta: 5 abril 2014].
  4. «A Goldenrod Opportunity» (en anglès). Serebii.net. [Consulta: 5 abril 2014].
  5. Pokémon Red de Nintendo Game Boy