Julio Herrera y Obes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJulio Herrera y Obes

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(es) Julián Basilio Herrera y Obes Martínez Modifica el valor a Wikidata
9 gener 1841 Modifica el valor a Wikidata
Montevideo (Uruguai) Modifica el valor a Wikidata
Mort6 agost 1912 Modifica el valor a Wikidata (71 anys)
Montevideo (Uruguai) Modifica el valor a Wikidata
  16è President de l'Uruguai
1 de març de 1890 – 1 de març de 1894
Activitat
OcupacióPolític
PartitPartit Colorado
Família
PareManuel Herrera y Obes Modifica el valor a Wikidata
GermansMiguel Herrera y Obes Modifica el valor a Wikidata

Julio Herrera y Obes Martínez (Montevideo, 9 de gener de 1841 - ibídem, 6 d'agost de 1912), va ser un polític i president constitucional uruguaià entre els anys 1890 i 1894.

Va acompanyar Venancio Flores, com a secretari, en la Guerra de la Triple Aliança contra Paraguai. Va anar ministre d'Exteriors amb Tomás Gomensoro, diputat a les «cambres bizantines», va ser deportat a la barca Puig i va participar en la «Tricolor». Va reorganitzar el vermellisme (en castellà, coloradismo) recolzant-se en el diari El Heraldo. Ministre de Govern de Máximo Tajes, va dirigir la transició a la democràcia i el 1890 va ser elegit president civil, una vegada acabada l'etapa militarista. Va enfrontar una crisi financera i va sostenir la «influència directora». Com a senador, es va oposar al Pacte de la Creu de 1897 i va ser expulsat del país. Va tornar el 1903. Malgrat la seva pobresa, va rebutjar dignament una pensió del govern de Claudio Williman.

Julio Herrera y Obes és, a més, un carrer cèntric de Montevideo, que rep el seu nom com homenatge a la memòria de l'expresident.

Enllaços externs[modifica]