Llorenç de Mèdici (1599-1648)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLlorenç de Mèdici

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(it) Lorenzo de' Medici Modifica el valor a Wikidata
Biografia
NaixementLorenzo de' Medici
1r agost 1599 Modifica el valor a Wikidata
Florència (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mort15 novembre 1648 Modifica el valor a Wikidata (49 anys)
Florència (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaFlorència Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióCatolicisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócomandant en cap Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaMèdici Modifica el valor a Wikidata
ParesCristina de Lorena
Ferran I de Mèdici
GermansCarles de Mèdici, Cosme II de Mèdici, Caterina de Mèdici, Maria Maddalena de' Medici, Clàudia de Mèdici, Francesc de Ferran I de Mèdici i Elionor de Mèdici (1591-1617) Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Llorenç de Mèdici o Llorenç de Ferran I de Mèdici (Florència, Gran Ducat de Toscana, 1 d'agost del 1599 - ibídem 15 de novembre del 1648) fou un membre de la família Mèdici.[1]

Orígens familiars[modifica]

Va néixer l'1 d'agost de 1599 a la ciutat de Florència com setè fill del Gran Duc Ferran I de Mèdici i Cristina de Lorena. Fou net per línia paterna de Cosme I de Mèdici i Elionor de Toledo, i per línia materna de Carles III de Lorena i Clàudia de Valois.

Fou germà, entre d'altres, de Cosme II de Mèdici, Elionor de Mèdici, Caterina de Mèdici, casada amb Ferran I de Màntua, Francesc de Mèdici, Carles de Mèdici, i Clàudia de Mèdici, casada successivament amb Frederic Ubald della Rovere i Leopold V d'Àustria.

Vida[modifica]

Apassionat dels animals i de la caça fou un gran mecenes, protegint a la seva residència del Casino del Parione a Stefano della Bella i Volterrano. El 1617 va acompanyar a la seva germana Caterina de Mèdici, que s'havia casat amb Ferran I de Màntua, a Màntua, i posteriorment va visitar Venècia, Gènova, Santuari del Loreto i Pesaro.

El 1623 es va desplaçar a Urbino en ajuda de la seva germana Clàudia, que s'havia quedat vídua del duc Frederic Ubald della Rovere, per a convèncer el seu sogre Francesc Maria II della Rovere, que s'havia quedat sense hereus, de cedir el Ducat d'Urbino als Mèdici. Fallida aquesta temptativa, el 1626 va acompanyar a Clàudia en el seu segon viatge nupcial, aquesta vegada direcció a Innsbruck, per a casar-se amb el comte del Tirol Leopold V d'Àustria, visitant posteriorment Múnic, Nuremberg, Ratisbona i Nancy.

Morí solter el 15 de novembre de 1648 a la seva ciutat natal.

Referències[modifica]

  1. «Don Lorenzo de’ Medici» (en anglès). The Medici Family. Lorenzo de' Medici,  (). [Consulta: 31 març 2015].