Maria de Saxònia-Altenburg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria de Saxònia-Altenburg

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Marie von Sachsen-Altenburg Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(de) Alexandrine Marie Wilhelmine Katharine Charlotte Theresia Henriette Luise Pauline Elisabeth Friederike Georgine von Sachsen-Altenburg Modifica el valor a Wikidata
14 abril 1818 Modifica el valor a Wikidata
Hildburghausen Modifica el valor a Wikidata
Mort9 gener 1907 Modifica el valor a Wikidata (88 anys)
Gmunden Modifica el valor a Wikidata
SepulturaGmunden Modifica el valor a Wikidata
Consort of Hanover (en) Tradueix
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositora Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolReina consort
Princesa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaHouse of Saxe-Altenburg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
CònjugeJordi V de Hannover (1843–) Modifica el valor a Wikidata
FillsErnest August de Hannover, Friederike Pawel-Rammingen, Marie von Hannover Modifica el valor a Wikidata
ParesJosep I de Saxònia-Altenburg Modifica el valor a Wikidata  i Amàlia de Württemberg Modifica el valor a Wikidata
GermansPrincess Pauline of Saxe-Altenburg (en) Tradueix, Thérèse de Saxe-Altenbourg, Elisabet de Saxònia-Altenburg, Alexandra de Saxònia-Altenburg i Princess Luise of Saxe-Altenburg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Maria de Saxònia-Altenburg, reina de Hannover (Hilburghausen 1818 - Gmunden (Alta Àustria 1907). Princesa de Saxònia-Altenburg i duquessa a Saxònia, era princesa amb el tractament d'altesa essent membre d'una petita família ducal que retenia la sobirania sobre un ducat de l'Alemanya central.

Nascuda el 14 d'abril de 1818 a la ciutat de Hilburghausen a l'actual land alemany de Turíngia, era filla del duc Josep I de Saxònia-Altenburg i de la duquessa Amàlia de Württemberg. Maria era neta per via paterna del duc Frederic I de Saxònia-Altenburg i de la duquessa Carlota de Mecklenburg-Strelitz; mentre que per via materna ho era del duc Lluís de Württemberg i de la duquessa Enriqueta de Nassau-Weilburg.

Entre d'altres, Maria era germana de les princesa Alexandra de Saxònia-Altenburg, gran duquessa de Rússia, i de la princesa Elisabet de Saxònia-Altenburg.

El 18 de febrer de l'any 1843 contragué matrimoni a la ciutat de Hannover amb el príncep hereu i futur rei Jordi V de Hannover, fill del rei Ernest August I de Hannover. Jordi perdé de forma total la vista arran d'un accident amb cavall. El príncep regalà a la seva promesa el magnífic Castell de Marienburg a la ciutat de Hannover.

La parella tingué tres filles:

  • SAR la princesa Frederica de Hannover, nada a Hannover el 1848 i morta a Biarritz el 1926. Es casà amb el baró Alfons von Pawel-Ramingen.
  • SAR la princesa Maria Ernestina de Hannover, nada a Hannover el 1849 i morta a Gmunden el 1904.

L'any 1866 hagué de partir a l'exili amb el seu espòs, essent accolits a Viena per l'emperador Francesc Josep I d'Àustria. L'any 1878, el rei Jordi V de Hannover moria i Maria es convertia en viuda.

La reina Maria de Hannover erigida els últims anys de la seva vida com un model de dona familiar, dolça i respectada per tothom, morí l'any 1907 a l'exili austríac de Gmunden a l'edat de 89 anys.