Nimeño II

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNimeño II
Biografia
Naixement10 març 1954 Modifica el valor a Wikidata
Espira (Alemanya Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Mort25 novembre 1991 Modifica el valor a Wikidata (37 anys)
Cavairac (França) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortSuïcidi Modifica el valor a Wikidata (Penjament Modifica el valor a Wikidata)
Dades personals
Altres nomsNimeño II Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómatador Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
alternativa Modifica el valor a Wikidata
Premis

Christian Montcouquiol més conegut per «Nimeño II» (Espira, 10 de març de 1954-Cavairac, 25 de novembre de 1991) va ser un torero francès.

Biografia[modifica]

Era germà d'Alain Montcouquiol, torero sobrenomenat Nimeño I.[1] Després de la seva primera novillada a Nimes el 17 de maig de 1975, va obtenir l'ajuda de l'empresari Manolo Chopera, organitzador de corrides de toros a Espanya. Això li obre les portes de nombroses places espanyoles. Fins a 1982, participa en un gran nombre de corrides a Espanya, França, Veneçuela, Mèxic i Colòmbia.

El 1982, se separa de la tutela de Manolo Chopera, i contínua sota la direcció del seu germà, Alain. El 14 de maig de 1989, a Nimes, participa en un mà a mà amb el torero portuguès Victor Mendes, amb toros del ramader Salvador Guardiola. Mendes és ferit pel seu primer toro, i Nimeño II ha d'afrontar en solitari i mata als sis toros.

El 10 de setembre de 1989, a Arle, va afrontar toros de la Ramaderia Miura. El segon toro al qual es va enfrontar aquest dia, el va voltejar violentament, llançant-lo a l'aire.[2] El torero va caure de cap, lesionant-se greument dos vèrtebres cervicals i la medul·la espinal, de fet els cirurgians que li van operar en Marsella van reconèixer que mai havien tractat a algú amb una lesió tan greu de la vèrtebra cervical.[3] Nimeño II es va debatre entre la vida i la mort durant diversos dies. Una vegada fora de perill, va quedar paraplègic i va començar una llarga recuperació en la qual, al cap d'un any, va recuperar l'ús de les seves dues cames i del seu braç dret; no obstant això, el braç esquerre continuava paralitzat. El 18 de maig de 1991, va declarar que es retirava de la tauromàquia. Sis mesos després, el 25 de novembre de 1991, es va suïcidar penjant-se en el garatge de la seva casa de camp. Algunes de les seves amistats van sostenir que Christian Montcouquiol estava afectat psicològicament per la llarga recuperació i pel fet de no poder exercir la seva professió, la qual cosa el va conduir al suïcidi.[4]

Carrera[modifica]

Referències[modifica]

  1. Vida, apoteosis y muerte de Nimeño II, El País, 17 de juny de 2002
  2. Nimeño II, en estado crítico, El País, 11 de setembre de 1989
  3. Nimeño II sigue muy grave, El País, 12 de setembre de 1989
  4. Valenzuela, Javier «Nimeño II se suicida en su casa de campo». Ediciones El País S.L. [Madrid], 26-11-1991 [Consulta: 13 març 2017].
  5. Efemérides: Nimeño II confirma en La México a altoromexico.com
  6. Christian Montcouquiol "Nimeño II" a mcnbiografias

Enllaços externs[modifica]