Radio TeleTaxi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Radio Teletaxi)
Infotaula d'organitzacióRadio TeleTaxi
Dades
Tipusemissora de ràdio Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1982
Gerent/directorJusto Molinero Calero Modifica el valor a Wikidata

Lloc webradioteletaxi.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: radioteletaxi Twitter (X): radioteletaxi Youtube: UC9ovLBjBZmCwIsSCzHa8gFA Modifica el valor a Wikidata

Radio TeleTaxi és una cadena de ràdio catalana, actualment expandida pel País Valencià, Regió de Múrcia i Aragó, amb presència també a Andorra.

Radio TeleTaxi, propietat de Justo Molinero, emet les 24 hores una programació amb música popular de tots els temps i compta amb la participació dels seus oients a través de diferents canals de contacte.[1] També va tenir dos canals de televisió fins que els va haver de tancar el 2016.[2]

Història[modifica]

La història de Radio TeleTaxi estàs lligada a la del seu fundador, Justo Molinero, un andalús establert en Catalunya que principis dels anys 1980 treballava com a taxista. En 1982, de cara al Mundial de Futbol, va posar en marxa Radio Tele-Taxi, una emissora de ràdio originalment destinada als companys taxistes. Els primitius estudis eren al carrer Sant Carles, 48 de Santa Coloma de Gramenet.

A la fi de 1986 va ser clausurada per no disposar de llicència administrativa. Un any després, Molinero i gran part del seu equip van reprendre l'activitat després d'adquirir l'emissora RM Radio de Mataró. En 1992 Molinero va obtenir una llicència per a emetre en FM, la qual cosa va suposar el ressorgir de Radio TeleTaxi, iniciant una nova etapa legalitzada.

Durant els anys 1990 i 2000 Ràdio TeleTaxi ha viscut un gran creixement, afegint noves freqüències que li permeten cobrir tota Catalunya i altres territoris veïns com el País Valencià, Aragó i Andorra. La seva popularitat li va facilitar mantenir bones relacions amb l'aleshores president de la Generalitat Jordi Pujol i Soley.[3] Justo Molinero va obtenir un dels Premis Ondas 2006 per la seva trajectòria.[4]

Freqüències de Radio TeleTaxi[modifica]

Referències[modifica]