Relacions públiques

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Relacions públiques són activitats que, amb l'aplicació d'una tècnica i de forma planificada i habitual, es dirigeixen a crear un corrent de comunicació, coneixement i comprensió entre una institució pública o privada, o persona, i els seus públics (públic objectiu, públic intern, etc.).

Les relacions públiques pretenen crear i mantenir relacions de confiança amb els seus públics que esdevinga en una opinió positiva cap a l'empresa que indirectament afavorisca les vendes del producte.

Les relacions públiques tenen més credibilitat que la publicitat dels productes, i per això reforcen la credibilitat de la mateixa publicitat i la força de vendes.

En les relacions públiques cal fer-ho bé i fer-ho saber, no és suficient que l'empresa abastisca correctament els seus objectius econòmics i socials, sinó que també ha de comunicar-ho eficaçment als seus públics.

Relacions públiques a la política[modifica]

Els tècnics en política internacional sovint aconsellen exportar les tècniques del màrqueting a les nacions, que es comporten com una marca. Segons la política de relacions públiques de cada estat, millora o empitjora la imatge d'aquest al món. Simon Anholt ha establert uns criteris que indiquen com són aquestes relacions o aspectes que afecten les relacions públiques d'un país, coneguts com a nation branding.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Relacions públiques