Relacions públiques

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Relacions públiques són activitats que amb l'aplicació d'una tècnica i de forma planificada i habitual, es dirigeixen a crear un corrent de comunicació, coneixement i comprensió entre una institució pública o privada, o persona, i els seus públics (públic objectiu, públic intern, etc.).

Les relacions públiques pretenen crear i mantenir relacions de confiança amb els seus públics que esdevinga en una opinió positiva cap l'empresa que indirectament afavorisca les vendes del producte.

Les relacions públiques tenen més credibilitat que la publicitat dels productes, per això reforcen la credibilitat de la mateixa publicitat i la força de vendes.

En les relacions públiques cal fer-ho bé i fer-ho saber, no se suficient que l'empresa abastisca correctament el seu objectius econòmics i socials, sinó que també ha de comunicar-ho eficaçment als seus públics.

Relacions públiques a la política[modifica | modifica el codi]

Els tècnics en política internacional sovint aconsellen exportar les tècniques del màrqueting a les nacions, que es comporten com una marca. Segons la política de relacions públiques de cada estat, millora o empitjora la imatge d'aquest al món. Simon Anholt ha establert uns criteris que indiquen com són aquestes relacions, o aspectes que afecten a les relacions públiques d'un país, coneguts com a nation branding.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Relacions públiques Modifica l'enllaç a Wikidata