Ruta del Modernisme

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Senyalització de la Ruta del Modernisme a Barcelona

La Ruta del Modernisme a la capital catalana de Barcelona és obra de l'Ajuntament de Barcelona, en concret de l'Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida (IMPU), i consisteix en un itinerari per la Barcelona de Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch, entre d'altres. Ofereix una secció transversal a través de l'obra d'aquests arquitectes, però omet diversos edificis d'aquesta època, ja que no es tracta d'una visita exhaustiva per totes les seves obres, sinó d'una selecció.[1]

A la seu de l'IMPU (av. Drassanes, 6, planta 21, de 9 a 14h de dill a div no festius), o als Pavellons Güell (av. Pedralbes, 7, de 10 a 16h) ofereixen una guia en diversos idiomes (Espanyol, Català, Anglès i Francès -en aquest idioma exhaurida-),[2] combinat amb un llibre de cupons de descompte per a l'entrada d'alguns edificis, vàlid per un any. A més a més, la ruta està senyalitzada als carrers de la ciutat amb la rajola vermella i rodona de la fotografia.

L'any 2013, la Ruta del Modernisme va impulsar, juntament amb la Universitat de Barcelona, el I Congrés Internacional sobre Art Nouveau i Modernisme que es va celebrar a la ciutat de Barcelona.[3]

Obres de la Ruta[modifica]

Tot i que en un inici la ruta estava formada per 115 obres modernistes de la ciutat de Barcelona, actualment en són 120.[4] Algunes d'elles són:

Referències[modifica]

  1. «Barcelona ofrece una nueva Ruta del Modernismo». La Vanguardia, 01-07-2005 [Consulta: 28 abril 2014].
  2. Huertas, Josep M. Ruta del Modernisme de Barcelona. Barcelona: Institut del Paisatge Urbà, 2005. 
  3. «Barcelona acoge el I Congreso Internacional sobre Art Nouveau y Modernismo». La Vanguardia, 23-06-2013 [Consulta: 28 abril 2014].
  4. «Les 116 obres de la Ruta». Ruta del Modernisme. Arxivat de l'original el 29 d’abril 2014. [Consulta: 28 abril 2014].