Sex Education

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióSex Education
Modifica el valor a Wikidata
Gèneredrama juvenil, sèrie de televisió de temàtica LGBTI+, programa televisiu sobre el pas a la majoria d'edat i comèdia dramàtica Modifica el valor a Wikidata
CreadorLaurie Nunn Modifica el valor a Wikidata
ProductorJon Jennings Modifica el valor a Wikidata
CompositorOli Julian Modifica el valor a Wikidata
Actors
Companyia productoraNetflix Modifica el valor a Wikidata
PaísRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalNetflix Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi11 gener 2019 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi21 setembre 2023 Modifica el valor a Wikidata
Temporades4 Modifica el valor a Wikidata
Episodis32 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialnetflix.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt7767422 Filmaffinity: 741773 Allocine: 23024 Rottentomatoes: tv/sex_education Metacritic: tv/sex-education TV.com: shows/sex-education TMDB.org: 81356
Facebook: s3xeducation Twitter (X): sexeducation Instagram: sexeducation Modifica el valor a Wikidata

Sex Education és una sèrie britànica de televisió web de comèdia dramàtica i sexual per a adolescents creada per Laurie Nunn per a Netflix. Segueix les vides dels adolescents i els adults de la ciutat fictícia de Moordale mentre s'enfronten a diversos dilemes personals, sovint relacionats amb la intimitat sexual. La sèrie és protagonitzada per Gillian Anderson, Asa Butterfield, Emma Mackey, Ncuti Gatwa, Connor Swindells, Kedar Williams, Alistair Petrie, Mimi Keene i Aimee Lou Wood.

La primera temporada es va estrenar l'11 de gener del 2019, la segona el 17 de gener del 2020 i la tercera el 17 de setembre del 2021. El 25 de setembre del 2021 es va anunciar una quarta i última entrega,[1][2] que es va estrenar el 21 de setembre de 2023.[3]

Sex Education ha rebut elogis de la crítica pel repartiment, guió, direcció, valors de producció i tractament madur dels seus temes. El programa ha estat un èxit d'audiència, amb més de 40 milions d'espectadors veient la primera temporada després d'estrenar-se. Wood va guanyar el Premi BAFTA a la Millor Interpretació Femenina de Comèdia pel seu paper a la segona entrega, i la tercera va guanyar el premi a la Millor Sèrie de Comèdia en la 50a edició dels Premis Emmy Internacionals.

Premissa[modifica]

La primera temporada explica la història de l'Otis Milburn, un adolescent socialment incòmode, fill d'una terapeuta sexual molt franca sobre tots els aspectes de la sexualitat. Després d'ajudar l'assetjador de l'institut amb la seva ansietat pel rendiment sexual, l'Otis estableix un negoci d'assessorament sexual amb la Maeve, una companya de classe independent i problemàtica, per a educar els seus companys sobre com tractar els seus propis problemes sexuals.

La segona temporada es centra de nou en l'Otis, qui, després de consolidar una relació amb l'Ola, haurà de superar els problemes que això suposa a l'institut. Aquesta història també es veurà afectada per la Maeve, qui ara es penedeix de no haver sortit amb l'Otis. A més a més, els personatges hauran d'afrontar un brot de clamídia que posarà tot l'institut en alerta.

La trama de la tercera temporada aprofundeix en el romanç entre l'Eric i l'Adam, la relació de la Maeve i l'Otis –que continua sent incerta– i el drama familiar que suposa la relació entre la mare de l'Otis i Jakob (el pare de l'Ola).

Personatges[modifica]

Principals[modifica]

  • Asa Butterfield com Otis Milburn, un adolescent maldestre que lluita amb l'ocupació de la seva mare i la seva interferència en la seva vida personal i sexual.
  • Gillian Anderson com la Dra. Jean F. Milburn, una coneguda terapeuta sexual i mare d'Otis. Ella està divorciada i regularment té relacions d'una nit, però no es compromet.
  • Ncuti Gatwa com Eric Effiong, el millor amic d'Otis. És gai i prové d'una família religiosa africana.
  • Emma Mackey com Maeve Wiley, una marginada social i una noia dolenta que eventualment es fa amiga d'Otis i comença la clínica de teràpia amb ell.
  • Connor Swindells com Adam Groff, el fill del director que assetja a l'Eric. Té una relació tibant i complicada amb el seu pare.
  • Kedar Williams-Stirling com Jackson Marchetti, estudiant de l'Escola Secundària Moordale i campió de natació. Recluta l'ajuda d'Otis perquè Maeve es converteixi en la seva xicota.
  • Alistair Petrie com el Sr. Groff, director de l'Escola Secundària Moordale i l'estricte pare d'Adam.
  • Mimi Keene com Ruby, una de les noies populars i dolentes de l'Escola Secundària Moordale. Ruby es troba en problemes quan es filtra una imatge nua d'ella.
  • Aimee Lou Wood com Aimee Gibbs, una altra de les noies populars de l'Escola Secundària Moordale que també té una amistat delicada amb Maeve. Ella sempre està en una relació i és més agradable en comparació de la resta de "Els intocables".
  • Chaneil Kular com Anwar, el líder del popular grup de l'Escola Secundària Moordale conegut com "Els intocables" i l'únic un altre estudiant obertament gai a l'escola, a més d'Eric.
  • Simone Ashley com Olivia, una altra membre d'"Els intocables".
  • Tanya Reynolds com Lily Iglehart, una noia que escriu novel·les eròtiques extraterrestres, i està decidida a perdre la seva virginitat al més aviat possible.
  • Mikael Persbrandt com Jakob Nyman, un lampista suec vidu i pare de l'Ola que desenvolupa una relació amb el Jean després de treballar per ella.
  • Patricia Allison com a Ola Nyman, la filla de Jakob que es fa amiga de l'Otis, per qui més tard sentirà sentiments cap a ella.
  • James Purefoy com Remi Milburn, el pare d'Otis i l'ex marit del Jean que viu a Amèrica.

Secundaris[modifica]

  • Jim Howick com Sr. Hendricks, professor de ciències a l'Escola Secundària Moordale que també dirigeix una banda en la secundària.
  • DeObia Oparei com el Sr. Effiong, el pare d'Eric que expressa la seva preocupació per la extravagància del seu fill i les eleccions de vestimenta i el temor que acabin ferint-lo.
  • Rakhee Thakrar com Srta. Sands, professora d'anglès a l'Escola Secundària Moordale. Ella recolza a Maeve i reconeix el seu talent i intel·ligència.
  • Lisa Palfrey com Cynthia, la propietària del parc de caravanes on viu Maeve. Ella està tenint problemes matrimonials amb el seu espòs, Jeffrey.
  • Samantha Spiro com Maureen Groff, l'esposa del director i la mare d'Adam. Ella és una esposa i mare afectuosa i mestressa al seu gos.
  • Hannah Waddingham com Sofia Marchetti, una de les mares de Jackson. Ella empeny a Jackson a mantenir un estricte règim d'entrenament.
  • Jojo Macari com Kyle, un dels xicots d'Aimee.
  • Joe Wilkinson com Jeffrey, el marit de Cynthia.
  • Chris Jenks com Steve, un nou estudiant a l'Escola Secundària Moordale, que es converteix en el xicot d'Aimee.
  • Sharon Duncan-Brewster com Roz Marchetti, una de les mares de Jackson. Ella és més relaxada.
  • Edward Bluemel com Siguin Wiley, el germà major absent i problemàtic de Maeve que la crià en lloc dels seus pares.
  • Donen Mersh com Harry, una de les aventures d'una nit de Jean.
  • Lily Newmark com Ruthie, una lesbiana que té problemes de parella.
  • Alice Hewkin com Tanya, la núvia dominant de Ruthie.
  • Max Boast com Tom Baker, un estudiant geek a Moordale que recentment s'ha tornat sexualment actiu.
  • Daniel Ings com Donen, una de les aventures d'una nit de Jean.
  • Doreene Blackstock com la Sra. Effiong, la mare d'Eric que l'encoratja a assistir a l'església com la resta de la família.
  • Kadeem Ramsay com OctoBoy, un estudiant que s'enganxa amb Lily després del ball escolar.

Convidats[modifica]

  • Toby Williams com Tim («Episodi 2»), un dels pacients de Jean.
  • Dl. Corfield com Sarah («Episodi 3»), una mare de tres fills que es fa amiga de Maeve en una clínica.
  • Ezra Furman com el cantant de la banda («Episodi 7»), que actua en el ball de l'escola.

Episodis[modifica]

TemporadaEpisodisDates d´estrena
1811 de gener de 2019 (2019-01-11)
2817 de gener de 2020 (2020-01-17)
3817 de setembre de 2021 (2021-09-17)
4821 de setembre de 2023 (2023-09-21)

Temporada 1 (2019)[modifica]

Núm.
total
EpisodiDirigit perEscrit perData d'estrena original
1Episodi 1Ben TaylorLaurie Nunn11 de gener de 2019 (2019-01-11)
La mare d'Otis, Jean, és una terapeuta sexual. És el seu primer dia de sixth form amb el seu amic gai Eric qui li diu que tots han tingut relacions sexuals durant l'estiu, excepte Otis. Mentrestant, Adam acabava de tenir relacions sexuals amb la seva xicota Aimee la nit anterior, fent veure la seva orgasme després de no poder ejacular. Aimee li diu a Maeve, que té fama de ser promíscua. Adam i Otis són companys assignats per a un projecte a classe i Adam arriba però acaba a l'oficina de Jean, on veu els seus materials per al treball malgrat els esforços d'Otis per amagar totes les coses relacionades amb la feina a casa. L'endemà, Adam els diu a tots. Otis es trenca a classe i Maeve va després d'ell. Els dos escolten a algú a l'edifici abandonat només per trobar a Adam després de prendre tres pastilles de Viagra. Adam explica com se sent, mentre que Otis li dona consells. La propera vegada que té relacions sexuals amb Aimee, ell acaba, però ella trenca amb ell. Maeve li proposa una idea a Otis en la qual brinda teràpia sexual als estudiants que la necessiten mentre ella maneja els assumptes de negocis i ells divideixen els guanys.
2Episodi 2Ben TaylorLaurie Nunn11 de gener de 2019 (2019-01-11)
Aimee organitza una festa a casa seva, on Maeve planeja aconseguir clients. Després d'arribar amb Eric, Otis es tanca en un bany on veu a una noia que s'amaga del seu xicot després de trencar-se un braç durant un intent de sexe. Eric està amb dues noies de la camarilla d'Aimee i el seu enamorat no correspost, Anwar, on els ensenya a les noies com donar un oral correctament. Més d'hora aquest dia, Maeve pren una prova d'embaràs i acaba rebent un resultat positiu. Adam salta la porta per colar-se a la festa. Otis acaba parlant amb la noia i el seu xicot, ajudant-los amb la seva relació. Surt del bany i veu a Maeve amb el noi popular Jackson que s'està vestint. Eric i les dues noies xuclen bananes mentre Anwar filma. Els tres acaben vomitant uns sobre els altres. Adam troba amb Aimee amb un noi, a qui li trenca un gerro amb les cendres de la seva àvia. Maeve rebutja la idea de la teràpia sexual. L'endemà, més estudiants comencen a consultar a Otis sobre els seus problemes. Otis li diu a Maeve que planeja fer la teràpia sexual.
3Episodi 3Ben TaylorSophie Goodhart11 de gener de 2019 (2019-01-11)
Otis té un somni humit sobre Maeve i ejacula. Maeve va a aconseguir una cita per la seva avortament i la infermera li diu que no pot fer-se un avortament a menys que tingui a algú perquè la reculli després. Eric es fica en una banda. Després de preguntar-li a diverses persones (excepte a Jackson), Maeve li demana a Otis que la reculli i ell accepta, pensant que és una cita. La seva mestra acusa Maeve d'haver plagiat el treball d'un altre estudiant. Mentre Maeve està esperant per avortar, Otis entra d'hora i és expulsat ràpidament. Surt a esperar i acaba sent el terapeuta de dues persones provida que protesten al costat de la clínica. Lily, la clarinetista de la banda, va amb Eric per ajudar-lo a practicar i tracta de tenir relacions sexuals amb ell, però en canvi juga amb maquillatge i veu porno gai. Després de l'avortament, Otis camina a casa de Maeve i s'abracen. Jackson té una carrera i la gana, però està trist que Maeve no hi fos per animar-lo.
4Episodi 4Ben TaylorLaura Neal i Laurie Nunn11 de gener de 2019 (2019-01-11)
Maeve i Otis s'estan enviant missatges de text amb regularitat i Maeve encara té alguna cosa amb Jackson. Jackson convida a Maeve a passar l'estona, ella es nega, així que ell li demana ajuda a Otis i li paga per avançat. El pare d'Adam li diu que ha de millorar les seves qualificacions o que ho enviaran a una acadèmia militar. La mare d'Otis està arreglant el bany i se sent atreta pel fuster. Otis va a tornar els diners, però accidentalment li dona a Jackson consells sobre els gustos i disgustos de Maeve. Jackson llegeix a Virginia Woolf per impressionar a Maeve i continua fent servir els consells d'Otis. Quan va a casa a buscar (veure pornografia) per als seus clients lesbianes, el troba la filla del fuster. Eric aconsegueix un treball com a passejador de gossos i es troba amb Adam. Els gossos d'Eric espanten al gos d'Adam i per això Adam es fica en problemes amb el seu pare. Lily li pregunta a Otis si ell vol tenir sexe amb ella després de descobrir que ell és verge, ell es nega. Maeve parla amb Aimee sobre Jackson, i no arriba tan lluny, ella li parla a Otis sobre això i ell l'obliga a parlar-ne a la piscina. Otis té una erecció després que ella va tocar les seves celles mentre estaven la piscina. Jackson li pregunta a Otis com convidar Maeve a sortir, ell li diu que faci una gran comèdia romàntica com un gest romàntic (un que Maeve li va dir a Otis que ella odia). Ola es presenta formalment a Otis quan recull al seu pare que estava arreglant el bany. Jackson crida a tots a la cafeteria i li demana a Maeve que surti. Ella accepta i es donen un petó.
5Episodi 5Kate HerronSophie Goodhart i Laura Hunter11 de gener de 2019 (2019-01-11)
Maeve i Jackson han estat sortint durant un mes, i Jackson convida a Maeve a sopar amb els pares. Comença a anar malament quan li pregunten per la seva família, el que la impulsa a sortir corrent per la porta del darrere. Més tard, Maeve va disculpar-se amb Jackson i li diu la veritat sobre la seva vida i la seva família, el que el porta a Jackson a explicar-també les seves inseguretats. Com a part de la seva tradició anual, Otis havia sorprès Eric amb entrades per veure Hedwig and the Angry Inch aquesta nit per celebrar l'aniversari d'Eric. No obstant això, en ajudar a Maeve a resoldre una crisi fotogràfica, Otis acaba plantant a Eric. Eric decideix saltar la pel·lícula i tornar a casa, però el seu telèfon i cartera són robats, deixant-encallat i vestit com drag queen. Ell camina cap a casa, però és fustigat i colpejat per homòfobs. Les hi arregla per demanar prestat el telèfon d'algú i crida a Jean, qui ho porta a casa. Quan Otis arriba a casa, els dos es barallen i se'n va.
6Episodi 6Kate HerronLaurie Nunn i Freddy Syborn11 de gener de 2019 (2019-01-11)
En un tres i no res, Otis atrapa al seu pare, Remi, tenint relacions sexuals amb una de les seves pacients, i li diu a la seva mare, el que resulta en el seu divorci. En el present, Otis parla amb el seu pare, qui li aconsella que perdi la seva virginitat més aviat millor. Això el porta a acceptar l'oferta anterior de Lily. Lily està ansiosa, però Otis està extremadament incòmode, i té un atac de pànic quan els avenços de la Lily provoquen records de la lluita dels seus pares. Mentrestant, Eric i Otis encara no s'han reconciliat. Eric intenta bregar amb el seu assalt vestint-més 'heterosexual'. Es desanima durant la pràctica de la banda, crida al mestre i colpeja a Anwar, resultant en suspensió. El seu pare intenta ajudar però no pot connectar-se amb Eric. Adam guanya un concurs d'escriptura d'assaigs i és celebrat per la seva família. De fet, li havia pagat a Maeve perquè l'hi escrivís. Otis s'adona d'això, igual que la senyoreta Sands, qui s'acosta a un sospitós Sr. Groff. El germà de Maeve, Sean, torna després de quatre mesos. Les coses són incòmodes entre Otis i Maeve, després que gairebé es besen. Ella encara podria tenir sentiments per ell. Ola li demana a Otis que surtin. Jean, encara enamorat de Jakob, el crida, i al final acaben fent-se petons.
7Episodi 7Kate HerronSophie Goodhart11 de gener de 2019 (2019-01-11)
Maeve no vol anar al ball de l'escola, però Jackson la convenç. Ola es trasllada a Moordale, i Otis la convida al ball. Maeve saboteja això dient-li que Otis no té experiència sexual. Ola li pregunta si van sortir, però Otis ofèn Ola a l'insinuar que Maeve és millor. Jackson revela que li va pagar a Otis, el que provoca que Maeve s'enfadi amb ell. Jackson arriba a casa borratxo i passa el seu toc de queda. Té una crisi i Maeve el rep. Eric de sobte decideix anar a l'església. El pastor parla d'estimar-te a tu mateix, i Eric se sent benvingut. Ell va al ball com drag queen. El seu pare expressa preocupació que ell sortirà ferit. Otis fa les paus amb Eric. Siguin es cola al ball amb drogues i alcohol, però se li ordena que se'n vagi. El Sr. Groff li revela a Adam que ell sap que no va escriure l'assaig. Adam es baralla amb Steve i, finalment, amb el seu pare davant tota l'escola. Tot i les preocupacions d'Otis pel que fa a la seva relació amb Ola, Jean dorm amb Jakob i ell s'obre davant seu. Ella el rebutja i segueix endavant. Otis troba l'esborrany del seu llibre sobre la seva fòbia al sexe.
8Episodi 8Kate HerronLaurie Nunn11 de gener de 2019 (2019-01-11)
El Sr. Groff troba les drogues de Sean després del ball i assumeix que Maeve i Otis estan involucrats. Quan ell amenaça amb trucar a la policia, Maeve afirma que les drogues són seves. Maeve li diu a Jackson que no l'estima. Es salta la pràctica de natació. Ell representarà a l'escola de nou si el Sr. Groff no expulsa Maeve. Ell guanya, però el Sr. Groff se li diu que s'oblidi de Maeve. Siguin desapareix de nou. Eric comença a fer servir maquillatge a l'escola. Es disculpa amb el senyor Hendricks, però tot i així és detingut; netejant la sala de la banda amb Adam. Es fiquen en una baralla, però es besen i tenen relacions sexuals. Comencen a coquetejar durant la classe. No obstant això, el pare d'Adam decideix enviar-lo a l'escola militar. Otis llegeix el llibre de Jean, i els dos es barallen per la seva intrusió. Es disculpa, i decideixen compensar les seves vides: Jean li diu a Jakob que ja no es poden veure, i Otis es disculpa amb Ola. Acorden prendre les coses a poc a poc i es besen. També roba el premi d'assaig, donant-a Maeve i es disculpa. Ella decideix confessar el seu amor a Otis, però el veu donant un petó a la Ola. El petó excita Otis i finalment pot masturbar-se.

Temporada 2 (2020)[modifica]

Núm.
total
EpisodiDirigit perEscrit perData d'estrena original
9Episodi 1Ben TaylorLaurie Nunn17 de gener de 2020 (2020-01-17)
10Episodi 2Sophie GoodhartLaurie Nunn i Mawaan Rizwan17 de gener de 2020 (2020-01-17)
11Episodi 3Sophie GoodhartSophie Goodhart17 de gener de 2020 (2020-01-17)
12Episodi 4Alice SeabrightLaurie Nunn i Rosie Jones17 de gener de 2020 (2020-01-17)
13Episodi 5Alice SeabrightLaurie Nunn i Richard Gadd17 de gener de 2020 (2020-01-17)
14Episodi 6Ben TaylorSophie Goodhart17 de gener de 2020 (2020-01-17)
15Episodi 7Ben TaylorLaurie Nunn17 de gener de 2020 (2020-01-17)
16Episodi 8Ben TaylorLaurie Nunn17 de gener de 2020 (2020-01-17)

Temporada 3 (2021)[modifica]

Núm.
total
EpisodiDirigit perEscrit perData d'estrena original
17Episodi 1Ben TaylorLaurie Nunn17 de setembre de 2021 (2021-09-17)
18Episodi 2Ben TaylorSophie Goodhart17 de setembre de 2021 (2021-09-17)
19Episodi 3Ben TaylorLaurie Nunn i Alice Seabright17 de setembre de 2021 (2021-09-17)
20Episodi 4Runyararo MapfumoSelina Lim17 de setembre de 2021 (2021-09-17)
21Episodi 5Ben TaylorMawaan Rizwan17 de setembre de 2021 (2021-09-17)
22Episodi 6Runyararo MapfumoTemi Wilkey17 de setembre de 2021 (2021-09-17)
23Episodi 7Runyararo MapfumoSophie Goodhart17 de setembre de 2021 (2021-09-17)
24Episodi 8Runyararo MapfumoLaurie Nunn17 de setembre de 2021 (2021-09-17)

Temporada 4 (2023)[modifica]

Núm.
total
EpisodiDirigit perEscrit perData d'estrena original
25Episodi 1Dominic LeclercLaurie Nunn21 de setembre de 2023 (2023-09-21)
26Episodi 2Dominic LeclercTroy Hunter21 de setembre de 2023 (2023-09-21)
27Episodi 3Dominic LeclercKrishna Istha21 de setembre de 2023 (2023-09-21)
28Episodi 4Michelle SavillSelina Lim21 de setembre de 2023 (2023-09-21)
29Episodi 5Michelle SavillEthan Harvey21 de setembre de 2023 (2023-09-21)
30Episodi 6Alyssa McClellandAnnalisa D'Inella21 de setembre de 2023 (2023-09-21)
31Episodi 7Alyssa McClellandBella Heesom21 de setembre de 2023 (2023-09-21)
32Episodi 8Alyssa McClellandThara Popoola21 de setembre de 2023 (2023-09-21)

Producció[modifica]

Desenvolupament[modifica]

El 28 de novembre de 2017, es va anunciar que Netflix havia donat a la producció una comanda de sèrie. La sèrie va ser creada per Laurie Nunn i els productors executius inclouen a Jamie Campbell i Joel Wilson. Es esperar Ben Taylor dirigeixi la sèrie. Les productores involucrades amb la sèrie inclouen Elevin Film.[4][5] El 4 de desembre de 2018, es va anunciar que la sèrie s'estrenaria l'11 de gener de 2019.[6] L'1 de febrer de 2019, es va anunciar que Netflix havia renovat la sèrie per a una segona temporada.[7]

Càsting[modifica]

El 17 de maig de 2018, es va anunciar que Gillian Anderson, Asa Butterfield, Ncuti Gatwa, Connor Swindells i Kedar Williams-Stirling s'havien unit al ventall principal de la sèrie.[8][9][10] El 16 de juliol de 2018, es va informar que James Purefoy havia estat triat per exercir un paper recurrent.[11] Dan Levy, Thaddea Graham, Lisa McGrillis i Eshaan Akbar es van unir al repartiment a la temporada 4, mentre que Simone Ashley, Tanya Reynolds i Patricia Allison no van tornar.[12]

L'antic campus de la Universitat del Sud de Gal·les a Caerleon, Newport

Rodatge[modifica]

El rodatge de la primera temporada va tenir lloc en diverses localitzacions de la vall de Wye, tant a Gal·les com a Anglaterra, entre elles Llandogo, Tintern, Symonds Yat, Monmouth i Redbrook. El rodatge també va avançar a Penarth, Vale of Glamorgan durant el 2018. Les escenes ambientades a Moordale Secondary School es van rodar a l'antic campus de la Universitat de Gal·les del Sud a Caerleon, Newport.[13][14][15] Les escenes ambientades a la piscina es van rodar al complex Newport International Sports Village. El rodatge de la segona temporada va tenir lloc del maig al setembre de 2019 i va incloure escenes al Bosc de Dean.[16] Al febrer de 2021, durant el rodatge de la tercera entrega, la producció va visitar diversos llocs de Kent. El rodatge va tenir lloc al cementiri militar de Shorncliffe, a Sandgate, ia The Hawthorne Trench, que en l'episodi 5 es van utilitzar com a localitzacions de la Primera Guerra Mundial a França. La producció també va visitar el Harbour Arm al port de Folkestone per rodar una escena de l'episodi 7.[17]

Entorn i estètica[modifica]

L'escenari de Sex Education sembla ser la Gran Bretanya actual, al poble fictici de Moordale, amb diversos elements que serveixen per situar la sèrie en una època i un lloc incerts. Hi ha tecnologia moderna, com els telèfons intel·ligents, però a la sèrie apareixen molt pocs cotxes posteriors a la dècada de 1990. Els cotxes de policia vistos durant el final de la segona temporada semblen seguir l'estètica dels anys 90 en lloc dels cotxes de policia actuals. La sèrie presenta tecnologies antigues com televisors CRT i electrodomèstics antiquats. La decoració de la casa dels Groff recorda la decoració popular dels anys 70; la caravana de Maeve és típica dels anys 90-2000; i la casa dels Milburn té una decoració més moderna amb un frigorífic “a l'americana”. L'institut de Moordale mostra alguns elements dels instituts britànics, però també té una imatge més d'institut americà. Segons la showrunner Laurie Nunn, l'estètica de la sèrie és deliberada i un homenatge a les pel·lícules vuitanta de John Hughes.[18]

Llançament[modifica]

El 2 de gener de 2019, es va llançar el tràiler oficial de la sèrie.[19]

Audiència[modifica]

El 17 de gener de 2019, Netflix va anunciar que la sèrie estava en camí d'haver estat vista en streaming per més de 40 milions d'espectadors el primer mes d'estrena.[20]

Segons el Top 10 de visionats globals de Netflix, Sex Education va ser vista durant més de 447.750.000 hores entre el 12 de setembre i el 24 d'octubre del 2021.[21]

Recepció[modifica]

La sèrie va rebre una resposta positiva per part els crítics en la seva estrena. En el lloc web d'agregació de ressenyes Rotten Tomatoes, la sèrie té una qualificació d'aprovació del 88% amb una qualificació faig una mitjana de 8.22 sobre 10 sobre la base de 32 revisions. El consens crític del lloc web diu: "Sex Education és un joc sorollós a través d'un grup d'adolescents que les seves aventures sexuals són tan acuradament interpretades, els adults podrien aprendre una o dues coses d'ells".[22] Metacritic, que utilitza una mitjana ponderada, va assignar a la sèrie una puntuació de 81 sobre 100 segons 16 crítics, la qual cosa indica "aclamació universal".[23]

Referències[modifica]

  1. White, Peter. «‘Sex Education’ Renewed For Season 4 At Netflix», 25-09-2021. [Consulta: 25 setembre 2023].
  2. «'Sex Education' Will End With Season 4» (en anglès americà), 05-07-2023. [Consulta: 25 setembre 2023].
  3. «Netflix se pasa el juego consiguiendo las mejores críticas de su historia con 'Sex Education 4'» (en espanyol europeu), 21-09-2023. [Consulta: 25 setembre 2023].
  4. White, Peter. «Netflix Lines Up Teen Sex Comedy Drama 'Sex Education'». Deadline Hollywood, 28-11-2018. [Consulta: 29 desembre 2018].
  5. Clarke, Stewart. «Netflix Commits to 'Sex Education' With U.K. Drama Order». Variety, 28-11-2017. [Consulta: 29 desembre 2018].
  6. White, Peter. «Netflix Unveils First Look At Gillian Anderson In British Comedy Drama ‘Sex Education'». Deadline Hollywood, 04-12-2018. [Consulta: 29 desembre 2008].
  7. White, Peter. «‘Sex Education' Renewed For Season 2 By Netflix». Deadline Hollywood, 01-02-2019. [Consulta: 1r febrer 2019].
  8. White, Peter. «Gillian Anderson & Asa Butterfield Join Netflix Dramedy 'Sex Education'». Deadline Hollywood, 17-05-2018. [Consulta: 29 desembre 2018].
  9. Roots, Kimberly. «Gillian Anderson to Play 'Uninhibited' Therapist in Netflix's Sex Education». TVLine, 17-05-2018. [Consulta: 29 desembre 2018].
  10. Goldberg, Lesley. «Gillian Anderson to Star in Netflix Dramedy 'Sex Education'». The Hollywood Reporter, 17-05-2018. [Consulta: 29 desembre 2018].
  11. Nemetz, Dave. «Netflix's Sex Education: James Purefoy Joins Cast as Gillian Anderson's Ex». TVLine, 16-07-2018. [Consulta: 29 desembre 2018].
  12. Otterson, Joe. «‘Sex Education’ to End With Season 4 at Netflix, Sets Premiere Date» (en anglès americà), 05-07-2023. [Consulta: 25 setembre 2023].
  13. Williams, Kathryn. «Netflix's Sex Education's Welsh filming locations» (en anglès), 17-09-2021. [Consulta: 25 setembre 2023].
  14. Nast, Condé. «Where is 'Sex Education' filmed?» (en anglès britànic), 24-06-2021. [Consulta: 25 setembre 2023].
  15. «Welcome to Moordale: Guide to All the Sex Education Filming Locations» (en anglès). [Consulta: 25 setembre 2023].
  16. Bell, Sadie. «Everything We Know About 'Sex Education' Season 3» (en anglès), 19-02-2020. [Consulta: 25 setembre 2023].
  17. «Sex Education Series 3 (2021) - Kent Film Office» (en anglès americà), 13-09-2021. [Consulta: 25 setembre 2023].
  18. «What year is 'Sex Education' set in? There's a reason why the Netflix show has that '80s vibe» (en anglès). [Consulta: 25 setembre 2023].
  19. «‘Sex Education' Trailer: First Footage Of Gillian Anderson & Asa Butterfield In Netflix British Comedy Drama». Deadline Hollywood, 02-01-2019. [Consulta: 11 gener 2019].
  20. Porter, Rick. «Netflix Reveals Viewership Numbers for ‘You,’ ‘Sex Education’ and More» (en anglès americà), 17-01-2019. [Consulta: 25 setembre 2023].
  21. Robinson, Jacob. «'Sex Education' To End With Season 4 on Netflix; Coming in September 2023» (en anglès), 05-07-2023. [Consulta: 25 setembre 2023].
  22. «Sex Education: Season 1». Rotten Tomatoes. [Consulta: 15 gener 2019].
  23. «Sex Education: Season 1». Metacritic. [Consulta: 15 gener 2019].