Spore

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Spore (videojoc del 2008))
Spore

Publicació
1r setembre 2008 Modifica el valor a Wikidata
Versions
2.4.6 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de ser déu, videojoc de ciència-ficció, videojoc de simulació de vida, videojoc d'estratègia en temps real i videojoc de rol Modifica el valor a Wikidata
Descriu l'univers de ficcióunivers d'Spore Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Epònimespora Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
PlataformaWindows i macOS Modifica el valor a Wikidata
MotorEA Graphics Library (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador Modifica el valor a Wikidata
Formatdisc òptic i distribució digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradateclat d'ordinador Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Maxis Modifica el valor a Wikidata
EditorElectronic Arts
SoftClub Modifica el valor a Wikidata
DissenyadorWill Wright, Alex Hutchinson (en) Tradueix, Chaim Gingold, Stone Librande (en) Tradueix i Soren Johnson Modifica el valor a Wikidata
CompositorBrian Eno i Cliff Martinez Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorSteam i GOG.com Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
PEGI
USK

Més informació
Lloc webspore.com (anglès) Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesspore_ i spore-complete-pack Modifica el valor a Wikidata
Steam17390 Modifica el valor a Wikidata
Id. SubredditSpore Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt3130014 Facebook: Spore Twitter (X): Spore Youtube: UCgm0w7yqLFxHy4IfqMqfe6A Modifica el valor a Wikidata
Sèrie: Spore Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Spore és un videojoc de simulació de vida i d'estratègia per Microsoft Windows i Mac dissenyat per Will Wright que simula l'evolució d'una espècie des de les etapes més primitives (éssers unicel·lulars) fins a la colonització de la galàxia.

Spore és un joc que tracta el tema de l'evolució, ja que el jugador decideix el procés evolutiu de la criatura, encara que d'una manera més àmplia: el jugador modela i guia una espècie a través de moltes generacions fent-la créixer des d'un simple organisme unicel·lular fins a convertir-la en un animal més complex, fins que l'espècie arriba a assolir un cert nivell d'intel·ligència. En aquest punt el jugador comença a modelar i a dirigir a aquesta societat, progressant des de les albors de la civilització fins a assolir la capacitat d'explorar l'espai.

El joc ha estat desenvolupat per Maxis i va ser publicat per Electronic Arts el 7 de setembre de 2008 als Estats Units, i el 5 a Europa i el Brasil (data oficial). El preu del joc rondava els 49,95 € (la versió normal) mentre que en la descàrrega digital el preu pujava a 56,95 €. També existia una edició especial anomenada "Galactic Edition" que incloïa dos DVD extra ("Com es va fer" i "Com fer la millor creació"), un llibre de "L'art de l'Spore" i un pòster desplegable, ambdós en anglès amb subtítols en castellà. EA va llançar el 17 de juny al mercat el Creador de Criatures al complet a un preu de 9,95 €,[1] tanmateix estava disponible una versió gratuïta des de la pàgina oficial de Spore que contenia el 25% del contingut de la versió de pagament. Aquesta aplicació estava inclosa en el joc Spore.

La data de llançament a Espanya va ser el 4 de setembre de 2008.[2] Per a les plataformes PC, Mac, Nintendo DS i mòbils. El 8 de setembre va sorgir la versió per iPhone i iPod Touch.

Referències[modifica]

  1. «Página de reserva del Creador de Criaturas Spore». Arxivat de l'original el 2008-06-17. [Consulta: 2 setembre 2011].
  2. [1] Arxivat 2008-06-12 a Wayback Machine., Segons la web oficial de Spore a Espanya.