Suslic de Belding

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuSuslic de Belding
Urocitellus beldingi Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN42464 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaSciuridae
TribuMarmotini
GènereUrocitellus
EspècieUrocitellus beldingi Modifica el valor a Wikidata
(Merriam, 1888)
Nomenclatura
Sinònims
Spermophilus beldingi Merriam, 1888
ProtònimSpermophilus beldingi Modifica el valor a Wikidata
Distribució
Endèmic de

El suslic de Belding (Urocitellus beldingi), que en anglès també rep els noms de pot gut, sage rat o picket-pin,[1] és una espècie de rosegador esciüromorf de la família dels esciúrids. Viu a les muntanyes de l'oest dels Estats Units. A Califòrnia, sovint es troba a entre 2.000 i 3.600 m en prats entre el llac Tahoe i Kings Canyon. Aquesta espècie no està en el punt de mira de la conservació, i la seva distribució inclou algunes àrees protegides.[2]

Descripció física[modifica]

El suslic de Belding és de grandària mitjana, amb «una cua relativament curta, extremitats curtes i orelles petites».[3] Té un pelatge gris tirant cap a canyella a la part inferior i de color marró vermellós a la part posterior. La seva longitud corporal va d'entre 230 i 300 mm. La cua té una longitud d'entre 44 i 76 mm i és espessa i aplanada. Els pèls distals de la cua tenen tres bandes de color, un negre, un blanc i un de vermell. De mitjana, aquesta espècie de suslit pesa aproximadament 290 g. Els seus peus es cobreixen amb poc o gens de pèl. En comparació amb altres espècies d'esquirol de terra, les seves bosses de les galtes són de grandària moderada.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Suslic de Belding
  1. «Animal Life in the Yosemite (Mammals)». National Park Service. Arxivat de l'original el 2009-02-26. [Consulta: 3 setembre 2009].
  2. Linzey, A. V.; NatureServe (Hammerson, G.. «Spermophilus beldingi» (en anglès). Llista Vermella de la UICN. Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). [Consulta: 2 novembre 2015].
  3. Stephen H Jerkins, Bruce Eshelman. 1984. Spermophilus beldingi. Mammalian Species. 221:1-8