Suslic de Vorontsov

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuSuslic de Vorontsov
Spermophilus vorontsovi Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaSciuridae
TribuMarmotini
GènereSpermophilus
EspècieSpermophilus vorontsovi Modifica el valor a Wikidata
Símonov et al., 2024

El suslic de Vorontsov (Spermophilus vorontsovi) és una espècie de mamífer rosegador de la família dels esciúrids. És endèmic del sud de la Sibèria russa, on viu en una regió delimitada per la cresta de Salaïr i els vessants occidentals de l'Alatau de Kuznetsk.[1] Fou descrit a partir de caràcters del crani i les dents, el color del pelatge i dades genètiques.[2] Fou anomenat en honor del zoòleg soviètic i rus Nikolai Vorontsov, el primer a estudiar l'impacte dels rius com a barreres entre diferents poblacions de suslics.[1] Com que fou descobert fa poc, encara no se n'ha avaluat l'estat de conservació.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Txutxalova, I. «Новый вид сусликов открыт российскими учёными» (en rus). EcoTourismEXPERT, 4 abril 2024. [Consulta: 10 abril 2024].
  2. Símonov, I.; Lopàtina, N.; Titov, S. V.; Ivanova, A. D.; Brandler, O. V.; Surin, V. L.; Matróssova, V. A.; Dvilis, A. E.; Oréixkova, N. V.; Kapústina, S. I.; Golenísxev, F. N.; Iermakov, O. A. «Traditional multilocus phylogeny fails to fully resolve Palearctic ground squirrels (Spermophilus) relationships but reveals a new species endemic to West Siberia» (en anglès). Molecular Phylogenetics and Evolution, 195, 108057, 2024. DOI: 10.1016/j.ympev.2024.108057.