Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Només deixo això com a comentari d'una cosa curiosa que m'he trobat a la viquipedia italiana (no se si cap altra viquipèdia fa alguna cosa semblant).

Es tracta el que ells anomenen Monitoraggio (monitoratge), que es tracta d'una eina que utilitzen per a facilitar la millora de la qualitat dels articles.

La idea es avaluar els articles segons quatre paràmetres (exactitud del contingut, estil, verificabilitat i qualitat d'imatges i videos) . Cada paràmetre es classificat amb un dels cinc nivells que tenen ja previstos (A, B, C, D, E)

Cada viquipedista pot avaluar l'article omplint la corresponent plantilla i publicar-la en la pàgina de discussió de l'article. (un exemple d'això es pot veure en -> o ) En cas de dubte o d'avaluacions contradictories, es sol agafar l'avaluació més baixa (ja que, segons ells, la subestimació del article es un incentiu per a la seva millora).

Amb aquest monitoratge, es fa més fàcil la visualització de la qualitat d'un article, i es pot fer taules per a fer seguiments generals.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sembla una bona idea i supòs que s'haurà d'implementar tard o d'hora. Però diria que ara mateix no tenim prou mans per fer-ho als 460 000 articles. En la patrulla d'articles nous, ja hi ha més feina de la que podem fer per detectar mancances greus com articles no admissibles, sense referències, a mig traduir o amb un format espantós.

De totes formes, si es vol tirar endavant, jo agafaria una categoria no molt grossa i hi engegaria un projecte pilot.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

De començar a fer-lo, al principi es podria fer amb els articles que estan sent proposats i avaluats per a rebre una distinció de qualitat (així, apart dels comentaris que es van fent, pot facilitar al que fa l'article veure el que li falta per a millorar-lo).

Més endevant, es pot anar fent o dintre d'una categoria petita com has comentat, o durant la patrulla d'articles nous (els que no siguin esborrats, ja tindrien la seva avaluació i amb un cop d'ull ja es podrà veure les seves mancances o el que es podria millorar, apart que també seria com una mena «segell» de que algú ja l'ha vist i revisat).

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No entenc l'objectiu de la proposta, que a més portaria una gran feinada. Els articles amb segons quines mancances les marquem amb plantilles (que tampoc són gaire efectives) i els que són especialment bons els distingim com a articles de qualitat i articles bons. Per què serviria fer més gradacions? Si és per guiar els que vulguin millorar-los, de moment ja hi ha molts més articles per millorar marcats que gent amb ganes de millorar-los.

Barcelona (discussiócontribucions)

Recordo que quan es va proposar fer plantilles o guies per avaluar adq es va rebutjar perquè complicava el procés general.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Rebuig És dedicar esforços d'usuaris actius a una tasca que ja queda prou coberta per les plantilles de manteniment. Millor centrar-nos en millorar els articles ja marcats i, si mai hi ha massa pocs articles marcats per millorar, ja ampliarem la documentació al respecte. --~~~~

Manlleus (discussiócontribucions)

És veritat, és dedicar massa temps que seria millor adreçat en reduir la llista d'articles pendents.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

En Pau té raó.

Resposta a «Monitoratge d'articles»