Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Panotxa (discussiócontribucions)

Entre les propostes de fusió més antigues que ens queden hi ha un grapat d'escuts, banderes i segells que es proposen de fusionar amb els articles de l'entitat que simbolitza. Sembla que el consens està en mantenir-los si estan referenciats, però no s'ha tancat la discussió de manera conclusiva i les fusions segueixen pendents, moltes sense objeccions. Si no hi ha posicions en contra entenc que es pot procedir a la fusió, doncs la simbologia fora de l'àmbit municipal (banderes, himnes, segells, escuts) en molts casos, inclosos articles de qualitat, està inclosa en els articles principals.

Vriullop (discussiócontribucions)
KRLS (discussiócontribucions)

Jo entenc que el consens pres en aquell moment implicava que aquells municipis que només tenien escut o bandera no havien de ser fusionades al municipi, sinó que s'havien de mantenir en un article propi on albergar la simbologia del municipi. Així doncs, les propostes d'aquest tipus haurien de se retirades.

Paucabot (discussiócontribucions)
Panotxa (discussiócontribucions)

Pel que interpreto de les discussions escampades per tot arreu sembla que el consens és agrupar en general els articles de símbols (banderes, segells, himnes, escuts, etc) en un sol article, tot i que en casos excepcionals, o en els casos que només tenen un símbol es poden mantenir solts.

Paucabot (discussiócontribucions)

Hi ha articles més susceptibles que d'altres de mantenir article propi. El que tenim a Escut de la Secuita no sembla molt significatiu i està aproximadament per l'estil des del 2010.

Enric (discussiócontribucions)

Tal com s'ha deixat ara l'escut de la Secuita, per exemple, queda sense gaire sentit, ja que abans els articles d'escuts estaven subdividits en diverses seccions. Mireu la diferència entre aquest (que abans no estava tot simplificat en un sol paràgraf) i altres com l'escut de Terrassa, l'escut de Reus, l'escut de Barcelona, l'escut de València, l'escut de Palma, l'escut d'Alcoi o l'escut de la Vall de Bianya. Com es fusionen aquests amb les banderes? I ja no diguem a dins de l'article sobre el municipi...

Vriullop (discussiócontribucions)
Enric (discussiócontribucions)

Ja hi he afegit l'enllaç. Per cert, que dins el blasonament hi havia afegides coses que no tocaven. Trobo bé que la bandera s'afegeixi dins l'escut ja que està basada precisament en aquest, però llavors trobo que el títol de l'article no s'hi adiu gaire, ja que no parla només de l'escut sinó també de la bandera. S'han produït altres fusions d'aquesta mena i em sembla que cadascuna s'ha fet amb un títol diferent: "Escut de X", "Escut i bandera de X", "Símbols de X", etc. Crec que caldria sistematitzar-ho.

Bestiasonica (discussiócontribucions)

Si tot això és necessari penso que caldria modificar la infotaula mare que es cridada per les múltiples plantilles de municipis per tal que no aparegui per defecte els enllaços en roig per tal d'evitar fomentar la creació de nous articles.

Pel que fa a les fusions d'articles breus sobre els símbols municipals penso que si no es descriu gaire més que el seu disseny es viable la fusió amb un article més ampli.

KRLS (discussiócontribucions)

Recordo que hi ha un consens sobre banderes i escuts recollit a Viquipèdia Discussió:Fusió/Arxiu 1. En aquest el criteri és fusionar tots els simbols en un únic article propi i no en el municipi. Per mi, s'hauria de retirar la plantilla d'aquells articles que proposen fusionar a entitats.

Resposta a «Fusions d'escuts, banderes i segells»