Tema de Usuari Discussió:Pacopac

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Què et sembla marcar amb color blau els cursos d'aigua? Així ho fan, de forma convencional, tots els mapes. Podríem fer nosaltres el mateix.

Pacopac (discussiócontribucions)

Gràcies @Isidre blanc, si no ho he fet abans és per no saber quin color usar en cada cas... He canviat a blau els dos cursos d'aigua que he fet: Barranc del Carraixet i Séquia Reial de Montcada, és el blau correcte?

D'altra banda els marcadors i el seu color, els pose també una mica arreu, per no saber si hi ha cap convenció de colors.

Hi ha cap llistat d'icones estàndard per fer servir? Ho vaig buscar en el seu dia sense sort.

He trobat Categoria:Pàgines amb mapes i almenys tinc exemples del que heu fet per "copiar millor". Seguim!

Isidre blanc (discussiócontribucions)

No em consta que hi hagi una convenció de colors. Únicament m'he imposat les següents regles:

  • Línies: color blau pels cursos d'aigua, tal com va fer l'@Arnaugir a Daró i acabes de fer tu a "Barranc de Carraixet"
  • Punts: color blau pel punt de sortida, vermell pel de destí i gris pels intermedis.
  • Icones: Les trobaràs a . L'enllaç està a la pàgina Plantilla:Map draw d'en @Vriullop, però no és operativa. Procuro utilitzar les mateixes per a cada tipus d'informació. Miro quines icones utilitzen a Google Maps (tenen el mateix origen que les nostres) i procuro imitar-les. És una llàstima que algunes tan bàsiques com "muntanya" o "refugi" no siguin disponibles.
Isidre blanc (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Arreglat l'enllaç a les icones en la documentació de la plantilla. A notar que també es poden usar números o lletres, per exemple Segre. En alguns casos quan no desemboca al mar pot quedar estrany. Es podrien anotar en alguna pàgina els colors usats per a cada tipus de línia, per a referència per procurar mantenir algun criteri.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Anotada la possibilitat d'usar números o lletres i molt bo l'exemple de Segre afegint punts de naixement i desembocadura del riu. Ho trobava a faltar als traçats de cursos d'aigua. L'única cosa que potser faria és posar el punt de naixement en blau (punt de sortida) així es visualitzaria la direcció del corrent. Pel que fa al color de la línia només crec que cal reservar el color blau pels corrents d'aigua.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Veig que en alguns dels teus mapes utilitzes molt adequadament la icona "town". D'on l'has tret? Jo no la sé veure enlloc.

Pacopac (discussiócontribucions)

Doncs la vaig començar a usar en veure-li-la a algú en algun mapa... Jo sóc molt de copiar i reciclar el que feu altres i adaptar-ho a les meues necessitats. Estudiar-me el codi se'm fa una muntanya i malgrat que ho he intentat, només de llegir el que s'explica ací Plantilla:Map draw se'm fa de nit, a més que al principi l'enllaç a les Icones Maki no hi era. Ja et dic, jo mire com ho he fet en altres llocs i ho adapte ;-)

Isidre blanc (discussiócontribucions)

I què et penses que faig jo, Pacopac? També miro com resolts els temes i et copio (diguem "adapto") sense embuts el que veig. La pena és que molt pocs editors s'han apuntat al tema "draw mapa". Llàstima, tan entusiasmat com estava @Arnaugir! És veritat que aquesta tasca és entretinguda, però jo la veig molt important. Crec que una pàgina amb imatges i descripcions d'un lloc situat en un racó de mon no queda rodona si no s'explica la forma d'arribar-hi. Em temo que no acabarem la feina! Almenys jo.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Rectifico: qui estava realment entusiasmat amb el tema era l'@Amadalvarez, potser l'Arnaugir també, però no em consta.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

A l'enllaç a les icones en la documentació de la plantilla apareixen unes icones noves (entre elles "town"), mentre que altres, que donaven error, han desaparegut. Misteri resolt.

Vriullop (discussiócontribucions)

Isidre, les he actualitzat d'una pàgina de discussió de fa quasi un any. De fet no hi ha cap llista de les icones disponibles. En principi les prenen de Maxi Icons (sense el número final de la mida) però no totes i, pel que diuen, potser alguna més pendent d'actualitzar.

Resposta a «Cursos d'aigua a Draw Mapa»