Tema de Viquipèdia Discussió:Anomenar pàgines

Sobre canvis controvertits fets sense discussió

24
Leptictidium (discussiócontribucions)

Proposo traduir aquesta secció de la pàgina equivalent en anglès i afegir-la a la nostra. Algú s'hi oposa?

Vriullop (discussiócontribucions)

Endavant. La pàgina necessita una bona ampliació. El contingut actual és pràcticament el mateix que fa deu anys i la major part són recomanacions pròpies de normes d'estil i el que cal és una pàgina de política general, cosa que només compleix la introducció.

FranSisPac (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

VP:PA és per canvis que no pot fer un mateix, o bé no controvertits o bé consensuats, quedant a decisió d'un administrador. No traslladem allà les discussions.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Perdó, m'he explicat malament, o més aviat he barrejat coses. Reprenent la idea de començar per les situacions "normals" i inspirant-me en la secció esmentada, demanaria iniciar la secció de Reanomenaments amb el següent paràgraf, o similar:

«Si es considera que el reanomenament d'una pàgina no ha de provocar cap discrepància, es pot fer directament explicant-ne els motius en el resum d’edició (apartat "motiu" del formulari de reanomenament) i, especialment si la justificació és complexa o demana referències, en la seva pàgina de discussió. En alguns casos pot ser recomanable incorporar l'explicació al cos de l'article, per exemple mitjançant una nota al peu

Estava temptat d'incorporar-ho jo mateix, però ho deixo en mans de @l'editor principal. Gràcies.

Leptictidium (discussiócontribucions)

T'ho compro si la primera frase comença: "Si es tenen motius de pes per considerar que el reanomenament d'una pàgina...". A veure què diuen els altres.

FranSisPac (discussiócontribucions)

No havent-hi hagut objeccions o alternatives, i seguint la puntualització d'en @Leptictidium", em permeto incorporar, ja, el paràgraf esmentat.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Com que sembla que la resposta és positiva, vaig traduint i s'hi algú s'hi oposa ho revertiré durant la discussió.

Paucabot (discussiócontribucions)

No m'agrada gaire aquesta frase: Debatre títols controvertits no sol ser gaire productiu. Hi ha moltes altres maneres de millorar la Viquipèdia. Precisament, s'hauria d'animar als editors a argumentar i aportar evidències per tal de que un títol no sigui controvertit. Record ara mateix el debat de Discussió:Estella, on es va arribar a un acord gràcies a la perseverància dels viquipedistes.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Tampoc no em sembla gaire necessària, si no us agrada es treu i ja està.

Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs a mi m'agrada la idea que proposa. Massa sovint hi ha discussions sobre les formes sense aportat contingut. Són els editors dels articles els que preferentment haurien de decidir el millor títol.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord en que segons quines intervencions no aporten res al debat. Però la frase ho posa tot al mateix sac: debatre títols controvertits.

Si es vol anar en la línia del que proposa en Vicenç, s'hauria de precisar:

  • Edicions sense aportar idees noves o evidències
  • Mirar d'evitar la presència de paracaigudistes (persones que només vénen a comentar això sense gaire interès en l'article ni en el projecte).
Leptictidium (discussiócontribucions)

Vicenç, hi estàs d'acord?

Vriullop (discussiócontribucions)

Hi podria afegir "debatre el redactat d'una frase no controvertida no sol ser gaire productiu". Seriosament, tu mateix que el Pau ja l'afinarà.

Leptictidium (discussiócontribucions)

@Paucabot: He afegit la part sobre les idees o referències noves. Encara no he posat la part dels paracaigudistes perquè no se m'acut com fer-ho perquè no sembli que exigim un "pedigrí" per participar en determinades discussions.

Paucabot (discussiócontribucions)

En Vicenç ho va dir molt més diplomàticament que jo: Són els editors dels articles els que preferentment haurien de decidir el millor títol.

Leptictidium (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Ningú no s'hi oposa?

FranSisPac (discussiócontribucions)

Jo. Veure l'entrada següent on "desmonto" aquesta idea.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Fixa't que Viquipèdia:Anomenar pàgines és una directriu de la Viquipèdia, mentre que Ajuda:Reanomenar és simplement un manual d'instruccions per a dur a terme un reanomenament.

Per tant, em continua semblant més convenient afegir aquesta secció aquí que allà.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Leptictidium, em permeto insistir en la meva discrepància:

  • Efectivament, aquest pàgina, Viquipèdia:Anomenar pàgines, és una directriu de la Viquipèdia.
  • Pel que fa a la secció que proposes incorporar-hi,
    • Pertany a en:Wikipedia:Requested moves que, com diu de bon començament, «is a process for requesting the retitling...» (el destacat és meu).
    • La seva primera part és la que realment correspon al títol «Undiscussed moves», i no fa més que desenvolupar la frase «If you have no reason to expect a dispute concerning a move, be bold and move the page» que apareix en el segon paràgraf de l'article sencer.
    • Aquesta primera part ja l'hem incorporada segons un altre punt d'aquest fil.
    • La segona part de la secció comença amb una contradicció, ja que si «you disagree with such a move» hem passat de parlar d'«undiscussed moves» a parlar de canvis controvertits i la resta, com ja deia en el meu comentari del 2 d'agost (que ve a continuació en aquest fil), en realitat no fa més que introduir les dues seccions següents del procés en qüestió: "Requesting technical moves" i "Requesting controversial and potentially controversial moves".
    • Nosaltres no tenim l'equivalent directe, ni de l'article o procés complet ni, per tant, d'aquestes dues seccions. Ara bé, el tractament dels casos controvertits ja l'has posat i, sobre problemes "tècnics" de reanomenament, efectivament ja apareix Ajuda:Reanomenar pàgines com a pàgina relacionada.
  • Per tot plegat jo m'oblidaria, aquí, de la secció en qüestió. Altra cosa seria plantejar-se omplir el forat que puguem tenir entre les quatre peces afectades: a) aquesta pàgina; b) l'ajuda de reanomenament (puntualitzo que en cap moment n'he fet propostes dins d'aquesta discussió); c) les peticions als administradors; i d) les discussions a La Taverna (per cert que recomanaria canviar l'enllaç a La Taverna per l'enllaç al seu espai concret Viquipèdia:La taverna/Propostes).

Cordialment,

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Leptictidium: em remeto a la meva intervenció prèvia, on replico al que apuntava allà en Vicenç, a partir del meu comentari precedent: la secció esmentada, sencera, més aviat ens porta a la mecànica dels canvis (Ajuda:Reanomenar pàgines o VP:PA). Per això n'he transformat / sintetitzat la part inicial, fugint dels "coms", ja que la segona part, de fet, introdueix les dues seccions següents de sol·licituds de ranomenament.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Un altre tema que val la pena discutir: si es proposa un canvi de nom, però aquest no aconsegueix un consens, quant de temps cal esperar abans de poder-lo tornar a proposar?

Vriullop (discussiócontribucions)

Qualsevol temps és arbitrari i burocracista. Si no hi ha consens per canviar-lo doncs implícitament hi ha consens per mantenir-lo. Diria que quan hi hagi nous arguments o propostes no tractats prèviament.

Resposta a «Sobre canvis controvertits fets sense discussió»