Tema de Usuari Discussió:Docosong

biografía de rosa garcia calleja

17
Darrera edició del resum per Tumelestumi 21:58, 27 des 2017 fa 6 anys

Edició d'article d'escriptori, possible CI

Hola Docosong, acabo de ver que la página que creé no aparece, he visto unas anotaciones por tu parte pero no entiendo qué es lo que se ha hecho y si se ha borrado quisiera saber el motivo pues hice todas las modificaciones que me indicaste, estaba a la espera de que me dijeras si lo que hice era suficiente y ahora veo que no existe.

Me gustaría crear alguna página más pero no me atrevo pues no sé en qué he fallado

gracias

~~~~

Tumelestumi (discussiócontribucions)

Hola, Docosong, t'agraeixo la informació que m'has donat. m'agradaria saber si has pogut llegir-te l'última modificació del text. he mirat diverses pàgines d'escriptors i l'he intentat fer semblant. També he insertat referéncies de fonts alients a l'autora.

Espero la teva opinió gràcies

~~~~

Docosong (discussiócontribucions)

Intento fer un resum del que faria:

  • Editar algunes frases que no són pas enciclopèdiques o són poc impersonals: Escriu des de que era petita però no es decideix a fer-ho públic...
  • Esmentes que col·labora en antologies i format part del col·lectiu Aut@rs de Cornellà, entre d'altres, hi ha cap font externa i independent de l'autora on es pugui comprovar?
  • Si bé és impressionant el nombre col·laboracions de l'autora, és més senzill pràctic el més notori i/o important amb una frase (va col·laborar/publicar... , entre d'altres). i no cal pas fer una llista de tot el que ha fet, donant la sensació de currículum. El mateix passa amb la llista de premis ja que alguns són més importants que uns altres.
  • En el mateix article diu que "Verdi,36 es la seva primera novel·la en solitari.", entenc que és un treball molt important de l'autora ja que hi ha l'entrevista a la televisió (https://etv.xiptv.cat/atalaiar/capitol/rosa-garcia-calleja), estaria bé comentar que és una novel·la policíaca o alguna dada interessant de la mateixa entrevista.
  • De fet, pots començar fent un esborrany com el model Mercè Anguera i Cañellas, i després amb el temps ja anirà creixent, dependrà de la trajectòria de l'autora.

Espero que serveixi!

Tumelestumi (discussiócontribucions)

Ohh i tan que em serveix i molt

moltes gràcies pels suggeriments, quan dius

Edita d'algunes frases que no són pas enciclopèdiques o Son Poc impersonals: Escriu des que era petita però no és Decideix a Fer-ho público ..

no ho entenc bé, vols dir que les frases les posi de forma més personal ?? vaig pensar que havia de ser més objectiva l'explicació

De veritat, ets molt amable

Tumelestumi (discussiócontribucions)

Perdona, sóc jo otra vegada, he mirat la bibliografia que em indiques però està amb un avís

Aquest article pot no complir els criteris generals d'admissibilitat. .

Docosong (discussiócontribucions)

Potser m'he expressat malament. Em refereixo a frases com Escriu des de que era petita però no es decideix a fer-ho públic... o similars, no les trobaries en una enciclopèdia normal i corrent (Espasa, Enciclopèdia Catalana, Britannica, etc). Pensa que se li ha de donar valor al concepte enciclopèdia...

Personalment, redactaria els següents paràgrafs:

Encara que no ha exercit mai com a psicòloga, ha utilitzat aquest coneixements per construir els seus personatges de ficció.

Escriu des de que era petita però no es decideix a fer-ho públic fins que guanya un dels premis del primer certamen "Más cuentos que Calleja" a l'any 2007.

Desprès d’aquest guardó ingressa  a  l'Escola d'escriptura Ateneu Barcelonès completant l’itinerari per a narradors.

De formació autodidacta (pel que entenc), estudià a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès (quan?)
Tumelestumi (discussiócontribucions)

Hola, Docosong

he reescrit una mica el text incorporant alguns guardons i publicacions a la part narrativa del començament per tal de treure els premis i publicacions dels apartats següents i que no es sembli a un curriculum

m'agradaria saber si quan passi els controls adients es podrà treura l'etiqueta que té en aquests moments la biografia o com funciona això

moltes gràcies per la teva ajuda

Docosong (discussiócontribucions)

Bon vespre,

A la Viquipèdia, tots els articles són revisats per tothom, però s'han de seguir unes pautes generals aprovades per la comunitat, la més important és l'admissibilitat

Entenc la teva bona voluntat de fer un article enciclopèdic de l'autora, però també has de comprendre que la biografiada ha de rebre suficient cobertura de diferents mitjans. Les úniques referències que el justifiquen són l'entrevista de la televisió i l'article del Llobregat, però trobo que encara no és suficient. És normal, per tant, que tingui l'avís d'admissibilitat, això no vol dir que sigui una cosa negativa, més aviat que l'article pot millorar considerablement.

Sempre es més pràctic redactar un article curt amb detalls ben referenciats que no pas un article extens,

Tumelestumi (discussiócontribucions)

Hola, Docosong,

Tens raó, investigaré una mica més sobre ella,

aquests dies he llegit moltes per veure com estan redactades i he vist algunes biografies que estan acceptades i tenen menys referències justificatives.

tinc un embolic, però seguiré

gràcies

Docosong (discussiócontribucions)

Hola, l'article Rosa García Calleja no està esborrat. Et recomano que donis un cop d'ull a Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat (biografies)#Escriptors.

Per altra banda, la Viquipèdia està en continua millora i per això és probable que alguns articles d'escriptors com el teu que no tenen suficient cobertura siguin esborrats al cap d'un temps.

Pel que fa a l'article, recomano reduir-lo, sobretot la part que s'assembla massa un currículum. Sempre es més pràctic fer un article curt i bo.

Tumelestumi (discussiócontribucions)

Oh! ahir vaig mirar a veure si algú ho habia revisat de nou i no ho vaig trobar, peró ara si que el veig. Moltes gràcies per contestar i donar-me els consells, ets molt amable. Miraré de reduir-lo com  dius. Per altre banda, m'agradaria saber si haurà un dia en concret que direu si està be com per acceptar-ho. Per què m'agradaria fer algú article més. Gràcies

Docosong (discussiócontribucions)

Tots els editors de la Viquipèdia poden treure els avisos dels articles si compleixen les mancances demanades, en aquest cas, no assemblar-se a un currículum i aportar referències fiables i independents i amb suficient cobertura.

Et recomano que donis un cop d'ull a Viquipèdia:Introducció, pots continuar editant altres articles, modificant-los, ampliant-los o creant-ne de nous. Per exemple, pots col·laborar a Viquiprojecte:Viquidones Wikimujeres o Viquiprojecte:Cornellà de Llobregat, entre d'altres

Tumelestumi (discussiócontribucions)

Hola, Docosong, vaig treure els avisos seguint les teves indicacions, em vas comentar que qualsevol editor podia llevar-los i com ja havia fet les correccions suficients per esmenar-los vaig pensar que podia fer-ho jo mateixa. Sento molt si no ho he fet bé. No conec en persona a aquesta escriptora i insistia que em diguéssiu si estava bé només per saber que ho havia fet bé i passar a un altre article. Sento haver-te ocasionat tants mals de cap. Salutacions

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @Tumelestumi,

En Docosong em va avisar si podia participar en aquesta discussió en tant que participo activament i promoc el Viquiprojecte:Cornellà de Llobregat.

Si vols contribuir més a la Viquipèdia, t'encoratjo a editar o crear altres articles de major rellevància en què trobis referències més solvents i que et permetin més flexibilitat de contingut. En el cas de la Rosa García Calleja, desconec si hi ha cap conflicte d'interessos (puc sospitar que sí perquè a la Viquipèdia en castellà les úniques edicions són del mateix article), però sigui com sigui, clarament no té prou admissibilitat enciclopèdica per tenir article. El nivell de les fonts que la citen no és objectiu (la majoria editorials associades a les obres) o és de baixa qualitat o impacte... A banda que la fotografia està extreta de la fotografia de perfil de Twitter i Facebook i carregada com a pròpia Commons sense permís, per la qual cosa és una infracció prou greu dels drets d'autor.

Em sap perquè es nominarà per a ser esborrat (igual que la fotografia a Commons), però estic convençut que si tens ganes de participar trobaràs altres articles, i pots comptar amb l'ajuda d'en Docosong i meva pels dubtes que et puguin anar sorgint.

Bona entrada d'any als dos!

Tumelestumi (discussiócontribucions)

Hola, Xavier, volia comentar-te que si al final aneu a esborrar la pàgina, t'agrairia que ho féssiu el més aviat possible ja que tenir una pàgina creada per mi i amb l'avís de "proposta per a l'esborrat" no és que m'agradi massa. I em fa cosa que el vegi l'autora i pensi que he creat la pàgina i després s'ha posat aquest avís amb ànim de desprestigiar-la. Així és que si la decisió és ferma, i s'ha d'esborrar doncs que es faci com més aviat millor. No et sembla? Una salutació i gràcies per tot

Tumelestumi (discussiócontribucions)

Hola @Xavier Dengra i @Docosong

He llegit la pàgina de l'actual guanyador del Premi Nadal i m'he quedat de pedra ja que quan vaig crear la de l'escriptora Rosa García Calleja em vau dir que semblava un currículum, tot i que havien moltes anotacions sobre la seva vida privada. Però és que veig la d'Alejandro Palomas i la veritat és que és un currículum de llibret . La veritat és que volia fer més articles però veient l'arbitrarietat amb què avalueu se m'han tret les ganes. Repeteixo que no conec personalment a Rosa García Calleja, ja m'agradaria, però m'encanta com escriu i en veure que hi han escriptors amb menys trajectòria tenien la seva pàgina, vaig voler que ella aparegués també. Vaig escriure un sol article perquè volia saber si aconseguia que la acceptessin abans d'escriure un altre però crec no es valoren els articles amb la mateixa objectivitat, així és que no crec que escrigui més. gràcies per tot

Docosong (discussiócontribucions)

Si trobes que l'article d'Alejandro Palomas no es prou bo i sembla un currículum, Viquipèdia:Llanceu-vos-hi! Puc estar-hi d'acord que l'article d'aquest autor es millorable i entre tots podem modificar-lo o debatre la seva estructura. Recorda que som voluntaris i no un comitè avaluador literari o científic

Per altra banda, l'article de Rosa Calleja tenia avisos de no rebre suficient cobertura de fonts independents, per font independents s'entén ressenyes d'altres autors, entrevistes, diccionaris biogràfics, etc. També pensa que si l'escriptora té una trajectòria plena de reconeixements literaris, a la llarga, més tard que d'hora, estarà inclosa a la Viquipèdia.

Salut!

Tumelestumi (discussiócontribucions)

Hola, Xavier, moltes gràcies per la teva opinió. Amb referència a la biografia de Rosa García Calleja

no tinc cap relació amb ella, no la conéc personalement, fa un temps que la segueixo perquè m'agrada com escriu tinc tots els seus llibres i he pensat que té qualitat per estar en l'enciclopèdia ja que altres personatges de menys trajectòria tenen pàgina, però si creus que no es mereix estar , doncs borradlo. D'altra banda, tens raó en que només he escrit aquest article en castellà i en català doncs he volgut començar per un i no fer un altre fins a veure si realment dono amb la tecla perquè sigui admès, per això la meva insistència en que algú em digués com ho vaig fent i si ja estava aprovat. Però com ja et dic, jo estic convençuda que és una bona escriptora que ha guanyat certàmens i ha publicat relats i que tal com posa en les indicacions almenys li han publicat dues novel·les. Sincerament hi ha molts que sí que han estat admesos i tenen menys trajectòria que ella. 

moltes gràcies per tot i feliç any