Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Reforma ortogràfica i accents diacrítics

4
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Com era el consens sobre aplicar (o no) els canvis ortogràfics que va aprovar l'IEC (sobretot eliminar accents diacrítics) però que l'AVL encara no havia acceptat?

Avui s'ha reanomenat bóta d'acord amb el criteri del diccionari de l'IEC però contra el criteri del Diccionari Normatiu Valencià, amb l'agreujant que ara cal una desambiguació. És això el consens actual?

Yuanga (discussiócontribucions)

De la mateixa manera hi ha un bot que reemplaça els “dona nom” per “dóna nom”. Ja que ens trobem en el període d’adaptació de la nova norma penso que hauriem de deixar de fer els canvis. O hi ha un consens per fer el contrari?

Vriullop (discussiócontribucions)

No hi ha cap discussió específica, que recordi, només algun comentari sobre precaucions a prendre. Està recollit a Viquipèdia:Reforma ortogràfica amb comentaris generals sobre possibles actuacions i amb llistes dels casos, però està aturat sense haver pres cap iniciativa.

La meva opinió sobre el reanomenament de bóta. "S'admet l'ús discrecional en mots homògrafs en enunciats aïllats en què pot produir-se una ambigüitat indesitjada". Aquest és el cas d'un títol. A més, el DNV no la suprimit. A més, "quan hi ha diferents opcions, ha de prevaldre el consens basat en l'ús més comú en fonts fiables". Dubto que sense accent ja sigui l'ús més comú.

Jey (discussiócontribucions)
Resposta a «Reforma ortogràfica i accents diacrítics»