Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Adriaesc (discussiócontribucions)

Bona tarda,

Model de màscara viquipedista - 2020

Us faig arribar el missatge de la iniciativa del Grup de Joves Viquipedistes, d'uns 20 viquipedistes entre 15 i 28 anys, que el darrer mes hem estat treballant en un projecte de màscares que promocionen la Viquipèdia. Hem creat 3 models diferents: un de genèric (blanc), un per a viquipedistes (negre) i un altre per encoratjar la participació de dones (morat), els quals adjuntem aquí. Després d'analitzar diversos pressupostos, hem acordat demanar 200 màscares de la general (blanca) i 100 de cadascuna de les altres dues per repartir-les a la comunitat viquipedista; 400 en total. Finalment i després de diverses opcions d'empreses tèxtils catalanes amb consciència lingüística i mediambiental, tipologia de màscara i preu unitari realista, ens hem decantat per l'empresa Songraf i cadascuna té un preu de cost menor a 5€. Com al cap i a la fi és una iniciativa de viquipedistes a viquipedistes i representen els valors de la comunitat, us preguntem què us semblen! Si us agraden, es preguntarà si poden assumides pels fons de l'Associació Amical Wikimedia. Les màscares es regalarien embossades individualment amb un fulletó tècnic estàndard en català i un altre de propi que convida als qui la rebin a fer un donatiu si volen contribuir a sufragar-ne el cost.

Model de màscara viquidones - 2020

Pel que fa a la logística, s'ha comentat que es facin arribar a un punt de Barcelona i des d'allà diversos voluntaris agafin lots per distribuir-los d'acord amb cada petició i amb la major proximitat possible, segons les peticions que es rebin a la Taverna (o si preferiu fer una pàgina a part) i que permeti igualtat de condicions per a tothom a l'hora de demanar-ne una, excepte unes unitats (unes 25) que es destinarien a concursos en línia i a les xarxes socials per al futur. Us adjunto una foto dels dissenys. Les màscares, a grans trets, són higièniques i compleixen amb les normatives vigents. Estan fetes de dues capes de polièster i es poden rentar fins a 70 cops. Com ho veieu tot plegat?

Model de màscara genèrica de Viquipèdia - 2020
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Agraïr-vos immensament a tu i al @MarcCeleiro pel disseny i les hores de dedicació i recerca d’alternatives! Teniu molt de talent i, tant si es posa en marxa o no, en podeu estar molt contents. Bona feina!

Isidre blanc (discussiócontribucions)

M'agrada!

KRLS (discussiócontribucions)

Entenc que es podran adquirir via la botiga d'Amical, oi? No m'importa que s'incloguin certes despeses d'enviament. Aquests mesos cal minimitzar el contacte social i via correus és una bona opció. Hi ha alguna data aproximada de quan hi haurà existències disponibles?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon vespre @KRLS. En principi els joves havíem parlat d'oferir-les directament a través d'una llista dins la pròpia Viquipèdia on els usuaris s'hi apuntin per rebre-les, i perquè les trameses les puguem arranjar els propis joves a través dels correus d'usuari vinculats. La majoria d'aquests joves no són socis d'aquesta entitat. La idea de les despeses d'enviament és bona, però diria que es va expressar certa preocupació pel que fa a la contaminació en enviaments individuals, i per això es veia factible repartir-les de tu a tu. No sé si algú altre pot contribuir amb això. Suposo que és qüestió de posar-se d'acord segons la zona i les dificultats de cadascú!

KRLS (discussiócontribucions)

En general, m'agraden els dissenys. No entenc per què heu optat per #socviquipedista enlloc del clàssic #joedito? I per què heu escollit aquestes 3 paraules del primer disseny? Em sorprèn que optem per un lema més semblant a plataforma per la llengua que al nostres leitmotiv clàssics. Trobo a faltar el clàssic Coneixement lliure.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

El #joedito el vam discontinuar fa un temps a les xarxes socials perquè no es vinculava bé al projecte Viquipèdia, mentre que el mot "viquipedista" és inequívoc per provar de desestigmatitzar el col·lectiu en algunes franges d'edat i promocionar la bona escriptura del terme "Viquipèdia" (grafies v i q). Sí que et dono la raó en la negra, però entre els dissenys va sortir aquest i el mot "enciclopèdia lliure" ja sortia a la blanca. Endavant amb el canvi si hi ha més veus en aquest sentit. Cc @MarcCeleiro

Xavier Dengra ha amagat aquest apunt (historial)
Jordiventura96 (discussiócontribucions)

Molt bona feina, els dissenys estan molt ben fets!

Beusson (discussiócontribucions)

Bona pensada. No m'acaba de fer el pes el ''filtre de rigor'' de la primera, però per mi endavant. Comparteixo pensament amb @KRLS sobre la minimització del contacte social i la possibilitat de l'enviament a llocs apartats amb despeses d'enviament. Sobre el que comentes de la manipulació/contaminació en enviaments, les mascaretes aniran en bosses individuals, amb el que serà fàcil desinfectar-les quan arribin a domicili.

Per altra banda, crec que seria bo fer una llista/pàgina on la gent s'apunti i demani quina vol.

Per acabar, gràcies a tots els que hi heu treballat.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies a tu pel comentari, @Beusson. Si en un parell de dies hi ha més veus que demanen el canvi de text en la negra, es pot mirar de fer-hi un canvi de text, jo crec que no hi ha d’haver problema. Ens agradaria posar-ho ja en marxa aquesta setmana. Pel que fa a la contaminació, ens referíem a les emissions ambientals d’enviar per paqueteria 400 unitats de màscares (que serien per carretera i sovint transport no elèctric), més que no pas les peces com a tal que venen segellades en bosses. Es pot parlar com fer-ho segons el gruix geogràfic de demanda a cada lloc, potser.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

M'hi afegeixo al comentari d'eliminar/canviar la frase "filtre de rigor".

Pel que fa a la distribució, entenc la inquietud ambiental, però el càstig més fort el fa Amazon que tramet un per un i amb urgència. Enviament per correu ordinari comporta que arribi en un lot amb altres cartes. La gent que vivim fora d'entorns metropolitans ho agraïm i no deixarem més petjada que si haig de baixar individualment a l'Orlandai a 40 km. de casa meva. Si voleu fer un lliurament en mà per la gent que li vingui de pas, podríem fer un model mixt per optimitzar al màxim. Merci.

Beusson (discussiócontribucions)

Gràcies per l'aclariment, no ho havia entès.

Willy31igd (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon vespre,

Avui ens hem reunit per acabar d'entomar la logística abans de fer-ne la comanda. Com no volem passar per alt els comentaris que heu anat escrivint sobre el model de color negre, en plantegem canviar el text pel següent (en dues línies):

Editem pel

coneixement lliure

La paraula "coneixement" és prou llarga i l'espai és limitat. Per no saturar-la amb massa conceptes, fer-la inintel·ligible o haver d'empetitir el text, cal fer-hi caure altres idees. Amb això, "voluntariat", "llengua" o "en català" no hi quedarien representades. Com ho veieu? Cap altra idea representativa? Encara tenim un pèl més de marge fins que l'empresa accepti el pagament i els fem arribar el disseny definitiu. Ens deixem marge fins dilluns?

@MarcCeleiro @Adriaesc @Beusson @Amadalvarez @Jordiventura96 @KRLS @Isidre blanc

Adriaesc (discussiócontribucions)

A mi no m'importa el canvi, si creieu que així queda millor, endavant.

Respecte el temps de marge, em sembla correcte atès que així ja podem començar a fabricar-les.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

La frase em sembla bé

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Em sembla bé, malgrat el que deixem fora.

Entenc que es manté el hastag #socviquipedista, que -pels avesats- ja recull molts dels altres conceptes.

Gràcies

Resposta a «Màscares de la Viquipèdia»