Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Joandrés (discussiócontribucions)

En un parell d'edicions meves m'han esborrat la cita que he fet a la Viquipèdia, amb l'argument de que 'la Viquipèdia no és una font fiable'. Entenc la directriu i no la discuteixo, però la frase em fa molt mal als ulls, i penso que deu ser decebedora per a molts dels col·laboradors de la Viquipèdia, tenint en compte el que es diu a la pàgina de 'Verificabilitat': L'objectiu de la Viquipèdia és fer una enciclopèdia completa i fiable.

Per això proposo que es canviï la frase per una altra amb el mateix sentit, però no tant explícita (p. ex. 'No es pot utilitzar la Viquipèdia com a font').

Docosong (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)
FranSisPac (discussiócontribucions)

Diria més. Si es pot sospitar que els continguts d'una font, diguem-ne, fiable estan extrets de la Viquipèdia, cosa no gens estranya i alguns cops amb característiques epidèmiques, cal anar amb compte (veure, per exemple, les notes a Lluís Racionero i Grau).

També es pot trobar una curiositat, sobre fiabilitat i potencial influència nociva de Viquipèdia —aquest cop per sort sobre fonts no-fiables— en unes notes meves.

Joandrés (discussiócontribucions)

L'article d'ahir a l'Ara que parla dels 20 anys de la Wikipedia esmenta al primer paràgraf 'el debat permanent que hi ha sobre la seva fiabilitat'. Bé, veig que no he sigut molt original proposant el tema. Gràcies per els vostres aportacions!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si vols, la fiabilitat de la Viquipèdia es basa en que fem servir fonts encara més fiables. La Viquipèdia és una font no escrita per experts que només considera prou fiables les fonts que sí que estan escrites per experts.

Resposta a «La Viquipèdia no és una font fiable»