Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Volia informar-vos que amb el Grup de Joves vam obrir un compte de Twitch de la Viquipèdia. Pels que no la conegueu, és una plataforma molt innovadora de televisió en directe en què qualsevol persona pot fer una retransmissió.

Es tracta d'una eina que està revolucionant la manera de consumir audiovisuals per part dels joves, i el català hi està començant a créixer, si bé de manera molt residual. Hi ha comptes com MiqueletsTV, CreadorsTV, Drulic MQ i té molt de camp per córrer. Els qui hagueu sentit a parlar de l'Ibai Llanos, aquest és el canal en qüestió.

Ara mateix el compte no retransmet i s'hi indica clarament que és inactiu, però estem considerant si valdria la pena fer algun taller d'edició, joc, marató, etc. per apropar el projecte a la franja d'edat que hi domina, que són els 15-25 anys. Ahir a la nit vaig estar fent proves discretes i innocents de comentar un parell de cops als xats que acompanyen els directes amb píndoles enciclopèdiques, per fer-nos-hi veure i normalitzar que es pot aportar context en català i fet per voluntaris.

Què en penseu? Creieu que és una bona idea o un projecte a explorar? Hi ha més o menys consens en provar d'obrir una via experimental en aquesta línia? Aquestes coses són prova i error i sembla que al Twitter i a Instagram està anant prou bé; hi hem aconseguit força nous editors. Gràcies!

Catalaalatac (discussiócontribucions)

Ei sí! És molt bona idea! Pot ser una bona eina que pot servir per a moltes coses:

  • Tallers d'edició per a gent que comença (anunciats prèviament via Twitter o Instagram)
  • Viquimaratons o viquiprojectes editats col·laborativament a partir de Twitch, seguint, potser, les instruccions d'un moderador/instructor.
  • Celebracions de dates assenyalades, efemèrides, miscel·lània, altres...

Ara mateix no se m'acut per què més podria servir però hi estic molt d'acord i segur que té molt potencial. Endavant i bona iniciativa! Per cert, l'enllaç és aquest, oi? https://www.twitch.tv/viquipedia

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Exacte! Potser pels 20 anys m'animo a preparar alguna cosa jo mateix. Però si m'hi vols donar un cop de mà, seria fantàstic. Cal cercar temàtiques atractives per fer un directe d'edició que no es faci massa avorrit.

Havia pensat en una enquesta, i entre els articles més sonats, escollir un a l'atzar a l'inici de l'streaming i provar de fer-lo bé en el menor temps possible mentre explico com editar. Però estaria bé debatre formats i com és un canal de tot el projecte, que el que es faci tingui consens sobretot.

Yuanga (discussiócontribucions)

Em sembla una bona idea! :D

Beusson (discussiócontribucions)

Endavant!

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Endavant. S'està fent bona feina de captació de lectors i editors a les xarxes, així que plena confiança :)

Resposta a «Compte de Viquipèdia de Twitch»