Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Nova pàgina d'Ajuda per a usuarificacions

8
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon vespre,

Atès que darrerament he estat rebent algunes consultes sobre què és usuarificar un article, he pensat que calia plasmar-ho d'alguna manera i he creat el millor que he pogut una nova pàgina d'ajuda al respecte: Ajuda:Usuarificació.

Ara mateix té la plantilla d'assaig, però m'agradaria saber-ne la vostra opinió perquè, si és possible, esdevingui també una política de referència en alguns casos. Us animo a debatre'n millores i aspectes a Ajuda Discussió:Usuarificació per ajudar-nos a tenir una guia més clara sobre com actuar i permetre als novells saber millor per què es duu a terme.

És també una mica la manera de continuar parcialment amb l'abadonada Viquipèdia:Presa de decisions/2020/Criteris mínims pels nous articles, que vaig obrir jo mateix després de llargs debats i va quedar sense cap conclusió clara. Gràcies d'avançat!

Vriullop (discussiócontribucions)

Continuo mantenint l'esmena a la totalitat que ja vaig expressar en el seu moment. No es pot usuarificar res sense el consentiment de l'usuari, és el seu espai. Encara menys si hi ha qualsevol edició d'altres usuaris. El resultat implica que la comunitat renuncia a col·laborar-hi.

Arnaugir (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Continuo amb el que proposeu en @Vriullop i n'@Arnaugir a la discussió de la pàgina. Crec que té sentit, que tots dos teniu raó i un bon punt de vista, i que no és incompatible amb el procés.

Alzinous (discussiócontribucions)

Hi veig problemes, molta incertesa, generació de precedents problemàtics, posar obstacles a la feina dels nous editors i portar a situacions molt incòmodes als administradors i revisors. A més, ja tenim eines per fer front als articles que no assoleixen uns requisits mínims.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Precisament la usuarificació és concebuda com una oportunitat "diligent" per evitar "violentar" novells dient-los que se'ls esborrarà directament la pàgina. La usuarificació, al cap i a la fi, és una opció que fem servir regularment i prou establerta, amb una explicació plausible per algú que no entén encara la Viquipèdia. El que cal és provar de plasmar quelcom que ja fem amb tota la mà esquerra possible perquè algú que tingui reticències vegi que li serà positiu personalment (més temps i calma per arreglar), a la comunitat (menys pressió a decisions d'esborrat difícils i llistes de millorables acumulades) i a la Viquipèdia (més qualitat definida als articles de l'espai principal).

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Amb això vull dir que sempre hi haurà opcions concretes més raonables, la primera de les quals seria tenir prou viquipedistes amb ganes de mentoritzar cada novell que entra i al qual no li surt prou bé una entrada. Però mentrestant, el mínim que podem fer és tenir recollida una pàgina on s'expliqui què estem fent, perquè ara estem anant cas per cas a fer-li 5 cèntims (sovint, ni això) d'una actuació que no es recull enlloc més que en una plantilla infrautilitzada i cenyida a traduccions precàries.

Alzinous (discussiócontribucions)

No comparteixo aquesta visió. Usuarificar no sembla una bona pràctica, encara que es faci. Pot ser que jo no hagi seguit altres discussions sobre el tema. Penso que s'hauria d'explicar millor i parlar-ne una mica més. Gràcies pels comentaris.

Resposta a «Nova pàgina d'Ajuda per a usuarificacions»