Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Ccanyelless (discussiócontribucions)

Hola,

amb l'excusa de treballar la fiabilitat de les fonts i la veracitat en la recerca a l'institut m'he animat també jo a fer-me un compte i contribuir en el coneixement col·lectiu.

De moment he llegit tot allò vinculat als viquiprojectes educatius i he intentat iniciar un viquiprojecte. Més enllà de remenar i esmenar algun article. i escoltar una formació de Xavier Dengra.

Ara mateix tinc 4 dubtes de diferent "importància". Si em poguéssiu ajudar, us ho agrairia!


1.- Des del PCs que ens proveeix als instituts la generalitat, a la viquipèdia no ens permet fer usuaris nous. Diu que estem blocats "infinit" per ser escolars. Això es pot revertir? Fent-ho a casa -amb el wifi de casa- passa el mateix per tant crec que és cosa del terminal i no de la xarxa, però no ho sé. Jo amb el meu usuari ja fet, sí que puc entrar-hi amb el terminal i des de l'insti.


2.- Vaig veure que es pot posar una plantilla de "article en construcció", però no la trobo. He trobat la llufa de "L de novata" però no la de article en construcció. Encara existeix? als viquiprojectes també es pot posar?


3.- He entès que una de les avantatges de fer un viquiprojecte educatiu és tenir els nous usuaris/estudiants en un llistat. S'han d'introduir d'alguna manera concreta?


4.- algun altre profe que hagi fet una experiència d'aquestes a secundària/batxillerat vol compartir-la amb mi? Suggeriments?

I ja està! Que no és poc...


Moltes gràcies a l'avançada!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Benvinguda!

Et responc alguns dels dubtes:

2) la plantilla que cerques es diu Editant. En principi també es pot fer servir en un viquiprojecte mentre l'elabores, però, potser seria millor que el creessis primer dins de les teves pàgines de prova.

3) Quan facis la pàgina principal del viquiprojecte, afegeix un apartat que es digui Participants i demana als alumnes que s'afegeixin ells mateixos en una llista puntejada (aquí trobaràs un exemple).

Yuanga (discussiócontribucions)

2) Fes una ullada també a Plantilla:Escolar. Respecte al primer punt, m’ho hauria de mirar :)

Cataleirxs (discussiócontribucions)

4) Pots fer un repàs a tots els viquiprojectes aquí, a veure si hi ha algun que t'escaigui per fer servir com a model.

De la pregunta 1, no en tinc idea.

Ànims!

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Hola Ccanyelless, sobre els blocatges, són a usuaris, o a IP's. No es pot blocar una màquina en concret. Per tant, amb qualsevol màquina pots entrar i editar, o crear un nou usuari, llevat que ho facis des d'una IP blocada (normalment, la d'una escola o institut, perquè hi ha hagut abans nois i noies que hi han fet maleses), o que t'identifiquis amb un compte d'usuari blocat. Si vols demanar el desblocatge d'una IP escolar fes-ho a VP:PA. Salut!.

Alzinous (discussiócontribucions)

No es poden crear múltiples usuaris des de la mateixa IP. Per resoldre aquest tema, la manera més fàcil és que l'alumnat es registri fent servir els mòbils, tancant la connexió a la wifi de l'institut i fent servir les dades.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No es poden crear diferents usuaris de la mateixa IP o n'hi ha un nombre màxim? Creia que hi havia un màxim i que a més aquest màxim es podia superar si es demanava als administradors que l'aixequessin per una IP concreta o per un creador de comptes concret.

Alzinous (discussiócontribucions)

Tens raó. Es poden crear diferents usuaris des de la mateixa IP fins arribar a un màxim (potser siguin 6?). El tema dels mòbils funciona en cas d'urgència, però també és cert que es pot demanar ajuda per saltar-se aquesta limitació, tot i que no se exactament com.

Resposta a «amb L de novella i P de professora»