Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Nou premi cultural per a la Viquipèdia! Qui el recull?

10
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

He rebut la informació que aquest inici de desembre, la Viquipèdia en català (com a projecte) serà guardonada per la seva trajectòria amb un nou premi cultural. Des de l'organització m'han demanat quina és la millor manera de recollir el premi per tal que la comunitat s'hi senti més o menys còmoda, atès que saben que és difícil.

Per això voldria comentar per aquí quina creieu que és la manera més adequada i representativa de recollir-lo. Jo havia pensat que una manera prou justa és que hi atengui i el reculli una comitiva de 3-4 viquipedistes que en tinguin ganes i prou bon discurs públic del top-20 o top-30 de Viquipèdia:Llista de viquipedistes per nombre d'edicions. L'acte serà cap al gener.

Què en penseu? L'enhorabona a tothom!

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

A mi em representaria un grup de 3-4 persones qualsevols d'aquests top 30, siguin o no d'Amical.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

A mi em resulta igual de representatiu un grup com descriu en @Xavier Dengra, com que ho reculli Amical Wikimedia què, de fet, és un enllaç entre la Viquipèdia (i els viquipedistes) i les institucions.

És cert que el premi no és "específic" per una iniciativa d'Amical, però també va recollir el Premi Nacional de Cultura com a representant del conjunt de l'activitat dels voluntaris, socis i no socis, actuals i els que ja no hi són, però han deixat edicions,..


En tot cas, felicitem-nos pel reconeixement que ens fan col·lectivament.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies per la resposta, @Amadalvarez! Sí, a mi em sembla bé també òbviament! Ho proposava aquí simplement perquè el premi va cap al projecte concretament i m'havien demanat que ho consultés amb la comunitat en termes generals. A veure si hi ha més opinions al respecte.

Medol (discussiócontribucions)

Que bé que ens donin un premi! El que decideixi la comunitat estarà bé. En qualsevol cas, vagi qui hi vagi, és molt bona notícia.

Catgirl (discussiócontribucions)

Això dit, ens encantaria anar a recollir el premi des d'Amical en representació de la comunitat viquipedista, si ho veieu bé. ;)

FranSisPac (discussiócontribucions)

D'entrada, autofelicitació general! Soc poc amic del mèrits quantitatius, però si la logística permetés que ens "representés" el primer de la llista, en @Paucabot, en semblaria perfecte (hi ha qui ha fet moltes edicions i també ha creat molts problemes; quin seria el segon criteri?). La recollida per part de la Junta d'Amical (millor un grup, en ser un premi col·lectiu) pot ser la millor alternativa.

F3RaN (discussiócontribucions)

Moltes felicitats! A mi, el criteri quantitat no em representa necessàriament. Si el premi no és per cap viquiprojecte específic, normalment l'interlocutor hauria de ser en primer lloc Amical. Ara bé, tema recollida de premi i discurs, això estaria bé concensuar-ho entre viquipedistes socis o no d'Amical. Tampoc crec que la junta ho hagi de monopolitzar sempre tot.

KRLS (discussiócontribucions)

Jo estic d'acord amb en @Amadalvarez:. Amical ens ha representat en la recollida d'altres premis que ha rebut la comunitat com el Premi Martí Gasull i quan ha estat necessari, ens ha custodiat el guardó.

Paputx (discussiócontribucions)

Em sumo la proposta que Amical reculli el premi. Ara, per mi es indiferent si el premi el reculli el seu president o qualsevol altre voluntari.

Resposta a «Nou premi cultural per a la Viquipèdia! Qui el recull?»