Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Ara de debò. Qui vol aprendre a mantenir les infotaules ?

9
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja fa temps que intento trobar deixebles amb vocació i no me'n surto. He fet tallers, xerrades en Viquitrobades i, el resultat ha estat que alguns assistents s'apuntaven pensant que així aprendrien de cop totes les fases prèvies del coneixement (allò de si aprèn a pilotar un helicòpter, segur que sabre anar en bicicleta) i d'altres amb perfils més adients, han optat per seguir amb les seves preferències i, si hi ha alguna cosa, ja t'avisarem.

Doncs be, ara tenim una bona oportunitat de fer un mega-taller, perquè la gent de GLwiki vol fer servir les nostres infotaules i caldrà fer el procés d'instal·lació, ajustament (quan canvies un armari de lloc, sempre queda una mica tort o es trenca alguna pota o les portes no tanquen bé), adaptació d'alguna particularitat seva i preparar el pla de migració dels articles amb infotaules antigues.

És una feina que durarà mesos i on anirem coneixent no només com és el codi de programació de plantilles, sinó els mecanismes que permeten minimitzar el manteniment i algunes eines que faciliten fer personalitzacions per d'altres WPs per adaptar-se a les seves característiques. També ens familiaritzarà amb l'estructura de WD, a planificar accions de migració, a preparar càrregues massives, etc.

El nostre compromís és liderar el procés i tutelar les accions de canvi que farà la comunitat de GL sobre els continguts, ja sigui als articles o a WD.

Calculo que la feina començarà la primera quinzena d'octubre, si he acabat unes feinetes que haig d'acabar.

Si algú (o alguns) amb uns mínims coneixement informàtics s'apunta, estarà millorant la capacitat tecnològica de la VP.

Podeu respondre per aquí o a la meva discussió si ho preferiu.

Salut !

Quetz72 (discussiócontribucions)

Ah doncs pots comptar amb mi si vols, m'encantarà col·laborar les estones que tingui disponibles i m'agrada el tema.

Quetz72 (discussiócontribucions)

Als cursos de Power BI per cert ja ensenyen com 'xuclar' taules de la VP :-D

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jo m'apunto a tafanejar, si no faig nosa i si l'expectativa d'arribar a fer alguna cosa útil no és un prerequisit.

Jmrebes (discussiócontribucions)

M'apunto, no tinc massa temps disponible (estic acabant un llibre) però aquestes cosetes dels entrellats infotàulics sempre m'han fet gràcia.

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Jo com en Pere prlpz.

Quelet (discussiócontribucions)

M'hi apunto! És divertit i s'hi aprenen coses aplicables a d'altres camps.

AlejIbarrola (discussiócontribucions)

Hola! Darrerament he estat actualitzant infotaules d'òrgans legislatius (considerant que hi manquen moltes pàgines d'eleccions i potser d'aquesta manera tenim la fotografia actual ni que sigui en català) i he anat aprenent sobre la marxa. Però ben interessat si es dona formació específica.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, @AlejIbarrola, haig d'interpretar que t'interessa "aprendre a mantenir les infotaules", com indica el títol ?.

Mira la pàgina del projecte amb el pla de treball i tasques a fer. A la seva pàgina de discussió trobaràs enllaços a algun recurs formatiu i pàgines que hauries de llegir per saber si t'interessa seguir endavant.

La meva idea no és fer formacions teòriques ni sobre temes bàsics com per exemple, què és una plantilla i com es programen.

Per tant la meva proposta està orientada a qui té coneixements per a fer [alguna] de les tasques que figuren a la llista del projecte o als que vulguin fer d'espectadors de què faig i com es fa, per si se'n poden aprofitar d'un cas pràctic.

Si t'animes, et pots afegir a la llista de participants.

Gràcies !

Resposta a «Ara de debò. Qui vol aprendre a mantenir les infotaules ?»