Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Suspensió del compte d'Instagram / Threads

14
Pau Colominas (discussiócontribucions)

Bon dia,

Aquest és un missatge informatiu de part del Xavier Dengra i un servidor, que com sabeu ens encarreguem de les xarxes socials de la Viquipèdia en català.

Ahir el compte de la Viquipèdia a Instagram i Threads va ser suspès per un pressumpte incompliment de la normativa de les xarxes socials esmentades. La suspensió fou arran d'una publicació igual a aquesta de Twitter. Des de les xarxes socials de la Viquipèdia publiquem contingut sobre tots els temes i àmbits recollits al projecte, sempre sense imatges explícites i fent servir llenguatge enciclopèdic. Puntualment, i en el marc dels diumenges #viquiPQC (destinats a articles curiosos), ens permetem que una de les sis publicacions de cada diumenge sigui sobre qüestions un pèl explicites —però sense abandonar el tarannà enciclopèdic i divulgatiu.

Hem apel·lat la decisió de la suspensió del compte i restem a l'espera de la resolució. Us en mantindrem informats en aquest mateix tema de La Taverna.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

La suspensió, per ara, és per un període de temps concret?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Fet Fet! N'he fet l'apel·lació fa una estona i sembla que ja ens han aixecat la restricció. Però clarament sembla que hi ha censura molt forta sobre llenguatge que inclogui termes sexuals… Curiosament, també en llengua catalana tot i que les interfícies no estiguin disponibles en aquest idioma.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Potser algú va fer una reclamació pel contingut, per tocar els nassos.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

En contra de la censura, però posats a promoure contingut interessant potser no és l'article que jo hauria triat.

En qualsevol cas, bona feina.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Bé, després d'haver-ne piulat més de 300 sota l'etiqueta #viquiPQC (podeu consultar-los aquí), cada cop és fa més difícil trobar contingut curiós que surti de la línia de les piulades diàries (47.800 publicacions fetes a hores d'ara). Estem oberts però a qualsevol proposta d'articles curiosos que no surti a l'enllaç que he passat (els ja piulats). Cada cop costa més trobar idees!

Brunnaiz (discussiócontribucions)

M'alegro de veure que ha estat un ensurt. Gràcies per la vostra incansable feina!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Una idea (no necessàriament pels diumenges): podríeu programar algunes piulades sobre enllaços vermells. Per exemple, en l'última bio que vaig publicar, em va sorprendre que faltessin Revlon, Roberto Cavalli o Calendari Pirelli. Al portal Viquipèdia:Articles demanats hi ha futbolistes força coneguts (Paolo Di Canio, Phil Neville, Walter Zenga) i fa poc han reactivat Viquiprojecte:Articles absents.

Alguns cops us he vist piulades d'Articles demanats, però acostumen a estar relacionades amb algun fet recent.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

És bona idea, però la realitat és que l'etiqueta #articlesdemanats (un per setmana, per provar de no pressionar gaire) funciona més aviat poc. I hem vist que només té una mica de retorn quan la gent se sent interpel·lada per un fet d'actualitat o quan fem un citat d'un tuit d'un article d'una altra de les versions de Viquipèdia a Twitter.

No agafàvem cap article així com el que esmentes perquè no semblés que són les preferències editorials del Pau o meves, però bona idea dir «És un dels #articlesdemanats que duu més temps/més sol·licitats del nostre Viquiprojecte sobre Articles absents.»

Demà en programo el primer! Fes-nos recordatoris si passa el temps i no en surten més del mateix estil; que sempre costa incorporar-los.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Cataleirxs @Pau Colominas en la piulada inseriríeu l'enllaç URL a la pàgina buida en mode Editor Visual? O sense enllaç?

Cataleirxs (discussiócontribucions)

No veig problema en afegir-hi l'enllaç.

Brunnaiz (discussiócontribucions)

Veig que ja teniu en compte l'actualitat, però també podeu prendre com a marc de referència puntual l'apartat de notícies de la portada, sovint ens trobem que hi ha diversos enllaços vermells (ara mateix, per exemple, diria que dos) i potser podeu fer crida en aquest sentit si ho trobeu pertinent i encaixa amb la resta del contingut.

Brunnaiz (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Molen molt, ens els apuntem per a les properes setmanes! Gràcies @Brunnaiz! Aquests suggeriments sempre ajuden, que hi ha caps de setmana que anem curts d'imaginació :)

Resposta a «Suspensió del compte d'Instagram / Threads»