Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Flamenc (discussiócontribucions)

En molts articles sobre municipis estrangers tenim un apartat «Administració» o «Ajuntament». Això esdevé problemàtic amb el temps quan les dades es fan molt obsoletes. A més, són complicades i consumidors de temps per actualitzar. Prenc un exemple d'entre molts. Qui, dels nostres lectors, seria interessat per la composició del consistori de la ciutat de Gouda el 2006? És el que hi ha, amb una taula amb els detalls de cada partit de 1994 a …2016 (som 2024)!

Gouda 1994-2003 (extret de l'article Gouda

Penso que podem esborrar aquestes dades obsoletes per a la majoria dels municipis estrangers. Seria més interessant reemplaçar-lo per una frase: «Des de 20… el batlle/la batllesa és X.Y. del partit ABC, que governa en una coalició amb DEF i GHI.» Eventualment completat amb una frase, si és pertinent, «Des de la 2a guerra mundial va ser un bastió del partit de centresquerra DEF, el 20… per primera vegada hi va arribar una coalició de ABC i GHI» o una altra informació concreta, si en tenim. Això em sembla més pertinent i més fàcil per actualitzar, només cal canviar la data, el nom i el partit, i encara.

És més útil tenir una informació concisa, actualitzada i correcta que taules obsoletes, sovint mig traduïdes, impossibles d'actualitzar davant el nombre de municipis que hi ha al món (o posar-hi etiquetes «obsolet»).

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb esborrar aquesta secció obsoleta en casos com el de Gouda.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Totalment d'acord. La meva aversió a les dades manuals de contingut dinàmic és deguda al seu tradicional abandonament un cop desapareguda la passió d'haver creat l'article.

La informació de WD que apareix a la infotaula, si més no té una mínima esperança de ser mantinguda per algun editor local, però els paràmetres manuals d'aquesta i altres taules de dins el cos de l'article estan condemnades a dir mitges veritats.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord.

Flamenc (discussiócontribucions)

M'agrada l'expressió: «tradicional abandonament un cop desapareguda la passió d'haver creat l'article».

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Sempre a favor, però deixaria una taula fantasma que quedi amagada en cas que aquestes dades no siguin a Wikidata. Si les declaracions més recents hi són, que es xuclin de la manera més asèptica possible, no?

Quetz72 (discussiócontribucions)

D'acord també. Potser només deixaria a criteri discrecional de qui el revisi el deixar un missatge a la pàgina d'usuari de qui ho va fer per si vol recuperar la supressió actualitzant les dades, i si és fàcil de saber qui ho va fer.

Flamenc (discussiócontribucions)

Fet Fet! En aquest cas, en queden milers!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per si té interès en el tema, notifico en @Walden69 que crec que és qui va traduir la part de política i administració dels municipis neerlandesos ara fa quinze anys.

Walden69 (discussiócontribucions)

Tants anys fa ?? Deu.n'hi-do!! Estic d'acord amb la proposta, però jo era estic embolicat en altres fronts que ting oberts.

Resposta a «Actualització impossible»