Testimonis del Llibre de Mormó

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de personaTestimonis del Llibre de Mormó
Components
Mary Whitmer (en) Tradueix (27 agost 1778 - 1856) Modifica el valor a Wikidata

Els Testimonis del Llibre de Mormó són un grup de contemporanis a Joseph Smith (fill), que van dir que van veure les planxes d'or des de les quals Smith diu que va traduir el Llibre de Mormó. Els testimonis més significatius són els tres Testimonis i els Vuit Testimonis, que cadascun va signar un testimoniatge en 1830 inclòs en el Llibre de Mormó. Hi ha diverses persones que van dir veure les planxes d'or, els testimoniatges del qual van ser també registrats.

Tres Testimonis[modifica]

Els Tres Testimonis
Oliver Cowdery
Oliver Cowdery
Martin Harris
Martin Harris
David Whitmer
David Whitmer

Els Tres Testimonis van ser un grup dels tres primers líders del Moviment dels Sants dels Sants dels Últims Dies que van signar un testament que deia que un àngel els havia ensenyat les planxes d'or i que havien sentit la veu de Déu testificant que el llibre havia estat traduït pel poder de Déu.

Els Tres Testimonis eren Oliver Cowdery, Martin Harris i David Whitmer, que van deixar testimoniatge junts en un testament separat dels Vuit Testimonis i ha estat imprès amb cada edició del Llibre de Mormó des de la primera publicació en 1830. Els tres testimonis més tard es van separar de Joseph Smith (fill) i van ser excomunicats de l'església que van fundar.[1] però de diverses formes, ells també van continuar testificant el diví origen del Llibre de Mormó.

Vuit Testimonis[modifica]

Els Vuit Testimonis
Hyrum Smith
Hyrum Smith
Joseph Smith
Joseph Smith (pare)
Samuel H. Smith
Samuel H. Smith
Jacob Whitmer
Jacob Whitmer
John Whitmer
John Whitmer
no es mostren: Hiram Page, Christian Whitmer, i Peter Whitmer (fill)

Els Vuit Testimonis van ser el segon de dos grups de "testimonis especials" de les planxes d'or del Llibre de Mormó. Tots eren membres de la família de Smith o de Whitmer:

  • Hiram Page
  • Hyrum Smith
  • Joseph Smith (pare)
  • Samuel Harrison Smith
  • Christian Whitmer
  • Jacob Whitmer
  • John Whitmer
  • Peter Whitmer (fill)

Joseph Smith era el pare de Joseph Smith (fill) i Samuel H. Smith i Hyrum eren els seus germans. Christian, Jacob, Peter i John eren germans de David Whitmer i Hiram Page era l'encunyat.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Testimonis del Llibre de Mormó
  1. En 1838, Joseph Smith va cridar a Cowdery, Harris i Whitmer "too mean to mention; and we had liked to have forgotten them." B.H. Roberts, ed. Història de l'Església (Salt Lake City, Deseret News, 1905), 3: 232.
  2. Richard Lyman Bushman, Joseph Smith: Rough Stone Rolling (New York: Alfred A. Knopf, 2005), 79: "Critics pointed out how many of the witnesses were members of the Smith and Whitmer families, implying that they signed out of loyalty or from a self-serving motivi....The witnesses were no substitute for making the plates accessible to anyone for examination, but the testimonies showed Joseph—and God—answering doubters with concreti evidence, a concession to the needs of post-Enlightenment Christians."

Vegeu també[modifica]