Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Quines plantilles voldríeu utilitzar amb l'editor visual?

17
QuimGil (discussiócontribucions)

Vull dedicar la Gran Quinzena a preparar plantilles per a l'editor visual, de manera que els editors les puguin afegir i actualitzar en els seus articles sense haver de passar-se a "Modifica el codi". N'hi ha moltes, i les que més utilitzo ja les he habilitat. Editors prolífics i organitzadors de tallers, teniu algun suggeriment? Podeu buscar inspiració a Usuari:PereBot/sense TemplateData.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Com a autor de Usuari:PereBot/sense TemplateData, aviso que ve a ser una selecció prèvia, que hauria de contenir algunes de les plantilles més usades (infotaules, per exemple) però només si un bot les podia reconèixer pel nom, de manera que algunes plantilles importants segur que no hi són. Potser a categoria:plantilles o a https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Especial%3ALlista+de+p%C3%A0gines&from=&to=&namespace=10 també hi trobeu inspiració (tot i que aleshores no estareu veient quines són les que ja tenen TemplateData).

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Dvdgmz (discussiócontribucions)

Molt d'acord amb Amadalvarez. De fet penso si "infotaula persona" no podria ser una macroplantilla que inclogués tots els paràmetres de les altres biogràfiques, a vegades hi ha incongruències quan algú és conegut per dues professions o ocupacions. Però fer aquesta llegible per l'EV es clau. Jo ho he intentat alguns cops però se'm penja el navegador.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Ja ho és. Fa una setmana o dues la vaig adaptar perquè pogués servir de base per Infotaula pintor, Infotaula filòsof, etc. El que no sé és si el templatedata seria aprofitat per les plantilles filles.

ESM (discussiócontribucions)

+1 a començar per la infotaula persona.

Dvdgmz (discussiócontribucions)

He mig fet "Infotaula científic" però tinc dubtes. Tot està repetit en anglès/català, fins i tot alguns singular/plural. Elimino alguns camps? Quins? Patiran les instàncies de la plantilla que els han utilitzat?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

David, aquí veuràs un projecte iniciat per KRLS seguint una de les propostes de la Viquitrobada-2014. Veuràs que la infotaula científic encara no l'hem "normalitzat" encara. Si vols fer el TemplateData, hauries de seguir només els paràmetres que figuren a la documentació d'ús en la versió catalana, ja que així és com es generarà la plantilla des de l'editor visual i anirem eliminant la resta de versions. Me l'apunto per a que sigui la pròxima a normalitzar i, si canvio/afegeixo algun paràmetre, ja faré els ajustos al que hagis construït.

Dvdgmz (discussiócontribucions)

Ep, sento haver-la espifiat. Ho vas arreglar? No he tingut temps de tornar-hi, la Quinzena és en unes males dates per mi, d'activitats familiars i temps escàs per fer la feina de finals de semestre que ha d'estar apunt la primer setmana de gener. Bé no acabo de seguir-vos, m'hauré de mirar amb més atenció la documentació que em dius per entendre-ho. Pensava que era clicar un botó i omplir dades en un formulari però m'imagino que no, que cal fer-ho amb codi. Tampoc tinc clar com fer per marcar l'ordre en que sortiran els camps al VEd. Bé, que m'ho intentaré mirar.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

David. No has espifiat res, només t'has avançat i has enganxat una versió inadequada. Ja he transformat la {{Infotaula científic}} i he actualitzat la documentació. Mira si t'agrada i si veus alguna cosa que no funciona (m'ho deixes aquí). Pel que fa a la template data, l'he esborrat perquè havia quedat una melange i, a més, penso que val la pena esperar a que el QuimGil faci la de Infotaula persona i a veure si hi ha sort i troba la fórmula per reaprofitar-la a la resta d'infotaules subsidiàries.

Dvdgmz (discussiócontribucions)

Vaig a intentar-ho amb una altra plantilla, en principi més fàcil, {{Citar ref}} que em sembla clau per a l'Editor Visual per referenciar bibliografies que ja tenim inserides a la pàgina. Però amb els enllaços que em poseu no acabo de veure on es documenta el que he de fer. En principi faig "Modificar codi" i clico el botó "Manage templateData", llavors faig "Import parameters" i em surten repetits tant en català com en anglès. Què faig? Borro els anglesos? Llavors als catalans els poso "Tipus" (al meu criteri o hi ha unes pautes?) i hi poso "Label" si cal (si el nom del paràmetre ja és "humà" no cal, no?) i descripció si cal. Valor per defecte puntualment si és molt clar. I en principi no poso cap paràmetre obligatòri (potser l'any en aquest cas?). Com faig per decidir en quin ordre sortiran els paràmetres al formulari? es pot? No tenim una pàgina de documentació per fer això a Viquipèdia, oi? Salut!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No t'ho ser dir, perquè vaig fer la de Infotaula de polític amb un copy-paste d'una altra, però no vaig seguir el camí canònic. Quan trobis la fórmula me la dius. Pel que fa a la importació, jo esborraria els anglesos, per a evitar que hom generi amb aquests noms. L'existència de la versió anglesa dins les plantilles és tan sols per compatibilitat, però no per generar-ne de noves. Sort !

QuimGil (discussiócontribucions)

Gràcies a en Amadalvarez, Infotaula d'artista també te dades de plantilla. Ara bé... em preguntava si es podria fer un millor ús de les transclusions, no ja per a reaprofitar tempate data comú a diferents plantilles, sinó fins i tot el codi de la plantilla mateixa. Vull dir, si Infotaula persona té una sèrie de camps que artista, polític, científic etc reaprofiten afegint els seus propis, no es podria crear Plantilla:Persona/Nucli i Plantilla:Persona/Nucli_Template_data, i transcloure'ls a les plantilles derivades? No he mirat com funciona la infotaula de municipi, però la idea seria la mateixa amb les seves derivades.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

La construcció "física" de la taula es fa amb {{infotaula}} que es invocada per {{infotaula persona}} que decideix els noms del literals i l'ordre en que apareixen. Entre les dades biogràfiques i les de xarxes socials s'inserta un bloc de dades (al seus efectes, un únic paràmetre anomenat "mòdul") que li té que arribar editat des de la "infotaula nnn" que la estigui invocant. Fins aquí, la part d'homogeneïtzació de format de sortida. Les diferents "infotaules nnn" serveixen per: 1) canviar els diferents noms de paràmetres que ha anat tenint al llarg de la història cap a una única col·lecció de noms que són els de {{infotaula persona}}; 2) per construir (via una invocació pròpia a {{infotaula}}) d'un bloc d'informació amb els paràmetres temàtics. La idea era crear un "diccionari de dades" (pel que fa al nom, etiqueta i ubicació) que estaria concentrat en {{infotaula persona}} des d'on es gestionarien els canvis futurs (agafar WD per defecte, validacions, formats, etc..). Fins aquí l'explicació.

Si interpreto bé el que dius, és coincident amb l'objectiu que tenim però no entenc com s'hauria de fer per aconseguir que el Template_data associat a {{infotaula persona}} aparegui a l'EV quan es fa servir una infotaula que la invoca. Espero ansiós.

QuimGil (discussiócontribucions)

Agafem com a exemple Plantilla:Infotaula d'artista. Allà on comença

<templatedata>
{
	"description": "Infotaula per a biografies d'artistes",
	"params": {

es podria substituir (teòricament, no ho he provat) totes les dades comunes a Plantilla:Infotaula persona amb una transclusió, per exemple

		
		{{Infotaula persona/Nucli_Template_data}}

i llavors afegir les template data específiques al mòdul d'infotaula artísta:

		"influenciatper": {
			"label": "influenciat per",
			"description": "qui l'ha influenciat",
			"type": "string"
                ...
	}
}
</templatedata>

Si això funcionés ens estalviaríem la duplicació de template data i la seva feina de manteniment.

I bé, el que dic és que (de nou en teoria, no ho he provat) potser el mateix principi es podria aplicar als paràmetres de la plantilla en si, substituint a Plantilla:Infotaula d'artista els camps comuns a Plantilla:Infotaula persona

| prefix honorífic   = {{{prefix honorífic|}}}
| nom                = {{{nom|<includeonly>{{PAGENAME}}</includeonly>}}}
| sufix honorífic    = {{{sufix honorífic|}}}
| imatge             = {{{imatge|{{{nom_imatge|}}}}}}
...

per una transclusió

		
		{{Infotaula persona/Nucli}}

i llavors seguir amb la declaració del mòdul específic a la plantilla d'artista:

| mòdul              =<!-- 
    -->{{#if:{{{art|}}}{{{moviment|}}} ...

Però bé, potser en comptes de parlar tant hauria de fer un prototip per a comprovar si funciona. És una idea bàsica de programació i he pensat que possiblement algú l'ha provat abans, aquí o a les wikipèdies grosses.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si t'estic seguint bé, crec que hi ha un problema: per que la transclusió de Infotaula persona/Nucli funcioni li has de passar els paràmetres, i tal com ho proposes no li passes cap paràmetre (i passar-li segurament seria tan complicat com la situació actual). La rel del problema ve de l'ordre en que s'executen les plantilles, de fora cap a dins i no de dins cap a fora.

Seria diferent si la plantilla Infotaula persona/Nucli se substituís, però aleshores, tot i funcionar, perdria la gràcia.

Pel template data potser sí que funcionaria el sistema de plantilles que proposes perquè no cal passar cap paràmetre.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@QuimGil:. Ara ho veig. Penso com el Pere. Per la Template data potser funciona però per la plantilla no. De fet, {{infotaula artista}} ja està cridant a la {{persona}}. En tot cas, el template data de la infotaula persona s'ha de fer igualment. Després ja veurem com l'aprofitem millor.

Per provar si funciona el que diu el Quim, ho he mirat de posar dins {{Infotaula President}} que -en la mateixa lògica que hem explicat- es basa en {{Infotaula de polític}} que ja té el template data fet. No he reeixit. Dóna "Syntax error in JSON." i no em deixa guardar-lo. Ho deixare com a comentari per si algú s'ho vol mirar.

Resposta a «Quines plantilles voldríeu utilitzar amb l'editor visual?»