Suslic de Washington

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Urocitellus washingtoni)
Infotaula d'ésser viuSuslic de Washington
Urocitellus washingtoni Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Gairebé amenaçada
UICN20475 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaSciuridae
TribuMarmotini
GènereUrocitellus
EspècieUrocitellus washingtoni Modifica el valor a Wikidata
Howell, 1938
Nomenclatura
Sinònims
Spermophilus washingtoni A. H. Howell, 1938

El suslic de Washington (Urocitellus washingtoni) és una espècie de rosegador esciüromorf de la família dels esciúrids. Es troba al nord-oest pacífic, als estats de Washington i Oregon als Estats Units.[1]

Descripció[modifica]

El suslic de Washington viu en artemísia o hàbitats de pastures a la conca del riu Columbia als estats de Washington i Oregon. Aquests suslics hibernen durant 7 o 8 mesos a l'any. Els adults es reprodueixen poc després de sortir de la hibernació al gener o febrer i els joves surten del cau natal al març. Les cries es dispersen lluny del cau natal i per a instal·lar-se en noves àrees. Tots augmenten de pes i es preparen per a la hibernació des de la fi de la primavera i el principi de l'estiu. Les cries comencen l'estivació al juny o juliol, i els adults comencen abans, sovint al juny.

Un estudi de radioseguiment es va centrar en la dispersió d'aquesta espècie.[2] Es va trobar que el 72% dels mascles menors es dispersen a l'abril. Les distàncies de dispersió anaven des dels 40 als 3521 metres i la distància de dispersió mitjana era de 880 metres. Entre el 20 i el 56% de les cries amb ràdio-collar van sobreviure a estivació. Els raptors i teixons foren les principals causes de mortalitat. Les taxes de supervivència dels que es van dispersar foren més altes que els que no varen fer-ho, sobretot a causa de la depredació dels teixons en llocs natals.

Conservació[modifica]

L'espècie està classificada com en perill a Oregon i és un candidat per a les espècies en perill d'extinció als Estats Units, però no està a la llista. La UICN anteriorment l'havia enumerat com a espècie vulnerable, però en l'actualitat apareix com a gairebé amenaçada.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Suslic de Washington
  1. 1,0 1,1 Yensen, E., Hammerson, G. i Popper, K. P.. «Spermophilus washingtoni» (en anglès). Llista Vermella de la UICN. Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). [Consulta: 2 novembre 2015].
  2. Klein, K. J. 2005. Dispersal patterns of Washington ground squirrels in Oregon. M.S. Thesis, Oregon State University, Corvallis, OR. 127 pp.