El teorema de la bisectriu relaciona els costats d'un angle d'un triangle i els dos segments en què la bisectriu d'aquest angle divideix el costat oposat:
Pel vèrtex del triangle tirem una recta paral·lela a la bisectriu , que talla la recta que conté el costat en el punt . Tenim dues rectes, i tallades per dues rectes paral·leles i . Aleshores hi ha aquestes igualtats d'angles: perquè són angles corresponents, i perquè són angles alterns interns Però, com que és la bisectriu de l'angle , resulta i el triangle és un triangle isòsceles. Per tant, .
D'altra banda, per ser i paral·lels, del teorema de Tales se'n dedueix:
Com abans, pel vèrtex del triangle tirem una recta paral·lela a la bisectriu , que talla el costat en el punt . Tenim dues rectes, i tallades per dues rectes paral·leles i . Aleshores hi ha aquestes igualtats d'angles: perquè són angles corresponents, i perquè són angles alterns interns Però, com que és la bisectriu de l'angle , resulta i el triangle és un triangle isòsceles. Per tant, .
D'altra banda, per ser i paral·lels, del teorema de Tales se'n dedueix:
Coxeter, Harold Scott MacDonald; Greitzer, Samuel L. Geometry Revisited (en anglès). Washington D. C. (USA): Mathematical Association of America, 1972. ISBN ISBN-0-88385-619-0.
Puig Adam, Pedro. Curso de Geometría Métrica (en espanyol). Madrid: Biblioteca Matemática, 1972.