Usuari Discussió:Albaniviñasuroz

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Albaniviñasuroz! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Marca't objectius a llarg termini:
  • "Escriure sobre la població on visc"
  • "Fer l'article sobre aquella pel·lícula que em sé de memòria"
  • "Un article sobre l'estil de música que més m'apassiona"
  • "Article sobre l'escriptor, filòsof, polític, que més m'ha marcat"
  • ...

Ficar-los en una llista ( o ) a la teva pàgina d'usuari, i així quan tinguis temps i ganes, anar completant la llista que t'hagis plantejat.
Així també d'altres usuaris sabran en què estàs treballant o què tens plantejat fer i et podràn aconsellar.


Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Pau Cabot · Discussió 21:59, 28 des 2008 (CET)[respon]


Recordatoris[modifica]

Recorda: A l'inici de l'article, escrivim de forma estandarditzada el títol del mateix article en negreta. Pots veure exemples d'això a articles a televisió, Girona o gos.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Justícia restaurativa.


Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una de les categories existents a la Viquipèdia. De no ser així, costarà molt trobar-lo en mig de 751.078 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Justícia restaurativa.


Recorda: Les paraules significatives d'un article han d'estar enllaçades als articles corresponents. Pots fer això posant dos claudàtors abans i després del concepte, així: [[Concepte]]. També ho pots fer seleccionant el concepte a enllaçar i prement el botó .
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Justícia restaurativa.


--Pau Cabot · Discussió 10:59, 10 gen 2009 (CET)[respon]

Justícia restaurativa[modifica]

Hola:

Pots parar uns minuts d'editar Justícia restaurativa? M'agradaria estandarditzar les referències per a que vegis com ho fem en la resta d'articles. Mira de fer servir una mica més el botó de Mostra previsualització. Gràcies. Quan acabi et pego un toc. --Bestiasonica (discussió) 17:16, 24 gen 2009 (CET)[respon]

Miro de fer el que puc. Em dona la impressió que tens bons coneixements en la matèria i crec que podries fer una ullada a Viquipèdia:Citau les fonts per a conèixer quines són les convencions actuals. M'alegra tenir gent com tu editant articles. Gent que cita les fonts és el que ens fa falta aquí. Reconvertiré algunes de les cites que has fet per ajustar-nos a les convencions imperants. --Bestiasonica (discussió) 17:47, 24 gen 2009 (CET)[respon]
Ei! Precisament estic editant l'article. Suposo que en un “plis” estarà a punt. Les pàgines de discussió estan per a deixar-nos missatges i coordinar-nos (bé en les d'usuari com heu fet o bé en les dels articles, per a comentar els assumptes relatius a cada article). Com a convenció es clica al signe + de la capçalera de la pàgina que surt entre edita i historial per a afegir un nou comentari en les discussions, així les discussions queden ordenades de més antic a més recent i resulta més "fàcil" buscar les converses per data. Si el que voleu és continuar una conversa ja començada (com és ara el cas) simplement cliqueu a l'edita que hi ha al costat de l'encapçalament del tema i editeu-hi a continuació del que hi hagi escrit, així tot queda “juntet” i evita les converses creuades. Quan les pàgines de discussió s'emplenen massa els usuaris solem arxivar-les, però això és un xic més complicat i no us ho explicaré ara per no atabalar-vos. Alguns usuaris freqüenten el xat i per a converses més dinàmiques. Quan hagi acabat amb justícia restaurativa us aviso! Salut! --Bestiasonica (discussió) 18:09, 24 gen 2009 (CET)[respon]
Disculpeu-me si us he molestat retirant aquests enllaços a altres viquipèdies. No hi ha cap problema per a que les torneu a incloure a la secció d'enllaços externs si ho creieu convenient. Podeu recuperar la vostra feina clicant a l'historial de la pàgina. Sento haver-les retirat "a la brava". Salutacions. --Bestiasonica (discussió) 17:34, 25 gen 2009 (CET)[respon]

Hola: Vaig fer alguns canvis a l'article. Sobre tot una referència que estaba fora de lloc. Volia confirmar un dubte: aquest article parla sobre un concepte diferent que el que podria ser Justícia retributiva, no? Ferbr1 (discussió) 17:55, 24 feb 2009 (CET)[respon]

Citar referències[modifica]

Hola:

Li he fet una primera passada. He afegit els enllaços interwiki a l'article. Aquests estan sempre a l'esquerra de l'article i enllacen amb les entrades en altres projectes wiki (vegeu Ajuda:Enllaços entre viquipèdies). Per a les cites dels llibres o documents podeu usar les plantilles que són pàgines especials que permeten estandarditzar els continguts que es repeteixen habitualment en les pàgines de la viquipèdia (vegeu Viquipèdia:Plantilles).

Us recomano Plantilla:Ref-llibre. El més recomanable és citar a dins del paràgraf amb <ref>El codi que calgui per a la pnatilla </ref>. Si ho trobeu massa complicat (que ho és un “rato” quan no ho has fet mai) les primeres vegades passeu-me les dades que aplicaré la plantilla en els llocs que m'indiqueu. Després simplement editeu la secció i veureu la codificació que he fet. Però crec que llegint la informació d'ús de la Plantilla:Ref-llibre us en podeu sortir prou bé.

He retirat uns enllaços web a altres pàgines de wikipedies que no són interwikis i els he substituït per enllaços interns (els que van entre dobles claudàtors), alguns estan en vermell. Si voleu inicieu-los, marqueu-los com a esborranys {{esborrany de dret}}) i afegiu-los hi els interwikis. La "norma" no escrita és no enllaçar mitjançant enllaços web a altres wikis.

Salut! --Bestiasonica (discussió) 18:36, 24 gen 2009 (CET)[respon]